Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Csak kihasznál?

Csak kihasznál?

Figyelt kérdés

Egyetemen még év elején hozzám csapódott egy lány, akivel eddig csak köszönőviszonyban voltunk. Az elején nem is volt probléma, legtöbbször együtt tanultunk a könyvtárba, ha kellett neki valamiben segítség, akkor segítettem.

Most eljutottunk odáig, hogyha valamit (pl tételeket) megyünk kinyomtatni, akkor nekem kell összerakni őket, mert neki "nincs ideje rá", holott nekem több órám van, mellette pedig dolgozom, így reggel 6-kor elmegyek itthonról és este 9 előtt nem érek haza hétköznaponként. Ekkor szoktam nekiállni jegyzeteket készíteni, gyakorolni, házikat stb, legtöbbször hajnali 1-ig fent is maradok emiatt. Másnap jön, hogy neki nem volt ideje + nem is érti, megkaphatja a számolásaimat vagy milyen jó, hogy megcsináltam ezt a kijegyzetelést, ő is használhatja?

Mivel magam miatt csináltam (azaz alapból elkészítettem volna, mert én könnyebben tanulok így) odaadom, mert ez semmibe se kerül. De ma már eljutottunk odáig, hogy nem csinálnék véletlenül ebből a tárgyból is jegyzeteket? (erre nemet mondok) vagy milyen kár, hogy nem egy gyakorlatra járunk, mert akkor ugyanazokat a feladatokat vennénk és tudnánk egymásnak segíteni...

Nem tudok úgy tanulni, hogy meg ne kérdezze, hogy ezt én gépeltem be gépbe és kiegészítettem? Jujj, megkaphatja? Mert neki nem volt ideje rá és olyan jó, hogy ilyen szorgalmas vagyok.

Engem lassan elkezdett ez bosszantani, és nem tudom eldönteni, hogy most én vagyok erre túlérzékeny vagy tényleg túlzás-e ez?

2015. márc. 7. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne adj legközelebb semmit neki. Te segítőkész és önzetlen vagy, ő viszont kihasznál. Ha kér, mondd meg, hogy eleget segítettél, legyen egy kicsit önállóbb. Valószínűleg meg fog sértődni, talán még próbálkozik egyszer kétszer, de ne hagyd magad.
2015. márc. 7. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Kezdesz ráébredni a valóságra. Akit lehet fejni, azt fejni kell. Majd pénzt is fog kölcsönkérni.
2015. márc. 7. 11:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vagy tulerzekeny.

Ha kolcsonos lenne a dolog, akkor azt momdanam OK, segitetek EGYMASNAK. De igy mindent te csinalsz es o meg vigan elvan a te munkadbol. Epitsd le! Mondd meg neki nyugodtan kerek-perec, h befejezted, most mar csinalja meg maganak. Nem baj, ha megsertodik. Nehany ember hajlamos pofatlanul kihasznalni a joszivuseget.

2015. márc. 7. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyelőre csak él azzal, hogy kér és te adsz neki. Kérj te is valamit, pl. egy csomag fénymásolópapírt, tintapatront, csokit, sört, szívességet, bármit, ami neked kell. Mért ne segíthetnétek kölcsönösen egymásnak? Ha ő nem csinál meg semmit neked, akkor használ ki, de kérj te is, ne várd, hogy olvassanak a gondolataidban.
2015. márc. 7. 11:57
 5/6 A kérdező kommentje:

Tétel kidolgozásnál volt már róla szó, hogy én megcsinálom az első 30-at, ő meg az utolsó 30-at...

Ebből az lett, hogy én megcsináltam a részem, ekkor rábeszélt, hogy felezzük el az ő maradékát is, de végül az egészet én csináltam meg, mert szóbeli vizsga előtt 1 héttel még mindig nem volt kész.

2015. márc. 7. 12:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Pattintsd le azt a csajt. Úgy kapjon diplomát hogy semmit nem csinált?
2015. márc. 7. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!