Miért hagynak cserben az olyan emberek akikre barátként számítok?
Hívtak a barátaim többször hogy menjek el buliba, kocsmába egyszer elmentem velük a héten, aztán kétszer nem mentem. Viszont ők mégis elmentek annak ellenére hogy nekem nem volt kedvem és én kiakadtam.
Dührohamom lett, a falba vertem a kezemet és össze is vesztem velük. Megmondtam nekik hogy ha tényleg fontos lennék nekik akkor nélkülem sehova se mennének. Nagyobb empátiát várnék el tőlük!!
Emiatt vagyok most kiborulva hogy cserbenhagytak, sokszor remegek, ideges vagyok.
Mit tegyek ilyenkor? Nektek volt hasonló eset?? Barátok az ilyenek egyáltalán vagy csak haverok?
Biztos te 100-as vagy ? O.o
Nem gondolod hogy benned van a hiba ?
Ha ők megkérdezték, te azt mondtad hogy nem mész, akkor mi alapon akarod te azt hogy ők se menjenek ?!
Nem mész hát nem mész. Fogadd el hogy ők meg mennek, hívtak téged, te nem mentél. Ennyi.
Azért hívnak mert szeretnek és jót akarnak, amit te elutasítasz (vagy okból vagy anélkül). Nehogymár mindenki úgy pattogjon ahogy te akarod. Le fogsz pontozni nem érdekel, de ez akkor sem úgy van hogy TE mondod meg hogy ki mit csinálhat NÉLKÜLED.
Szerintem gondolkozz el ezen egy kicsit.
Kérdező, sajnos ez így lesz még egy pár évig biztos és sokkal nagyobb, komolyabb ügyekben. Ebből a szituból mostmár te is tanultál és legközelebb tudni fogod, hogy ne tárulkozz ki érzelmileg előttük, legyél sokkal visszafogottabb. Bocsáss meg nekik, de ne felejts el semmit.
Ha a barátaid lennék, akkor min. 1-2 sms-t küldtem volna este a buliról neked, amiben olyasmit írtam volna, hogy hol találsz meg + jó a hangulat és ha van kedved, ha nem alszol még, akkor kijöhetnél egy kicsit. Viszont az ilyen jellegű érzelmi foglalkozás inkább az anyai odafigyelésre emlékeztet és ennek gyakori hiánya jelezni fogja neked azt, hogy bizony nem fogod megkapni az emberektől azt a maximális odafigyelést és babusgatást, amit anyukádtól ... Tehát lassan fel fogsz nőni és lelkileg edződni.
Ha lelki baja van, akkor szól a haverjainak és akkor foglalkoznak vele. De csak ha elmondja a problémáit !!!
Senki nem fogja észrevenni hogy baj van ha nem szól semmit.
A buliból való üzenetről meg csak annyit hogyha nem akart menni akkor akármilyen jó szándékú lenne, azt is csak erőszakolásnak venné...
Az önzőség nem gyógyítható. A kérdezőn múlik, mennyire tud önzetlen lenni. De az önzetlenség lemondással jár a másik javára, ő jelenleg ezzel hadilábon áll.
Az önzőség nem mentális betegség. Az önzőség egy tulajdonság. Mindenkiben benne van, kiben jobban, kiben kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!