Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátnőm kicsit "sok". Mit...

Barátnőm kicsit "sok". Mit tegyek szerintetek, hogy ne bántsam meg?

Figyelt kérdés
38 éves nő vagyok. Egyik barátnőm SOK mostanában. Vagyis időnként. Ez azt jelenti, hogy naponta felhív fél órákat, vagy 5 oldalas üzeneteket ír olyan jelentéktelen dolog miatt, ami szerintem hülyeség. Pl. hogy ment épp valahová és látta az egyik pasi kocsiját valahol, aki tetszik neki, és ez biztos nem véletlen, mert amúgy nem is akart arra menni, és ez üzenet a sorstól... Na mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy ezeket hosszasan ecseteli meg ismételgeti önmagát, elmondja ugyanazt 3-szor, nekem meg ez nagyon fárasztó. Meg szoktuk beszélni a gondjainkat, de vele jó ideje csakis ilyenekről lehet beszélgetni, és ezért mostanában nem nagyon élvezem a társaságát. Viszont rendes, segítőkész, jószívű. Csak lelki problémái vannak. Nem akarom megbántani, de teher nekem folyamatosan hülyeségeken problémázni. Jó lenne, ha olyan lenne, mint régebben, de már inkább csak fáraszt. Ha nem reagálok neki, akkor meg megsértődik meg lelkiismeret furdalást próbál okozni. Ha meg maximálisan a rendelkezésére állok és belemegyek ezekbe, akkor másról sem szól a napom. Viszont nekem is van saját életem, családom, saját problémám, amivel el kellene lennem foglalva, nem mindig az ő életével. Szerintetek gonosz vagyok, vagy igazam van? Szeretném, ha a barátnőm maradna, de nem így. Pár hónapja elmondtam ezt neki szépen, megsértődött, aztán kicsit eltávolodott, de aztán megint kezdődött elölről az egész. Mi a véleményetek erről az egészről?
2014. ápr. 15. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az idő, amit rá szánsz a te életedből fogy. A barátság nem ilyen. Korlátozd! A te idődet ne használja! Légy önzőbb! Felnőhetne már, mert ha te 38 éves vagy feltételezhető, hogy ő sem 13. Légy határozott!
2014. ápr. 15. 12:36
 2/9 anonim ***** válasza:
és én még azt hittem, hogy csak az én huszonéves barátnőm ilyen... ha mélyen gyökereznek a problémái akkor sajnos nem tudsz vele sok mindent csinálni, mint ahogy én sem tudom kizárni az anyját az életéből, aki miatt ilyen lett.
2014. ápr. 15. 12:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Mutasd meg neki ezt a kérdést :)
2014. ápr. 15. 12:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Ő 40 felett van. Nem is az idővel van bajom, inkább az energiából. Agyilag leszív, vagy nem is tudom, mint egy energiavámpír, csak mondja-mondja.... Ennyit nem agyalok a saját dolgaimon sem, akkor más meg miért kényszerít rá, hogy feltesz kérdéseket, meg tanácsokat kér, de ha komoly dologról van szó, szívesen segítek. De fél órákig nap mint nap ilyen baromságokat hallgatni, hogy őt követte egy kutya hazáig meg ilyenek. Nekem is vannak lelki problémáim, de nem zúdítom senkire.

Rátapintottál, #2#, ő is az anyja miatt lett ilyen, és mellette álltam mindig, mikor bajban volt, de már kifogytam az erőből, nem tudom és akarom nap mint nap minden élethelyzetét figyelemmel kísérni, minden lelki rezdülését kielemezni...

2014. ápr. 15. 12:46
 5/9 A kérdező kommentje:
#3#, mint ahogy írtam már, ezt már elmondtam neki pár hónapja, elég részletesen elmagyaráztam, hogy élem én ezt meg stb. Sértődés volt egy ideig, aztán folytatódott minden. Egy ideig még csipkelődött is azzal, hogy én milyen vagyok...
2014. ápr. 15. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Neki akkor nincs családja, jól értem?

Pont az ilyen negyvenes, energiavámpír nők ilyenek...

2014. ápr. 15. 16:31
 7/9 Fish1 ***** válasza:

Szerintem ki akar sajátítani. Ennek csak az az ellenszere, ha megmondod neki, hogy mi a helyzet. Légy következetes! Ha nincs rá hatással, hogy megkéred, húzd meg a határokat. Mondd neki pl, hogy figyelj ez nekem így sok, ha ezt így folytatod, nem fogok veled beszélni x ideig. És ezt tartsd is be. Ha nincs következmény, ugyanúgy fogja tovább folytatni. Ha nagy teher, akkor írd le végleg. Volt dolgom ilyen emberekkel.

A napokban olvastam: a "nem akarom megbántani" dolog valójában azt jelenti, hogy nem merek konfrontálódni, nem merem megmérettetni a kapcsolatot. :)

2014. ápr. 15. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Attól még mutasd meg neki :)

2014. ápr. 15. 17:57
 9/9 A kérdező kommentje:

Gyerekei vannak, párja jelenleg nincs.

Egyet értek, biztos nem jó, hogy kerülném vele a konfrontációt, mert most épp ennek a csapdájában vagyok:(

Köszönöm mindenkinek a biztatást! Kicsit tartottam tőle, hogy mivel így érzek, nem vagyok alkalmas jó barátnőnek! :-/

2014. ápr. 16. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!