Most erre tényleg ennyire oda kellene figyelnem, és én vagyok a rossz barát, hogy "szomjan kell halnia a gyereknek nálam"?
Sziasztok!
A szituáció röviden: Van egy barátnőm, akinek van egy 5 éves fia. Ma felugrottak hozzám egy kicsit beszélgetni, de nem volt megbeszélve, hogy jönnek. A gyerek szerintem kissé el van kényeztetve, és csak Coca Colát iszik. Nem jó se a Lidl- ös Cola, se Pepsi, se más üdítő, ásvány vagy csapvíz pedig végképp szóba sem jöhet. Na már most, meleg van, a gyerek pedig szomjas volt. De nálam nem volt itthon Coca Cola, mert nem iszom, sem én, sem a barátom. Ha tudom, hogy jön ez a barátnőm a gyerekkel, a gyerek miatt veszek, és ami marad, azt oda szoktam nekik adni, hogy vigyék el. Hát most nem volt. Ajánlottam a gyereknek vizet, de nem kellett neki. Az anyja kiakadt, hogy tarthatnék itthon egy üveggel ilyen esetekre.
Lehet, hogy tényleg tarthatnék, de ha most az egyszer nem volt itthon, nem kellene leharapni a fejem, ha máskor mindig kap.
Szerintetek?
Az egészségügyi oldalát végiggondolva én is beleborzongok, hogy ez a gyerek mit iszik. Régebben én is "kólás" voltam, úgy kamaszként, de beláttam, hogy nem tesz jót, és leszoktam. Én ittam mellette mást is, mégis meglepően nagy súlyt sikerült leadnom, miután nem volt több kóla. Ezért nem is iszom már.
Egyelőre nincs gond a gyerek súlyával, de szerintem ebben a melegben csak még szomjasabb rá. Hosszú távon pedig biztos, hogy nem tesz neki jót. Ezt egyszer mellékesen megemlítettem, akkor is kiakadt, hogy "De ha csak ezt issza, mi a jó eget csináljak?"
Nem iszik mást csak coca kólát? Hát van náluk luxus az szent. Meg arrogancia is ahogy olvasom az írásod.
"Ha tudom, hogy jön ez a barátnőm a gyerekkel, a gyerek miatt veszek, és ami marad, azt oda szoktam nekik adni, hogy vigyék el."
Akkor egyszer nincs, és máris te vagy az antikrisztus?
Te megkínáltad őket mindennel ami otthon volt, megtetted a magad részét, szerintem nincs szégyellni valód, mert jó vendéglátó vagy. Különben aki tényleg szomjas, az még a vizeletet is megissza, szóval erről ennyit.
A "barátnődet" meg a kölykét egy ilyen hiszti után úgy b*sztam volna ki a helyedben a lakásomból, hogy a taknyukon csúsztak volna hazáig.
Ő a rossz barát, nem te. Nem lehet elvárni mindenkitől, hogy a baráti társasága igényei szerint tartson otthon ételt/italt, hátha beesik valaki. Ha nem akarja hogy "szomjan haljon" a gyerek, és menjen le a boltba.
Nem kell "egyet jobbról, egyet balról", ez is nagyon primitív. A gyerekeket nem ütni-vágni kell, hanem ténylegesen nevelni. Egy 5 éves gyerek még "alakítható", teljesen felesleges megütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!