Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kinek van igaza? Változzak...

Kinek van igaza? Változzak meg miatta?

Figyelt kérdés

15 éves, csendes, olvasós lány vagyok, kevés baráttal. Tanulni is sokat szoktam, a pszichológia érdekel, ahhoz pedig kell, ha el akarom érni. Ha lehet, inkább meghúzom magam valahol és olvasok, ahelyett, hogy partyznék. A legjobb barátnőm (!) azt mondta, hogy ez így nem jó, és hogy nem ezt ígértem (ugyanis régebben kicsikart belőlem egy ígéretet, hogy kevesebbet olvassak). Én mondtam neki, hogy tudom, de ez így nekem megfelel. Azt mondta, hogy látja. Elköszönt és faképnél hagyott. Ez volt tegnap.

Sokszor összeveszünk ilyen kis dolgokon (pl. hogy nem látom meg őt a buszon, vagy hasonlók), és mindig nekem kell bocsánatot kérni, meg oldalas szövegeket írni, hogy ugyan ne haragudjon már..

Nem akarok megváltozni, nekem ez az állapot tökéletes :/

2014. jan. 3. 08:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyszerű. Keress olyan barátot aki nem dacból barátkozik veled és elfogd olyannak amilyen vagy.

Én lazítanék a kapcsolatotokon. Aztán ha neki is fontos a barátságotok akkor majd jelentkezik...

2014. jan. 3. 08:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem kell megvaltoznod, a legjobb baratnöd azert legjobb baratnöd, mert ugy szeret ahogy vagy. Szerintem inkabb tamogatnia kellene teged.

Ne akarjal olyan lenni aki nem akarsz, abbol csak lelki elnyomas lesz, nem fogod magadat a börödben jol erezni.

Nem kell sok barat, egy jo barat kell aki ugy szeret ahogy vagy es ez parkapcsolatokra is vonatkozik.

(Egyebkent a pszichologia nagyon jo!)

2014. jan. 3. 08:57
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

Ne változz meg senki kedvéért, viszont néhány dolgot figyelembe kell venned:

-nem szabad elhanyagolni a társasági életet, mert a végén azon kapod magad, hogy egyedül vagy és a tapasztalatlanságod miatt képtelen vagy új barátokat szerezni, vagy ha nem is ez lesz, de nehezen fog menni a beilleszkedés új csoportokba

-szép dolog az olvasás, de őszintén szólva szinte semmi hasznosat nem tudsz ilyen idősen megtanulni, aminek majd az egyetemen, vagy a való életben hasznát fogod venni, mármint ami a pszichológiát érinti, ezt tapasztalatból mondom; ne most akarj az egyetemre felkészülni, bőven elég az is, ha jól leérettségizel, jók az év végi, vagy a féléves jegyeid és szerzel egy nyelvvizsgát, vagy többet is, mert ezekkel többre mész az egyetemen, mint ezekkel az olvasmányaiddal

Elég nehéz az embernek kilépnie a komfort zónájából, de időnként mondhatni kötelező, különben hatalmasakat lehet kapni az élettől, ami sokkal rosszabb, mint a kezdeti kellemetlenségek, amik a kilépéssel járnak.

Szóval mindkettőtöknek igaza van, mert fontos a művelődés, a tanulás, de szórakozni, szocializálódni is kell.

2014. jan. 3. 09:02
 4/6 A kérdező kommentje:

Első: Ilyen is volt már. Akkor azt mondta, hogy ha bajom van, mondjam meg, megbeszéljük és vége... Mert többször hívott ő webkamozni mint én, meg ilyenek...

Második: Köszönöm :)

Harmadik: Neked is köszönöm, és igazad van :/ :)

2014. jan. 3. 09:07
 5/6 anonim válasza:
Megértelek, hogy nem szeretsz bulizni, énis olyan vagyok, de a barátnőm nem próbál rávenni.Az, hogy tanulsz mindenképpen pozitivan fog hatni késöbb:) Az olvasással szerintem az van, hogy több időt szeretne veled tölteni és elhanyagoltnak érzi magát.Nem kell nyalizni, hogy ujra barátok legyetek.Én egyszer összevesztem a barátnömmel, és egy hét után odajött, hogy kibékülünk?:))és nagyon aranyos volt:) Ha kibékültök ezután, mindenképpen próbálj rá több időt szánni, de amikor egyedül vagy, nyugodtan olvashatsz, meg tanulhatsz, ami jól esik.De egy kapcsolatban sokat kell alkalmaszkodni, ennek ellenére nem kell megváltoznod:)
2014. jan. 3. 09:45
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet,hogy úgy érzi kicsit hanyagolod őt az olvasás miatt? Lehet ezért mondta,hogy kevesebbet olvass.Nem kell miatta megváltoznod,de azért időnként lehet gondolkodni vajon miért is mondta ezt a barátnőd. 3. válaszolónak pedig igaza van,hogy a társasági életet nem szabad hanyagolni,mert az is nagyon fontos,mivel az ember alapvetően társas lény :)

Olvass amennyit szeretnél végülis szabadidődet úgy osztod be ahogyan szeretnéd.

2014. jan. 3. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!