Szerintetek nekem kellene elintézni a szállást?
Van egy barátom, akivel néha szoktam találkozni. Kb. fél órára lakunk egymástól, másik városban. Néha mondtam neki, hogyha ha gondolja, jöjjön át és szétnézhetünk este kicsit kikapcsolódni. Viszont, ha este marad, akkor ki kell vennie egy szobát, mert csak hajnalban van neki hazalé busz/vonat.
Erre ő úgy gondolta, hogy majd alszik nálam. Hát én ezt nem szeretném, mert nekem ez kényelmetlen. Én a városba hívtam meg, nem magamhoz, erre ő meg így meghívatná magát.
Szerintem felnőtt férfitől elvárható, hogy ki tudjon magának venni egy szobát.
Erre megsértődött, én ezt nem nagyon értem.
Kicsit bonyolultabb a helyzet...Egyszer meghívtam, hogy aludjon itt, pénteken átjött és szombat délután ment haza az utolsó busszal. Nekem ez egy kicsit sok volt, hogy nem vette észre magát és ilyen sokáig maradt.
Szimpla barátságnak indult, de ő bevallotta, hogy kezd többet érezni irántam...ezek után meg már végképp nem szeretném, hogy nálam aludjon, mert nem akarom, hogy bármi ilyet biztatásnak vegyen.
Pedig eléggé igaza van. Áthívod éjszakára, hogy legyen veled, miközben tudod jól, hogy nincs hol aludnia. Önzően viselkedsz, nem foglalkozol vele. Te jól elvagy este valameddig, ő meg kösse fel magát utána...
Persze, elvárható, hogy kerítsen magának szállást, felnőtt ember, de azt el ne várd utána, hogy elmenjen veled bárhova is este.
Ha ennyire kényelmetlen, akkor ne menj vele sehova, vagy legyetek együtt az elso hajnali buszig.
Miért hívod estére a városba, hívd nappal és nincs probléma? :)
Egyébként az esti programokat mi általában úgy szervezzük, hogy vagy mindenki hazajusson az utolsó járattal, vagy este később találkozunk és hajnalig együtt lógunk, amikor már mindenki haza tud jutni.
(Persze ebben az is benne van, hogy felénk még éjfél körül is mennek vonatok az ismerőseim lakhelyére, illetve hajnali fél 5 után ismét.)
Mondjuk szerintem szobát kivenni már csak költségek szempontjából sem éri meg, mert nyilvánvalóan ha a hazajutása a srácnak saját autóval nem oldható meg, mert gondolom nincs neki, akkor nincs túlságosan eleresztve anyagilag.
És te akartál volna tovább maradni, mint az utolsó busz? Most is úgy beszéltétek meg a találkozót, hogy belefér az utolsó buszig? Mert ha nem, akkor jogos, hogy szeretne valahol aludni, nem 5 órát a városban császkálni hajnalig, míg te már vígan alszol.
Egyébként eléggé érdekes barátok lehettek, kár ezt az egészet erőltetni. Nálam távoli ismerősök, ismerősök ismerősei is gond nélkül itt alhatnak, ha nincs busz haza, nem kell ebből problémát csinálni.
Azért hívtam, mert gyakran panaszkodott nekem, hogy unatkozik szombat este. Erre mondtam neki, hogy néha elmegyek a barátaimmal esténként, jöjjön át, ha van kedve. Szóval, nem csak vele találkoztam, hanem több barátommal/ismerősömmel is.
Nem, nem élvezem, hogy "epekedik utánam", vagy bárhogyan is érez, ezért nem is akarom, hogy itt aludjon. És ezért mondtam neki, hogy nyugodtan ismerkedjen, menjen oda, akihez csak szeretne.
Én már csak azt nem értem, hogy miért nevezed barátodnak?
Neked ilyen a barátság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!