Mit tegyek hogy megbocsásson?
Van egy barátom akivel elég jóban voltunk, csakhogy kórházba került és eléggé rá szálltam.
Folyton írogattam neki és többször kiakadtam hogy miért nem ír vissza. Mostmár bánom, hogy így reagáltam, főleg hogy azt sem vettem figyelembe neki milyen rossz lehet. (Ugyanis súlyos beteg volt)
Már bocsánatot kértem tőle (nemcsak egy szimpla "bocsi" volt, hanem igyekeztem jól kifejteni, mennyire fontos nekem), azomban egy hete nem válaszol. Tudom hogy én szúrtam el, mert túlságosan aggódtam érte és szabályosan zaklattam. Nem igazán tudom lehetne-e bármit is tenni hogy megbocsásson. Előtte sose volt semmi gond.
Hátha tudtok tanácsot adni, mivel tehetném jóvá (ha egyáltalán menthető még a helyzet)

Nekem kicsit ellentmondásos a dolog, és nem értem, hogy valójában azért „zaklattad”, mert nem tudtál a betegségéről, ezért nem tudtad mire vélni, hogy nem válaszol, vagy azért, mert tudtad, hogy súlyos beteg, és túlaggódtad a dolgot?
„többször kiakadtam hogy miért nem ír vissza”
„túlságosan aggódtam érte és szabályosan zaklattam”
Bocs hogy nem voltam túl egyértelmű.
Igazából tudtam hogy kórházban van, csak túlaggódtam a dolgot.
Napi 4-5 alkalommal is írtam hogy mikor ír végre vissza, és néha valóban őt hibáztattam ezért. Ebből történt a baj.

Ha valaki kórházban van, akkor nem az a legnagyobb gondja, hogy levelekre válaszoljon, pláne, ha nincs is olyan fizikai állapotban, hogy képes legyen rá. Megértem, hogy aggódtál érte, de ezzel nem szabadott volna őt terhelned, és ezzel lelkiismeret furdalást keltve benne, tovább tetézni a gondjait.
Szerintem a bocsánatkérő leveleddel, amiben kifejtetted, hogy mennyire fontos neked, csak még jobban megijesztetted. Vannak emberek, akik szívesebben maradnak háttérben, mert nem szeretik, ha túl sokat foglalkoznak velük – lehet, hogy ő is ilyen.
Egy időre most elege van belőled. Hagyd, hogy egy kis lélegzethez jusson, és amikor már nem befolyásolják az elmúlt napok történései, tiszta fejjel eldönthesse, hogy akar-e veled továbbra is barátkozni vagy sem. Várd meg, amíg ő jelentkezik, és ne sürgesd, mert azzal csak rontasz a helyzeten.
Nekem úgy tűnik, hogy ő férfi, te pedig nő, és részedről mintha ez egy kicsit több lenne, mint barátság.
Igazából fordítva van : Ő a lány én meg a fiú :XD
Köszi a választ, lehet hogy tényleg igazad van és békén kéne hagynom még egy időre.
Ahogy abban is hogy bár nem olyan régóta ismerjük egymást, részemről tényleg több.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!