Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Olyan, mint egy ördögi kör,...

Olyan, mint egy ördögi kör, mit tegyek?

Figyelt kérdés

A kérdésben az 'ördögi kör' fogalma alatt azt értem, mikor úgy érzem, hogy "Nem lehetnek barátaim, mert nincsenek barátaim".

Sokszor így érzem. Néha túl magányos vagyok, amit nem tudok elviselni. Még ha barátkozom is valakivel, akkor sem tudok barátomként tekinteni rá. A múlt barátaim meg nagyrészt elfelejtettem.

Volt, mikor magányos, fura emberekkel barátkoztam, azt gondolva, ők biztos megértenek. Aztán feltettem a kérdést magamban, hogy miért nincs olyan ember a földön, mint én?

Nem túl gyakran társalgok emberekkel, de ha ezt teszem, akkor folyton tartok attól, hogy kiderül, hogy bezárkozótt vagyok, és talán nem érti meg, és elmegy a kedvem az egésztől.

2014. márc. 18. 14:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt tanácsolom, keress tovább barátokat, hátha találsz olyat, aki megért, elfogad téged, de akkor te is fogadd el őt! (ez csak egy tanács, ha akarod megfogadod, ha nem, nem:))
2014. márc. 18. 15:53
 2/6 Hannibal106 ***** válasza:
Mindenki barátokat keres csak az a bökkenő hogy ezt kevesen tudják. Mondd milyen ember vagy?
2014. márc. 18. 18:53
 3/6 A kérdező kommentje:
félénk.
2014. márc. 18. 21:31
 4/6 A kérdező kommentje:

# 1 - elfogadom, bár eddig párszor azt tapasztaltam, hogy engem nem fogadnak el, akikkel eddig barátkoztam(nem túl sok emberrel), nehezen tudom elmagyarázni ennek okát, hisz igyekeztem nem okot adni. Bár ez a 'nemelfogadás' is túlzás, gyakran én is túlreagálom, és hirtelenharagú vagyok.

#2 azt, hogy milyen ember vagyok, többnyire csak másokon keresztül ismerhetem meg.. de a legfőbb hibám a fent leírt, a legtöbb emberrel szemben szorongó. másképp jószándékú, megértő, figyelmes embernek tartom magam, mikor nem szorongok, akkor könnyen ráhangolódok emberekre.

Talán sok ember megért körülöttem, volt mikor túl sokat gondolkodtam azon, hogy 'nem értenek meg' és már irreális okokat is szőttem erre a fejemben, vagy olyankor félve előszedtem a hibáimat, de beláttam, hogy körülöttem is senki sem tökéletes, valahogy gyúrnom kéne az önbizalmamra talán, bár egyszerű képlet, de amikor ott vagyok, nem tűnik úgy, hogy csettintésre menjen, akkora bizalmatlanságot érzek mások iránt.

2014. márc. 18. 22:11
 5/6 Hannibal106 ***** válasza:
Az önbizalom hiány orvosolható ha nem azon problémázol hogy kik és hogy fogadnak el a hibáiddal együtt vagy sem, inkább foglald le magad olyan dolgokkal amiért lelkesedsz, erővel tölt el s talán jó is vagy benne úgy határozottabb leszel.
2014. márc. 19. 06:21
 6/6 A kérdező kommentje:
ez igaz.. bár a lelkesedés néha nem megy egyedül, de belekell vágódni. :)
2014. márc. 19. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!