Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért húznak le ennyire a...

Miért húznak le ennyire a barátaim?

Figyelt kérdés
Szülész-nőgyógyász szeretnék lenni, de mivel olyan környéken laktam, olyan emberekkel körülvéve, akiknek alapjába véve 8 általánosa volt. Amivel semmi probléma nincs is, mert ők ezt az életét választották. Viszont mindennap meghallom tőlük, hogy felesleges amit csinálok, feleslegesen fecsérlem erre az időmet. Én nagyon szeretem őket, de azt érzem, hogy próbálnak eltántorítani tőle. Azzal nem lenne probléma, ha nem támogatnának, de mellé még hallgathatom is ezt. Tudom, ne foglalkozzak velük, de akkor is zavar, mert a barátaim. Egyedül a párom segít mindenben.. Komolyan már néha arra gondolok, hogy feladom és abbahagyom, mert folyamatosan arra panaszkodnak, hogy keveset vagyok velük a tanulmányaim miatt :(
2014. márc. 29. 10:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Naiv balfél lehetsz,ha ezeket a barátaidnak nevezed....Szerintem irigyek rád,hogy vinni akarod valamire,és megpróbálják elvenni a kedvedet.Sztm röhögd pofán őket,és válts környezetet menj kolligiumba,vagy távol abból a nyomor nyegedből...és légy,aki szeretnél lenni.Vagy szoc segélyen akarsz velük egy tanyán kínlódni?Mérlegelj ember...
2014. márc. 29. 10:13
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A barátaid nem fognak neked sem munkát adni sem eltartani sem a számláidat fizetni,igy nincs is joguk panaszkodni sem beleszólni az életedbe,neked most kell a jövőd megalapozni,hogy később egy kiegyensúlyozott,boldog ember légy aki örömmel megy a munkába.

Hogy miért húznak le a barátadi ezt nem tudhatom,ha 8 általánosuk van,valószinüleg nem értik meg az ambicióid,bár egy igazi barát támogató jelleggel viselkedik.Ők téged csak lefelé húznak.A szabadidejükben találják fel magukat.A barátság múlandó a diploma örök.Eszedbe nem jusson a sulit abbahagyni.

2014. márc. 29. 10:24
 3/9 anonim ***** válasza:
Így van,főleg pár 8 elemi osztályt kijárt seggtől akarsz függni?a emberek jönnek mennek,barátnők,batárok az életben...de életedben csakis kizárólag egy esélyed van,arra aki lenni akarsz,s ezáltal lehetnél...nincs több húzás,ha most elszarod az életed,rörökre bánni fogod,de tégy amit akarsz.
2014. márc. 29. 10:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Sikertelen emberek mellett nem lehetsz sikeres!Ha sikeres,kiegyensúlyozott,pozitív emberekkel vagy körülvéve,akkor lehet belőled igazán valaki.Úgyhogy hagyd ott őket,ez nem szeretet már,ha panaszkodsz róluk,és az sem szeretet,hogy lehúznak a gödörbe irigységből oda,ahol ők vannak.
2014. márc. 29. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Akkor te már most egyetemre jársz vagy még érettségi előtt vagy? Utóbbi: Ha felvesznek az egyetemre, ott hozzád hasonló emberből lesz bőven. Addig bírd ki, utána lesz kivel együtt tanulnod, megbeszélni ezeket. A régi baráti köröd viszont le fog redukálódni 1-2 év alatt, azok maradnak csak, akik tényleg számítanak.

Előbbi: Ez így neccesebb, mert akkor nem sikerült teljesen beilleszkedned az egyetemen, a régebbről ismert barátaid pedig túlzottan befolyásolnak. Én is megkapom, hogy keveset vagyok a régiekkel, bár engem támogatnak. Sajnos tényleg igaz, amit mondanak, hogy nagyrészt orvos orvossal barátkozik/házasodik. Vagy más olyan emberrel, aki bele tud ebbe helyezkedni, mert sokat tanul.

Mindenesetre azt gondolom, az igazi barátok megértik ezt a helyzetet és nem húznak le emiatt. Nekem 1-2 jó barátom megmaradt, bár csak havonta, néha kéthavonta találkozunk. Az újak pedig az egyetemről vannak, ők a tanulás részét megértik, mindenki hasonló helyzetben van.

Szerintem ha feladod az álmaidat a környezeted miatt, azt nagyon meg fogod bánni. De a te döntésed, persze. Ha van kedved beszélgetni erről, írhatsz nyugodtan!

Üdv,

egy másodéves medika.

2014. márc. 29. 11:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Van aki nyersen fogalmaz, de nagyon igaza van. Egyetem előtt állok.. Éppen a nyelvvizsgáimra tanulok. 20 éves lány vagyok. Soha nem néztem le az embereket, akik kevesebbet tudnak mint az átlag.. De ez tényleg nagyon rosszul esik. Nem feltétlen szeretnék csak diplomás barátokat. Páromnak is csak egy érettségie van. Nem a papír teszi az embert.. Viszont néha egy biztató szó jól esne. Fogalmuk sincsen mennyit tanulok, és nem tudják elhinni, hogy nem azért nem megyek bulizni, mert nem akarok, hanem mert nem tudok. Elég bonyolult dolog ez.
2014. márc. 29. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Persze, hogy nem csak diplomás barátokat szeretnél. Jó, hogy vannak, akik így gondolkodnak. Az a vicces, hogy nekem inkább azok a barátaim maradtak meg régebbről, akiknek egyáltalán nem biztos, hogy lesz diplomájuk valaha. :) A többiek, akik egyetemistak inkább ki vannak akadva, hogy ha ők raérnek egyetem mellett, én miért nem.

Tényleg bonyolult és ha tartani akarod velük a kapcsolatot, akkor az is marad, de meg lehet azért oldani, hogy ne hidegüljetek el teljesen. Kérdés, számodra megéri-e majd ez a barátság.

Sok sikert a felvételihez és a nyelvvizsgákhoz! :)

2014. márc. 29. 12:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Kedves vagy, Nagyon szépen köszönöm :)
2014. márc. 29. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem ismerlek sem téged, sem a barátaidat, de én azt nem nevezném barátnak, aki lenéz/kinéz téged azért, mert te nem olyan életformát választasz, mint ők és elégedsz meg a legalapvetőbb tudásszinttel.

Nagyon szép szakmát választanál szerintem, és ne add fel az álmaidat csak azért, mert mások úgy gondolják, hogy neked hasonlítanod kéne rájuk. Ha nem támogatnak, ne foglalkozz velük: támaszkodj a párodra, másokra, akik szeretnének neked segíteni és veled lenni a tanulmányaid mellett is! Legyél különb, mutasd meg nekik, hogy bátor vagy, végezd el az iskolát és légy sikeres! Tudom, ez nem feltétlenül rajtad múlik, de később meg fogod bánni, hogyha most a "barátaid" miatt lemondasz a tanulásról, az álmaidról. Lehet, hogy évek múlva már nem fogod velük tartani a kapcsolatot, és ha utána akarsz menni majd tanulni, már csak abba is gondolj bele, mennyit kell majd fizetned mindezért!

Sok sikert a nyelvvizsgához és a tanuláshoz! :)

2014. márc. 29. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!