Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyit ér így egy barátság?

Mennyit ér így egy barátság?

Figyelt kérdés
Volt egy személy akire én a legjobb barátomként gondoltam mindig és történt egy dolog ami ezt teljesen felborította. Felköltözött egy nagyobb városba és megbeszéltük, hogy jóban maradunk de soha nem keresett engem, én voltam az aki küzdött ezért a barátságért. Ez kb 1 éve volt és én is suli miatt oda költöztem ahol ő most él és semmi kapcsolatunk nincs, de már nem is keresem mert akkorát csalódtam benne. Mintha elvágták volna ezt a barátságot kettőnk között. És az visel meg a legjobban, hogy én nagyon nehezen viseltem ezt de ő simán túllépett rajta. Mintha nem is ismert volna soha, pedig nagyon jóban voltunk. Nekem ez nagyon rosszul esik és ma is nagyon rosszul gondolok erre vissza, hogy valakinek semmit nem ér egy barátság, ha már nincs semmi érdek ami a másik mellett tartana. Mármint nincs az a kapocs az egyik félben, az a ragaszkodás ami a másikban. Egyszerűen nem fontos a másik.

2014. jún. 27. 10:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Tudja hogy ott laksz te is?Szerintem találkozzatok,hívd meg egy fagyira,beszélj vele!
2014. jún. 27. 10:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Volt már, h csak véletlen összefutottunk, de utána semmi. Én már belefáradtam abba, h én menjek utána. Ez nem kölcsönös, ő leszarja a fejem. Csak azt nem értem, ha nagyon jó barátok voltunk akkor miért van az, h az sem érdekli, h élek-e.
2014. jún. 27. 10:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos igen sok ember dönt úgy, hogy amikor új környezetbe kerül vagy új társaságba keveredik, hogy hátrahagyja előző életét, és "lapoz egyet" az életében. A régi barátok ekkor már nem lesznek fontosak, aminek az alábbi okai lehetnek:

1. Az új helyen/környezetben már nem nekik kell megfelelni.

2. "Úgyse fogok soha többet találkozni vele, akkor minek erőltessem a barátságot?"

3. "A régi dolgokon túl kell lépni, ezért mindent eltörlök, ami ahhoz köt."

Egyébként én sem értem az efféle felfogást. Egyrészt a múltat nem tagadhatod meg, másrészről ha valaki egy barátot csak úgy otthagy, akkor felmerül a kérdés, hogy valódi vagy csak érdekbarátság volt részéről. Ráadásul a te esetedben az is felmerül kérdésnek, hogy ő tisztában van-e vele, hogy te a legjobb barátodnak tekinetetted? Mert ha nem, akkor az elejétől fogva csak te tapostál a barátságért, ha igen, akkor meg buta, hogy egyik napról a másikra cserben hagyott...

2014. jún. 27. 11:05
 4/6 A kérdező kommentje:

De mi értelme lett volna lapoznia amikor soha nem is veszekedtünk. Jó volt a hangulat ha találkoztunk és ha valaki mondjuk megél egy krízist pl szakít a szerelmével mondjuk akkor megértem h új életet akar kezdeni, de ezt ami velem történt nem értem.

Nagyon jóba voltunk, megbeszéltük h tartjuk a kapcsolatot, de felőle semmi minimális erőfeszítés sem volt. Ez az ami nagyon fáj.

2014. jún. 27. 11:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért "lapozott", mert felköltözött a városba (új környezet). Vannak olyan emberek is itt, ahol én lakok, akik kijelentették, hogy nemsokára elmennek innen és egy teljesen új életet fognak kezdeni. Holott jól érzik itt is magukat, csakhát "lapozni" akarnak az életben. Az ilyen felfogást sosem értettem, de szerintem nem is fogom megérteni...
2014. jún. 27. 11:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóképpen éreztem, amikor leérettségiztünk és mindenki visszament a saját szülővárosába. Évente 1x vagy 2x találkozunk, beszélgetünk (mármint a legjobb barátok), aztán lépünk tovább. Ritkaságnak számít ebben a világban az élethosszig tartó barátság. Az ember változik, így a barátság is változik. Legtöbben összeházasodnak, családot alapítanak, karriert építenek és az értékrend szerint sajnálatos módon hátrább sorolják a barátságot, a barátokat. Majd egyszer te is megérted, ha megnősülsz és gyermeked lesz, hogy már semmire sem lesz időd és ez sajnos szomorú.
2014. jún. 29. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!