Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért szakad meg a távolságok...

Miért szakad meg a távolságok miatt szinte minden barátság?

Figyelt kérdés
Több helyen éltem már, és szinte minden alkalommal, költözés után az ottani barátokból nem maradt meg egy sem. Addig természetesnek vették hogy ott vagyok, sülve főve együtt voltunk az iskolás évek alatt is, majd amikor elköltöztem, szép lassan eltünedeztek, kezdhettem előlről az egészet, jöttek új barátok, majd újabb költözés, és ők is eltűntek az életemből. Miért van ez? Én az a típus vagyok, akinek a barátság nem km függő. Még ha nem is láthatom a másikat csak havonta vagy félévente 1x, akkor is tudom hogy ugyanaz az ember, aki mellettem is a barátom volt. Miért hagynám el? Évről évre ezzel küzdök, fáj ha elvesztek egy jó barátot, és mindig nyitott vagyok az újakra... Csak én vagyok ezzel így? 24L

2014. jún. 30. 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kétoldalú dolog ez.Egyrészt az a barátság,amelyik a távolság miatt szakad meg,nem is igazi barátság valójában.Ugyanakkor nyilvánvalóan erősebben kötődik az ember ahhoz,akivel rendszeresen találkozik,bensőségesebb a kapcsolat köztük,így az ilyen kapcsolatok tartósabbak is,érthető módon.Nem mindegy,kivel milyen sűrűn találkozol,mennyi közös élményetek van,ami öszeköt.
2014. jún. 30. 14:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is voltam már így mint te. Míg suliba/koliba együtt voltam valakivel addig barátnők voltunk aztán jött egy másik suli és szépen lassan ritkultak a találkozások, beszélgetések stb.

Szerintem sem a km számít egy barátságban.

Mindent meg lehet oldani ha akarunk a másikkal találkozni.

Én így vagyok vele.

22/L

2014. jún. 30. 14:08
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdés engem is foglalkoztatott az utóbbi időben. Szeptemberben kezdtük el az egyetemet a barátaimmal. Valaki Pestre, valaki Szegedre ment, és szétszakadtunk. 8-an voltunk osztálytársak, emiatt ugye mindennap találkoztunk, de már az osztályban is kivel többet beszéltem, kivel kevesebbet. Idén végképp kiderült, hogy valakikkel csak az iskola tartott össze, 1-2 emberrel tartom a kapcsolatot napi/heti szinten. Néha azonban velük is megszakad a dolog, hiszen mindenki éli a saját életét. Ez néha el szokott szomorítani. Most viszont, hogy jön a nyár, mindenki úgy tesz, mintha szeptember óta meg se szakadt volna a kapcsolat, és ez kicsit zavar... Évközben senkinek nem jut eszébe a másik, most pedig igen?!

Nah, mindegy, hogy választ adjak a kérdésre, akit érdekelsz, azzal úgyis beszélni, találkozni fogsz, a többiekkel pedig nem kell foglalkozni.

Még ősz elején próbálkoztam azzal, hogy írtam ennek, annak, de aztán rájöttem, hogy csak egyoldalú a dolog, szóval hagytam a francba.

Egyébként itt is lettek barátaim, remélem néhányukkal nem fog megszakadni a kapcsolatom a nyáron/egyetem után. :)

2014. jún. 30. 14:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Valahol érthetőek ezek a megszakadások.

Elvégre megismersz te is új embereket, új közegbe kerülsz, meg a barátaid is új emberekkel jönnek össze. Mert lehet találkozgatni, de napi szinten úgysem fogjátok tartani a kapcsolatot, elkezdtek külön életet élni, nem osztjátok meg az élményeket úgy.

Meg általában csak neten tarthatjátok a kapcsolatot, azt meg az egyik másik fél is meg fogja unni egy idő után. Meg ugye megszűnnek a közös élmények, mindenkinek más lesz az időbeosztása is.

Főleg mondjuk már 20-on évesen ahol lassan mindenki dolgozik, és semmi szabadideje nincs, ha meg van, azt is barátnővel fogja tölteni, és ez érthető is.

2014. jún. 30. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért hogy ne szakadjon meg egy barátság, mindkét félnek tenni kell! Az igazi barátok örökre megmaradnak , ami nem marad meg az valamelyik félnek nem volt olyan fontos. Nekem 2 olyan barátnőm van, akivel évekig sülve főlve, együtt voltunk , egyik a koleszos szobatársam volt, vele ritkán találkozunk, ritkán beszélünk, de ha itt van nálunk, vagy én náluk, ugyanott tudjuk folytatni ahol abba hagytuk. A másik lánnyal együtt jártunk suliba, bulizni, minden problémánkat egymással beszéltük meg, ő most kint lakik Londonban, már 4 éve, de minden héten írunk egymásnak, havi egyszer legalább skypolunk, és ha itthon van, több időt tölt velem mint a szüleivel. Persze ha elmegy egy hétig bőgök, de tudom, hogy mindig számíthatok rá, és sosem felejtjük el egymást!
2014. jún. 30. 14:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem szakadt meg minden barátságom a távolság miatt.

Van, aki "csak" 200 km-re van, mégsem tartjuk már a kapcsolatot. De van, aki több ezer kilométerre és mégis tartjuk a kapcsolatot és lehetőség szerint évente/kétévente egyszer találkozunk.

2014. jún. 30. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!