Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek nekem kellene...

Szerintetek nekem kellene elintézni a szállást?

Figyelt kérdés

Van egy barátom, akivel néha szoktam találkozni. Kb. fél órára lakunk egymástól, másik városban. Néha mondtam neki, hogyha ha gondolja, jöjjön át és szétnézhetünk este kicsit kikapcsolódni. Viszont, ha este marad, akkor ki kell vennie egy szobát, mert csak hajnalban van neki hazalé busz/vonat.

Erre ő úgy gondolta, hogy majd alszik nálam. Hát én ezt nem szeretném, mert nekem ez kényelmetlen. Én a városba hívtam meg, nem magamhoz, erre ő meg így meghívatná magát.

Szerintem felnőtt férfitől elvárható, hogy ki tudjon magának venni egy szobát.

Erre megsértődött, én ezt nem nagyon értem.

2014. júl. 12. 11:58
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

19-esnek: Én egyszer sem aludtam náluk, én mindig eljöttem az utolsó busszal!!!

És egyszerűen nem akartam bátorítani semmivel sem, mert nem akarom becsapni vagy hazudozni neki. Azt hittem, így leesek neki, hogy nem akarok semmit tőle.

A másik pedig csak azért mondtam neki, hogy akkor jöjjön el velünk, mert ő panaszkodott, hogy otthon unatkozik.

Légy szíves, olvasd már át, amit írtam eddig.

2014. júl. 12. 12:51
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Páromnak a legtöbb barátja vidéki. Ha meghívjuk őket bulizni a városba, akkor számunkra egyértelmű, hogy vagy hajnalig bulizunk, amíg haza nem tudnak menni, vagy átjönnek hozzánk. Nem feltétlen aludni, van hogy tovább dumálunk itt. Nekem evidens, hogy ha eljönnek és nincs hova menniük, akkor itt alszanak.

A fiúval kapcsolatban: Egyértelmű, hogy ő szeretne tőled valamit, te viszont nem. Azzal, hogy áthívogatod, csak adod alá a lovat és játszol vele! Szóval ha nem akarsz tőle semmit, akkor egyszerűen hanyagold, mert ha ő többet érez, akkor ebből már nem lesz csak barátság, viszont lesz rengeteg konfliktus!

2014. júl. 12. 12:53
 23/33 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen mit akarsz tőle? Azt, hogy szórakoztasson, és utána menjen a híd alá aludni? Vagy nézze, miközben a barátaiddal rötyögsz? Ez nem korrekt. A meghívásnak komoly emberi értéke és tartalma van. Ha azt nem akarod elfogadni, akkor inkább ne hívd.
2014. júl. 12. 12:58
 24/33 A kérdező kommentje:

Ok, leírom még egyszer:

- azért hívtam meg, mert ő panaszkodott, hogy unatkozik otthon

- nem magamhoz hívtam meg, hanem a városba

- ezt megmondtam neki előre, nem utána

Amikor már kezdte mondogatni nekem, hogy miért nem foglalkozok vele többet, meg azért nem akar szobát kivenni, mert ott egyedül érzi magát, akkor döbbentem rá, hogy talán az sem volt neki egyértelmű, hogy én nem akarok tőle semmit. De ezt utána már szóban is megmondtam neki.

Szóval, azért nem akarom, hogy nálam aludjon, mert nem akarom bátorítani semmivel sem.

2014. júl. 12. 13:02
 25/33 anonim ***** válasza:

Ha ezek a múltkori találkozáskor kiderültek számodra, akkor minek hívtad megint el?

Ő nyilván azt gondolja, hogy ő sem közömbös számodra, különben nem hívnád el.

2014. júl. 12. 13:05
 26/33 A kérdező kommentje:
Azért hívtam el, mert nekem ő barát és azt akartam, hogy kapcsolódjon ki. De ismétlem, nem magamhoz hívtam el!
2014. júl. 12. 13:06
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Értsd meg, hogy ő nem csak egy barátként gondol rád és ezután már nem is fog! Azzal, hogy elhívod magaddal szórakozni nem segítesz neki, hanem tovább biztatod! Az ilyen ember sajnos nem érti meg, hogy nem akarsz tőle semmit addig, míg hívogatod és beszélsz vele. Egyszerűen koptasd le! Ennyi.
2014. júl. 12. 13:11
 28/33 anonim ***** válasza:

kérdezö, leirhatod még százszor is, hogy te azért hivtad át, mert panaszkodott, hogy unatkozik.

panaszkodhatna nekem a -Joska, hogy igy meg ugy unatkozik, annyival lezárnám a témát, hogy találja fel magát, menjen el az ismeröseivel, barátaival bulizni, inni, nézzen filmet, olvasson, szexeljen, mit tudom én... de biztos nem hivnám át, ha nem akarnék töle semmit...

2014. júl. 12. 13:11
 29/33 anonim ***** válasza:

Ha nem bírja felfogni hogy nem akarsz tőle semmit, vagyis úgy érzed még azok után is nyomul* hogy megmondtad neki, akkor szerintem le kellene építeni a barátságot.

Én egy !barátomat! bármikor áthívnék hogy aludjon itt,ha már estére tervezünk valamit, sőt ezt kérnie sem kellene. Az már nem barát akitől félned kell hogy rád nyomul este vagy akármi is a gondod vele. Sajnálatból meg ne legyél senkivel.

2014. júl. 12. 13:12
 30/33 anonim ***** válasza:
92%

De olyan nincs, hogy a "városba" hívod meg, nem te vagy a polgármester.

Ha valakit meghívok, azt magamhoz hívom. Nincs olyan, hogy gyere, meghívlak Pestre. Meghívlak ide és ide [a címemre].

2014. júl. 12. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!