Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak ezzel a "baráttal"?

Mit csináljak ezzel a "baráttal"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy barátnőm, aki enyhén szólva is pszichichiátriai eset, jár is pszichiáterhez. Hónapok óta én vagyok a lelki támasza, naponta-kétnaponta felhív a mondvacsinált problémáival, amik általában ugyanazok: utálja a családját, féltékeny a jelenlegi barátjának az exére, utálja a testét, és még sorolhatnám tovább.

Valamennyiszer elmagyarázom neki, hogy mit tegyen, ne gondoljon hülyeségeket, próbálom minden egyes alkalommal összeszedni. Múltkor már az édesanyja sírt nekem a telefonba, hogy őt már teljesen kikészítette a lánya, és ha én nem lennék, akkor nem tudja, hogy mit csinálna stb.

Múlt héten mikor már századszorra jött azzal, hogy kövér (egy 50 kg-os lányról beszélünk) akkor erélyesebben rászóltam, hogyha kövér akkor ne igyaa literszámra a forrócsokit és kezdjen el sportolni.

Másnap rám írt h mennyire rosszul esett neki, hogy ordibáltam vele. Mivel többen voltunk ott körbekérdezősködtem, hogy szerintük is ordibáltam-e, de érdeses módon senki nem is emlékezett erre.

És akkor jöjjön a lényeg: tegnap ennek a lánynak a barátja számon kérte az én legjobb barátnőmet, hogy miért vagyok így bekattanva. Ugyanis kiderül, hogy ez a lány azt hazudta a barátjának, hogy én hívom fel minden nap, és zaklatom a problémáimmal, hogy folyton ordibálok vele. Mondjuk igaz, hogy egyszer lekiabáltam, mikor azt mondta h tönkreteszi a jelenlegi barátja exének az életét( szegény lány csak annyit csinált, hogy közös órát vett fel velük, de már rég másik barátja van, nem is foglalkozik a barátnőm pasijával)

Mikor ez kiderült köpni-nyelni nem tudtam. Tudnám borítani a bilit, de annyira aljas ember úgy hiszem nem vagyok, de nagyon rosszul esett, hiszen én voltam az egyetlen barátnője, és nem is értem, hogy mire volt ez neki jó.

2015. febr. 19. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:
ajánld neki ezt az oldalt
2015. febr. 19. 17:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez csak egy kolonc, nem érdemes elpocsékolnod rá az időt, ne tartsd fenn ezt a "barátságot".
2015. febr. 19. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Ignoráld. Teljesen. Segítettél eleget, ő meg így hálálja meg...
2015. febr. 19. 18:29
 4/6 anonim válasza:
hagyd a fenébe ilyen "baráttal" nem kell foglalkozni hisz csak kihasznál téged és tönkretesz teljesen.
2015. febr. 19. 19:17
 5/6 anonim ***** válasza:
nem úgy beszélsz róla mintha a barátod lenne, én azt érzem hogy mrá csak kényszerből vagy vele. szerintem szard le, megölni nem fogja magát az ilyen
2015. febr. 19. 19:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem leszek népszerű de ha tényleg a BARÁTOD akkor segítesz neki, ha meg sosem volt olyan szoros a kapcsolat akkor tényleg hagyd.Én is csak a kényszert érzem rajtad.De akkor sem szép dolog egy BARÁTOT a szarban hagyni.A süllyedő hajóról a patkányok menekülnek.Neked ,hogy esne ha egy BARÁTOD cserben hagyna a problémáid közepette?Biztos rosszul. De ha tényleg nem szoros a kapcsolat és a lány is hazudozik és nem akar tenni magáért semmit, akkor jobb lesz ha szép lassan leépíted.Neked jobb lesz neki meg talán egy lecke, ami észhez téríti. Ha jár szakemberhez, akkor előbb-utóbb rendbe teszi. (Amúgy elhiszem, hogy rosszul esik.Próbáld úgy nézni, hogy ő beteg és amit tesz vagy mondd, nem ellened szól, hanem azért mondja, mert beteg és segítségre szorul.)
2015. febr. 19. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!