Miért szakad meg a távolságok miatt szinte minden barátság?
Szia!
Én is voltam már így mint te. Míg suliba/koliba együtt voltam valakivel addig barátnők voltunk aztán jött egy másik suli és szépen lassan ritkultak a találkozások, beszélgetések stb.
Szerintem sem a km számít egy barátságban.
Mindent meg lehet oldani ha akarunk a másikkal találkozni.
Én így vagyok vele.
22/L
Ez a kérdés engem is foglalkoztatott az utóbbi időben. Szeptemberben kezdtük el az egyetemet a barátaimmal. Valaki Pestre, valaki Szegedre ment, és szétszakadtunk. 8-an voltunk osztálytársak, emiatt ugye mindennap találkoztunk, de már az osztályban is kivel többet beszéltem, kivel kevesebbet. Idén végképp kiderült, hogy valakikkel csak az iskola tartott össze, 1-2 emberrel tartom a kapcsolatot napi/heti szinten. Néha azonban velük is megszakad a dolog, hiszen mindenki éli a saját életét. Ez néha el szokott szomorítani. Most viszont, hogy jön a nyár, mindenki úgy tesz, mintha szeptember óta meg se szakadt volna a kapcsolat, és ez kicsit zavar... Évközben senkinek nem jut eszébe a másik, most pedig igen?!
Nah, mindegy, hogy választ adjak a kérdésre, akit érdekelsz, azzal úgyis beszélni, találkozni fogsz, a többiekkel pedig nem kell foglalkozni.
Még ősz elején próbálkoztam azzal, hogy írtam ennek, annak, de aztán rájöttem, hogy csak egyoldalú a dolog, szóval hagytam a francba.
Egyébként itt is lettek barátaim, remélem néhányukkal nem fog megszakadni a kapcsolatom a nyáron/egyetem után. :)
Valahol érthetőek ezek a megszakadások.
Elvégre megismersz te is új embereket, új közegbe kerülsz, meg a barátaid is új emberekkel jönnek össze. Mert lehet találkozgatni, de napi szinten úgysem fogjátok tartani a kapcsolatot, elkezdtek külön életet élni, nem osztjátok meg az élményeket úgy.
Meg általában csak neten tarthatjátok a kapcsolatot, azt meg az egyik másik fél is meg fogja unni egy idő után. Meg ugye megszűnnek a közös élmények, mindenkinek más lesz az időbeosztása is.
Főleg mondjuk már 20-on évesen ahol lassan mindenki dolgozik, és semmi szabadideje nincs, ha meg van, azt is barátnővel fogja tölteni, és ez érthető is.
Nekem nem szakadt meg minden barátságom a távolság miatt.
Van, aki "csak" 200 km-re van, mégsem tartjuk már a kapcsolatot. De van, aki több ezer kilométerre és mégis tartjuk a kapcsolatot és lehetőség szerint évente/kétévente egyszer találkozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!