Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Segítségetekre lenne szükségem...

Segítségetekre lenne szükségem. Bennem van a hiba?

Figyelt kérdés

Mielőtt bárki is azt mondaná,hogy úgy állítom be a dolgot,mintha minden az ő hibája lenne,leszögezem,hogy ha hazudnék,akkor az nem oldaná meg a problémát.

Szóval. Legjobb barátnőm gyakorlatilag az egyetlen igazi barátom( vagyis van több is,de vele beszélek napi szinten...) és minden egyes alkalommal,amikor összeveszünk,lelkironcs vagyok. Függetlenül attól,hogy ő vagy én vagyunk a hibások,szinte mindig én kérek elsőnek bocsánatot,és próbálok közeledni felé. Viszont kezdem úgy érezni,hogy ezt az előzékenységem és ezt a gyengeségem,hogy csak ő az igazi barátom,kihasználja. Egy ideje elvárja,hogy az egész napot vele töltsem,hogy amint felkelek,felmenjek facebookra,és írjak neki. Legutóbb,mikor elköszöntem,azt mondta,érjek vissza este 10-re. Rajzolni mentem, negyed 11-re értem vissza,mire mondta,hogy késtem. Visszakérdeztem,hogy és? Mire az felelte,hogy nem szabad. szépen szólva közöltem vele,hogy nem érdekel("lesz*rom") mire még ő kérdezi meg,hogy mi a bajom...

A másik probléma a barátságunkkal az,hogy ő folyton nyafog nekem,hogy mennyire kövér,és hogy már megint ráállt a mérlegre,és elkezdett bőgni,holott sokkal több srácnak kelti fel az érdeklődését,mint én. Egy ideig próbáltam önbizalomra biztatni,hogy igenis jó alakja van,és hogy nem kövér(valóban normális az alkata,sőt,irigylésre méltó:szőke,kék szemek,magas és nap barnult...) Én nem merek neki soha panaszkodni,mert félek,hogy ezáltal is egy gyengeségemet adnám a kezébe,és ezt is magam ellen fordítaná...Így hát eddig lelkiszemetese voltam,és azt hiszem, teljesen egyoldalú a barátságunk...

Kezd elegem lenni abból,hogy mindig én maradok alul,pedig nem vagyok befolyásolható ember. Én vagyok túlságosan reménylátó,hogy mindig adok egy bizonyos 2. esélyt? Nektek mi a véleményetek,normális,amit művel velem?

Már az idegrendszerem teljesen szét ment,ha beszélni akarok valakivel erről akkor elszorul a torkom és kis híján bőgni kezdek. Teljes lelkiterrort alkalmaz rajtam.

Ja,és azt elfelejtettem,hogy minden kis apró dolgon megharagszik,holott én soha nem haragudnék rá azért,mert mondjuk betegen nem jön el velem sulis nyílt napra.. ( még egy őszi veszekedés témája)

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat,és még egyszer,bocsánat,ha esetleg úgy sikerült elmesélnem a sztorit,hogy csak őt állítanám be negatívan.

14/L

2014. júl. 24. 21:39
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nos,remélhetőleg minden a legnagyobb rendben fog menni. A középsulitól egy picikét tartok,mivel nem hiszem,hogy átlagosnak mondhatnám magam. Mármint,nem illek bele 14 éves lányok körébe. :DD

Válaszoló,ha szabad kérdeznem,te hány éves vagy? Csak hogy ilyen jó rálátásod van a dolgokra. :)

2014. aug. 2. 01:02
 12/14 anonim válasza:

Hm, ez előfordulhat, találkoztam már egy-két ilyen emberrel, akik lényegében sokkal előrehaladottabb gondolkodásmóddal rendelkeznek, mint a társaik.:) De ezért nem kell tartani tőle, majdnem biztos vagyok benne, hogy sok új emberkével lesz ismerkedés, ami rettentően fontos, hogy egyáltalán ne hanyagold el a tanulmányaid..ha én ezt előbb tudom, valószínűleg könnyebb dolgom lett volna, bár így se volt brutális.:) Tök mindegy, ki mit mond, ki mit csinál..ez tényleg nagyon fontos, később látni fogod.:) Nyelvvel miként állsz? Ha jól, akkor 80%-ban már nyert ügyed van a továbbiakban.:)

Nem tudom mit gondolsz, de nem kell nagyot gondolni, csak 23 éves vagyok.:) Akkora rálátásom nekem sincs, azt aláírom, hogy általában bele tudok látni bizonyos dolgokba, de ennyi.:) Egyszerűen csak sok embert ismertem már meg, sok emberrel beszéltem a lehető legkülönbözőbb problémákról és a nagy mennyiségű tapasztalat, valamint a sok ismeretségből adódó emberismeret is segít, nem beszélve saját magam hülyeségeiről, érzéseiről.:)

2014. aug. 3. 18:39
 13/14 A kérdező kommentje:

Hát a nyelvvel úgy állok,hogy angol tagozatos gimibe fogok járni szept.-től. :D

Na, kb. ennyire gondoltam. Igaz, de vannak sügér huszonévesek is. :D

2014. aug. 13. 00:23
 14/14 anonim válasza:
Nos, akkor neked nyert ügyed van..:) Amint zseni leszel angolból, bármit kezdhetsz már magaddal, azaz alapja mindennek..sajnos.:) De akkor sok sikert a gimiben.:) Hm, hát ezzel nem is tudok vitába szállni, meg nem is akarok, ez teljesen igaz..:) Bár azért ilyenkor más sokak rájönnek olyan dolgokra, amik régebben totál rendben volt, ma már viszont szánalmas..ilyenkor azért sokan változnak.:) Én is változtam például valamilyen szinten.:)
2014. aug. 13. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!