Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az ember tehet róla, hogy...

Az ember tehet róla, hogy kihasználják? Hol a határ a kedvesség, és a kihasználás között?

Figyelt kérdés

3 barátom nem is volt a barátom, mert bajban egyik se segített, és már nincs egyikkel se kapcsolatom, egyik se keres. Érdekből viszont kerestek, de amióta nincs rám szükség, azóta egyikről se hallani.

Arról az ember tehet, hogy csak hasznot húzni volt jó?

Én hibám, hogy hagytam magam?

Azt hittem a barátaim, és azért segítettem mikor tudtam, de nem azért mert hagyom magam...

Hol a határ a kedvesség, és a kihasználás között?

2013. dec. 12. 15:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát valahol kettőn áll a vásár régen én is hülye voltam ha kértek valamit azonnal ugrottam. Persze ezt ki is használták egyesek rendesen és már a saját teendőim rovására ment. Azóta meghúztam egy határt. Ha éppen nem érek rá akkor megmondom keressenek később. Vagy ha csak negyed órám van akkor negyed óra után igenis elköszönök és leteszem a telefont. Adni pedig annyit adok amennyit tudok és nem többet.
2013. dec. 12. 16:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Arról tehet, hogy ha hagyja magát kihasználni. De ha kizárólag csak olyan emberek lépnek az életébe, akik kihasználják, arról nem tehet, de elküldheti őket még időben.

18/L

2013. dec. 12. 17:50
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy külső szemlélőnek ezt sokkal könnyebb észrevennie, mint olyan embernek aki épp benne van (vagyis akit kihasználnak). Meg persze utólag is könnyű átlátni a dolgokat. Szerintem minden emberben van egy vele született jóság, naivitás, ami lehetővé teszi, hogy az illetőt ki tudják használni. Persze utólag lehet okolni magadat, de inkább a kihasználó a hibás, hogy visszaél más jóságával.

A határ: ahogy az első írja, a határ ott van, hogy az általad nyújtott segítőkészség nem megy a saját dolgaid rovására. Tehát pl. eső előtt nem tudtad befoltozni a tetőtöket, mert éppen egyik "barátodnak" segítettél füvet nyírni, akinek ez nem várhatott, annak ellenére, hogy nagyon jól tudta, hogy lyukas a tetőtök és jön az eső, és hogy ő is meg tudta volna csinálni a fűnyírást egyedül.

2013. dec. 13. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!