Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ez igaz barátság vagy csak...

Ez igaz barátság vagy csak érdek? Hogy kezeljem az ijesmit?

Figyelt kérdés

9. osztályos lány vagyok. A gólyatáborban ismertem meg az új osztálytársaimat. Volt egy lány akivel az első napon (2napig tartott a tábor) hozott össze egy rajzos feladat mert mindketten szeretünk rajzolni. Együtt töltöttük a tábort és nagyon jól éreztük magunkat mert sok közös van bennünk. Ez kb 4hét után sem változott és sokat vagyunk együtt.

Csak hogy tudja hogy nálam mindig van pénz mert koleszos vagyok és ha meglátja hogy épp venni akarok magamnak valami enni valót egyből rá vágja hogy vegyek neki édességet. Hiába mondom neki hogy kevés pénzem van. Kb 1000Ft-ot kunyizott tőlem 4hét alatt és sose mondja hogy vissza adja vagy hogy meghálálja. Egyszer kaját akart venni és potoltam neki 30Tf-ot de meggondolta magát és hiàba kértem még azt se adja vissza. A csaj emo és rocker.

2014. okt. 1. 20:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Adj neki kölcsön egyszer egy kisebb összeget mondjuk úgy 500 ft-ot, ha nem adja vissza és mindig, csak igérgeti, hogy megadja, akkor nem a barátod
2014. okt. 1. 20:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Van ilyen lejmolós fajta. Nem barátod és tanuld meg, hogy ki a haver, ki az ismerős, ki a barát. Ez semmiképpen nem az. Ez oda csapódik, ahol éppen tud lejmolni. Óvatosan koptasd le.
2014. okt. 1. 20:20
 3/7 A kérdező kommentje:
De ha ő nincs egyedül maradok. Évekig voltam depressziós mert senkinek sem kellettem. Sose volt mellettem senki. Most van valaki aki meghallgat és ez érdek. Mihez ketdjek így? :(
2014. okt. 1. 20:35
 4/7 anonim ***** válasza:
Barátságot nem lehet pénzben mérni. Amint talál magának egy másik lejmolható fazont, vagy csajt, abban a pillanatban vesztettél. Minden idő kérdése, csak hagyd kiforrni a dolgokat, és nem leszel egyedül.
2014. okt. 1. 21:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem az a legtisztább,ha nem itt írogatsz,hanem megbeszéled vele már az elején,mert ebből semmiképp nem fog jó kisülni. Üljetek le,és mondd meg neki,mi van,te hogy gondolod, és kérdezd meg erről őt is. A beszélgetés majd adni fogja,mit kezdj a helyzettel. Nyilván,ahogyan ő fog hozzáállni,te is úgy állj hozzá.
2014. okt. 2. 13:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt mondogatja hogy jó barátok vagyunk, néha aggódik értem és ha szükséges felvidít, de még néha néha próbál velem vetetni apróságokat.
2014. okt. 26. 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem kihasznál, csak úgy szocializálódott, hogy kér és kap.

Mondd meg neki kedvesen, hogy nincsen sok pénzed, nem engedheted meg magadnak, hogy rendre vegyél neki ezt-azt. Ha nem érti meg, hisztizik, alkudozik, koptasd le nyugodtan. Ne aggódj, lesznek barátaid előbb-utóbb, de ne tarts egy nem megfelelő embert magad mellett csak azért, mert nincs jobb.

2016. jan. 7. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!