Barátnőm kicsit "sok". Mit tegyek szerintetek, hogy ne bántsam meg?
Ő 40 felett van. Nem is az idővel van bajom, inkább az energiából. Agyilag leszív, vagy nem is tudom, mint egy energiavámpír, csak mondja-mondja.... Ennyit nem agyalok a saját dolgaimon sem, akkor más meg miért kényszerít rá, hogy feltesz kérdéseket, meg tanácsokat kér, de ha komoly dologról van szó, szívesen segítek. De fél órákig nap mint nap ilyen baromságokat hallgatni, hogy őt követte egy kutya hazáig meg ilyenek. Nekem is vannak lelki problémáim, de nem zúdítom senkire.
Rátapintottál, #2#, ő is az anyja miatt lett ilyen, és mellette álltam mindig, mikor bajban volt, de már kifogytam az erőből, nem tudom és akarom nap mint nap minden élethelyzetét figyelemmel kísérni, minden lelki rezdülését kielemezni...
Neki akkor nincs családja, jól értem?
Pont az ilyen negyvenes, energiavámpír nők ilyenek...
Szerintem ki akar sajátítani. Ennek csak az az ellenszere, ha megmondod neki, hogy mi a helyzet. Légy következetes! Ha nincs rá hatással, hogy megkéred, húzd meg a határokat. Mondd neki pl, hogy figyelj ez nekem így sok, ha ezt így folytatod, nem fogok veled beszélni x ideig. És ezt tartsd is be. Ha nincs következmény, ugyanúgy fogja tovább folytatni. Ha nagy teher, akkor írd le végleg. Volt dolgom ilyen emberekkel.
A napokban olvastam: a "nem akarom megbántani" dolog valójában azt jelenti, hogy nem merek konfrontálódni, nem merem megmérettetni a kapcsolatot. :)
Gyerekei vannak, párja jelenleg nincs.
Egyet értek, biztos nem jó, hogy kerülném vele a konfrontációt, mert most épp ennek a csapdájában vagyok:(
Köszönöm mindenkinek a biztatást! Kicsit tartottam tőle, hogy mivel így érzek, nem vagyok alkalmas jó barátnőnek! :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!