Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan utasítjátok vissza az...

Hogyan utasítjátok vissza az alábbi dolgokat, hogy ne bántsátok meg a másikat?

Figyelt kérdés

Gondolok én olyan emberekre is ,akik csak kihasználnának,de olyanokra is akik nem.

Például kölcsön akarnak kérni pénzt/telefont/cigarettát/

Sűrűn belekeveredtek ilyenekbe?

2013. dec. 9. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ, barátról van szó vagy "csak" ismerősről, esetleg idegenről.
2013. dec. 9. 13:14
 2/6 anonim ***** válasza:
nem adok kölcsön senkinek,max saját anyámnak...mert az visszadja
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnálom,de nekem is annyi pénzem van,ami fizuig elég.

Sajnálom,de nincs a kártyámon pénz/annyi van a kártyámon,ami vészhelyzetre van,ha lefogy,nem tudnám feltölteni.

Nem dohányzom(ha dohányoznék: sajnálom,de csak annyi van nálam,ami nekem elég)

Pénzkéregetősök vannak,kb 20 nem után rájön mindenki,hogy tőlem egy forintot sem fog kapni.

4/6 anonim ***** válasza:

- Pénzt kölcsön csak a legjobb barátnőmnek és a szüleimnek adnék, bárki másnak: Ne haragudj, de mostanság nekem sincs sok pénzem.

- A telefonomat a fent említett három személynek nincs az a pénz amiért kölcsönadnám :D : Bocsi, de nem adom kölcsön.

- Nem dohányzom.

Pénzt kértek eddig tőlem kétszer kölcsön, ugyan az a személy, az egyik volt osztálytársam. Miután másodjára úgy könyörögtem vissza, egy hónap után, megfogadtam hogy 3 emberen kívül soha senkinek.

2013. dec. 9. 14:00
 5/6 anonim ***** válasza:

- utcán kéregetős idegennek nem adok, miután ugyanaz a személy 2 egymást követő nap ugyanazzal a dumával akart megvágni. (Első alkalommal még "bevettem")

- üzletben, pénztárnál idős, nyugdíjas néni-bácsi hogy ne maradjon adós 10-20-30 Ft-tal, kisegítem

- ismerős (tudom és látszik is rajta, hogy a kocsmába jár), és panaszkodik, hogy a régi barátok elfordulnak az embertől, ha azt látják, hogy valakinek rosszabbul megy, mint korábban. No itt vágtam közbe, igen, ezt én is tapasztaltam már, mióta nyugdíjas vagyok!!!! És továbbléptem! Legközelebb már nem is köszönt.

Amúgy olyan házban lakok, ahol kismillió idős, együlálló személy él, bármikor, bármelyikhez becsöngetek esetenként egy adag főznivaló kajával, pár szem gyümölccsel, hálásan fogadják. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy sokat kaptam, úgyis csak rám romlik, "segítsen megenni"! :))))

2013. dec. 9. 14:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Én csak a legjobb ismerőseimnek adok. Pl.: Olyanoknak akikről tudom, hogy náluk a becsület az első. Múltkor is nem hozott az egyik emberke kaját és nem lehet nálunk kijárkálni boltba, büfé nincs. Adtam neki, másnap meg hozott magával többet és visszaadta, pedig ez olyan dolog amit az ember nem szokott visszaadni, úgy mint a pénzt pl. Meg nem is várja vissza. Meg akiket jól ismerek, hogy tudom róluk, hogy tudnak bánni a pénzzel, de váratlan kiadás jött nekik. Mondjuk szerencsére nem szoktak túl sűrűn pénzt kérni.
2013. dec. 9. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!