Hogyan lehet elengedni egy barátot akit nagyon szeretünk?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon jó barátnőm, aki szinte már olyan nekem mintha a húgom lenne. Volt időszak amikor nagyon sokat veszekedtünk és én próbáltam rajta túltenni magam mert a veszekedések mindig nekem fájtak jobban és talán beletelt 1 évembe is mire sikerült úgy mond leépíteni azt a barátságot ami volt nekünk..akár mennyire is nem akartam , úgy éreztem hogy ha nem teszem meg akkor csak egyre jobban sérülni fogok. Idén elmentem tovább tanulni és ez így még könnyítette a dolgokat, nem beszéltünk sokat, nem is találkoztunk már szinte majdnem elfelejtettem. Aztán az utóbbi időben elkezdtünk megint beszélgetni, összefutottunk és teljesen jól éreztem magam vele mintha mi sem történt volna korábban, de sajnos mindig mikor elválunk rádöbbenek, hogy mekkora hülye vagyok, mert megint oda fogunk kilyukadni, hogy csak meg fog bántani...és ennek ellenére mégis mindig szakítok rá időt. Nem tudom, hogy valaki van e ilyesmi helyzetben, vagy érthetően le tudtam írni, hogy mi a problémám, de jó lenne valami tanács vagy ötlet, hogy hogyan tudnék végre túllépni a barátságunkon?2013. dec. 17. 21:37
1/7 anonim válasza:
,,ha szertsz vkit engedd el`` ha ő volt az életed egyik legnagyobb része :)
2/7 anonim válasza:
Más kérdés, első, hogyha az illető NEM akar elmenni. Elengedni csak azt kell, aki menni akar.
Kérdező, tanuljátok meg a nézeteltéréseket civilizáltan kezelni. Veszekedni meg sértegetni egymást totál felesleges, nem emberhez méltó.
A barátság (és minden normálisan működő kapcsolat) alapja egymás tisztelete (nem ordítod le a fejét) és az, hogy elfogadod a másikat olyannak, amilyen. Ha ez megvan, kevesebb a veszekedés is.
A barátok értékesek. Ha ennyire kötődtök egymáshoz, inkább javítani kéne a dolgot, nem megszüntetni.
3/7 A kérdező kommentje:
a veszekedést azért nem úgy kell elképzelni hogy sértegettük egymát és leorditottul egymás fejét..pont hogy.nem.lehetett vele komolyan beszélgetni pedig nagyon sokszor próbáltam..sajnos a.másik gond,amin már nagyjából túl tettem magam az az hogy 5év korkülömbség van köztünk (én 20 vagyok) és ő még most éli lázadó korszakát, még csak most fog sok tapasztalatra szert tenni amiken én már túl vagyok és nem szeretném megint átélni, néha ő olyan mintha az 5évvel ezelőtti kiadásom lenne és nem biztos hogy végig szeretném ezt nézni, esetleg átélni még1x.
2013. dec. 17. 22:37
4/7 anonim válasza:
15 éves akkor gondolom. Az egy teljesen más világ, mint 20 évesnek lenni. Amúgy a megoldás meg egyszerű, ne bezsélgessetek annyit, minimalizáld, amenyire lehet,a többit az idő megoldja...
5/7 anonim válasza:
Ugyanebbe a cipőbe járok, de nálunk én vagyok a fiatalabb 3 évvel... Sokat veszekszünk mi is, de a barátnőm pont azért ért meg ennyire, mert ugyanazon ment át mint én... Tapasztaltabb lévén ellát tanácsokkal és NEM adja ki az utamat... Nem tudom mi lenne velem nélküle
6/7 anonim válasza:
5 év múlva ez az 5 év korkülömbség pont jó lesz.
7/7 anonim válasza:
A csudába! Ezért nem tanácsos a Ctrl+C
*korkülönbség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!