A legjobb barátom depressziós. Mit tehetnék?
Szeresd. Igen, el fogtok távolodni, mert magába fog zárkózni, és egy idő után bizony neked terhes lesz, hogy csak te kezdeményezel.
Próbáld meg közös programokra elvinni, ne otthon gunnyasszon. Legalább séta, kirándulás, csak mozduljon ki.
A legfontosabb az, hogy tudasd vele, hogy mellette állsz és szereted. Ne érezze azt egy pillanatig sem, hogy egyedül van. Beszélj vele sokat. Ha mellette vagy, és meghallgatod,nem ítélkezel akkor később borzasztóan hálás lesz neked, amiért mellette voltál.
Tudom milyen, amikor depressziós az ember...és legjobb barátnőmnek köszönhetem, hogy még élek. Mert mellettem volt mindvégig.
Egy csöppet sem gáz ha írsz neki mert így érezheti hogy szereted! Egyébként rettentő aranyos vagy te mindent megpróbálsz :-)
Sok sikert:-) :-) :-)
nagyon rendes vagy, hogy ennyire mellette állsz.
ilyen helyzetben nem is tudom mit lehetne tenni. igazából még ha nem is akarja, mellette kéne állnod, mert nem tudhatod, hogy mit fog csinálni. nekem is voltak depressziós barátnőim (lány vagyok). az a szomorú, hogy már egyik sem barátnőm.
egyikkel még elutasítása ellenére is foglalkoztam, amit utólag meg is köszönt. erőszakosan mondtam neki hogy most elmegyünk sétálni, mikor ült a sötétben, és minden nap próbáltam kirángatni őt a depresszióból. ez jót tett neki, ajánlom neked is. később sajnos megromlott a kapcsolatunk, mert annyira tőlem függött, hogy elegem lett. azóta sem változott az állapota.
másik barátnőmmel e-miatt nem foglalkoztam annyit a nehéz időszakában, amikor mondta hogy hagyjam, hagytam. azóta vele sem beszélek, mert teljesen új életet kezdett, olyanokkal, akiket nem ismert a nehéz időszakában, mintha az meg sem történt volna.
azóta sem tudom mikor mit kellett volna tennem, annyira nehéz helyzet, hogy csak nagyon ritkán sikerül megoldani. és az eltávolodástól való aggodalmat teljesen jogos. szerintem foglalkozz vele, és menjetek mindig napra, még ha nem is akar, de valahol van egy határ, hogy mennyi magányt kell neki hagyni, ezt próbáld megtalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!