Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti mit tennétek?

Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm akit kisegítettem mert az édesapja meghalt és nem tudták eltemettetni. és meg beszéltük hogy mindig utal nekem mert én külföldön dolgozom. Tartozik még egy havi részlettel. Az még nem is lenne baj. De nyáron otthon voltam egy hetet és beteg is voltam nem tudtam vele találkozni.és annyira berágott már fél éve alig ír rám. Bunkó velem stb. azt mondta hogy utal októberbe. és azóta semmi az utolsó részlettel. Kb 3 hete mondta hogy most már tényleg utal. Utána rá két napra kiírta hogy megy vásárólni -.-
2013. dec. 16. 20:41
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
hagyd a francba, sztm várd meg mig magától küldi,ha meg nem..te külföldön melózol,most azt ne mond,hogy a földhöz vág..azaz összeg?
2013. dec. 16. 20:46
 2/9 A kérdező kommentje:
nem az összegről van igazából szó hanem hogy igazságtalan.és pedig sokat köszönhet nekem
2013. dec. 16. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első. Azért mert a kérdező külföldön van, biztos vagyok benne hogy a pénzt nem a bokorról szedte le, hanem megdolgozott érte.

Nem is arról van szó,hogy fizeti vagy sem (bár szerintem már nem akar fizetni) hanem a bizalomról, becsületről van szó.

Amikor bajban volt, a kérdező minden szó nélkül rögtön segített, és a temetés tudjuk nem 5000 forintba kerül.

Ha a csaj haragszik is valamiért a becsület úgy kívánja, hogy visszafizesse amivel tartozik, végül is a kérdező volt az aki kihúzta a kakiból őket..

2013. dec. 16. 20:51
 4/9 anonim válasza:
Sajnos ez valóban pofátlanság, de most jönnek az ünnepek.Az is fontos, hogy mekkora összegről van szó meg, hogy mennyire sürgős a dolog.Tényleg vissza kell, hogy fizesse ha jelentős összegről van szó, de ha nem fontos akkor vedd, úgy, hogy nemes célra ment.Nem szabad folyton erről beszélned vele, mert ez a barátság végéhez is vezethet.Neki is rá kell jönnie, hogy bunkó.Legfeljebb tedd azt, hogy ha megint segítséget kérne, mond azt neki, hogy segítesz, de csak ha megadja a tartozást.Jobbat nem tudok.Remélem segít valamit.
2013. dec. 16. 20:51
 5/9 A kérdező kommentje:
tudod az a baj hogy már fél éve nem utalt.
2013. dec. 16. 20:53
 6/9 A kérdező kommentje:
nem rágom a fülét ez miatt.különben 40-ezerrel tartozik még.de azzal van itt a gond ahogy hozzá áll.hogy még ö van megsértődve
2013. dec. 16. 20:55
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem a pénz miatt, hanem a hozzáállása miatt, én bizony nem szégyellném, hogy felhívjam vagy írjak neki hogy tartozik még 40 ezerrel, jó lenne ha elküldené mert éppen kéne neked..

Ha nem reagál vagy nem fizet, akkor újra írnék, hogy sajnálod, hogy a barátságnak vége, de ha nem fizeti ki X időhatárig a pénzt, minden rokonnak, közös ismerősnek elmondod, hogy senki ne adjon kölcsön neki, mert nem fizet..Magyarul szépen lejáratod.. A barátságnak akkor már vége lesz, így azt elrontani már nem fogod.

2013. dec. 16. 21:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó szívű voltál, és ezt kaptad cserébe. Tudod mindig a jó szívű embereket használják ki. A régi jó tett helyébe jót várj mondás mára megváltozott. Jelenleg: jó tett helyébe jót ne várj.

Hadd elemezzem. Te beteg voltál és nem tudtad meglátogatni amikor itthon voltál. Nyilván tudja. Nyilván azt is tudta, hogy otthon leszel egy hétig, akkor kérdem én ő nem tudott volna meglátogatni Téged?

Ez az egész "berágtam rád" dolog nekem nagyon bűzlik. Jól írja a második válaszoló, ez pontosan amiatt lehet, hogy nem akarja megadni Neked a maradék pénzt.

Most komolyan, gondolkodj egy kicsit tiszta fejjel: Te tettél neki szívességet, és most ő haragszik? Na ne már. A helyedben sürgősen elfelejteném ezt a barátságnak nevezett valamit, mert részedről lehet hogy még az, de részéről már nem. És ebből soha többé nem lesz barátság.

Kérd vissza a pénzt, ha kell durván, hiszen megdolgoztál érte, és utána szakíts meg vele minden kapcsolatot! Sajnálom, őszintén, de ennek vége. Ne aggódj, mert lesznek új barátaid, és remélem olyanok akik megbecsülnek!

2013. dec. 16. 23:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát amikor kiírta, hogy megy vásárolni, én nem restelltem volna nyilvánosan megkérdezni, hogy "és a tartozásodat, amit már fél éve nem fizetsz, mikor óhajtod megadni? A becsületed nem előrébbvaló, mint a shoppingolás?" Nyilvánosan szégyenítsd meg, különben sosem kapod vissza a pénzedet.
2013. dec. 17. 01:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!