Kihasználó emberek?
Ti is ismertek olyan embert, akinek csak akkor fontos, hogy megkeressen, ha neki kell valami? Milyen "haver", "barát" az ilyen?
Rettentően irritálnak az ilyen emberek, sajnos én is ismerek ilyent. Ő az, aki ha minden rendben van, akkor hónapokig hallani sem lehet róla, aztán csörög a telefon, és már az első mondatából lehet tudni, hogy akar valamit.
Lerázni nem könnyű ezt a típust, mert ha egyszer segítettél neki, utána már megszokja, és mindig téged keres. Mit szoktatok bevetni ezek ellen?
Nem kell hagyni, hogy kihasználjanak. Nagyon is könnyű az ilyen embereket lerázni, csak határozottság kell hozzá, nem pedig "jaj, most nem biztos, hogy ez vagy az menni fog/jó lesz bla-bla-bla". Nem kell köntörfalazni a lerázásnál, vagy attól tartani, hogy mi van, ha megbántod, az ilyenekkel határozottan kell bánni.
Vagy fel sem kell venni nekik a telefont.
Második vagyok.
Ha nem ért a szép szóból, bántsd meg. Tudom, hogy ez szemétség, de az is zsemétség, hogy csak potyalesésből jár a nyakadra.
Mondjuk... "Tudnál kölcsönadni X Ft-ot?" "Nem." "Jaj, ne izálj már, nagy szükségem lenne rá, ígérem visszaadom fizetés után." "Akkor sem."
Nem kell az ilyet megsajnálni, te nem vagy sem szeretetszolgálat, sem bankautomata. Neked sem a fán terem a pénz vagy a kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!