Hogyan utasítjátok vissza az alábbi dolgokat, hogy ne bántsátok meg a másikat?
Gondolok én olyan emberekre is ,akik csak kihasználnának,de olyanokra is akik nem.
Például kölcsön akarnak kérni pénzt/telefont/cigarettát/
Sűrűn belekeveredtek ilyenekbe?
Sajnálom,de nekem is annyi pénzem van,ami fizuig elég.
Sajnálom,de nincs a kártyámon pénz/annyi van a kártyámon,ami vészhelyzetre van,ha lefogy,nem tudnám feltölteni.
Nem dohányzom(ha dohányoznék: sajnálom,de csak annyi van nálam,ami nekem elég)
Pénzkéregetősök vannak,kb 20 nem után rájön mindenki,hogy tőlem egy forintot sem fog kapni.
- Pénzt kölcsön csak a legjobb barátnőmnek és a szüleimnek adnék, bárki másnak: Ne haragudj, de mostanság nekem sincs sok pénzem.
- A telefonomat a fent említett három személynek nincs az a pénz amiért kölcsönadnám :D : Bocsi, de nem adom kölcsön.
- Nem dohányzom.
Pénzt kértek eddig tőlem kétszer kölcsön, ugyan az a személy, az egyik volt osztálytársam. Miután másodjára úgy könyörögtem vissza, egy hónap után, megfogadtam hogy 3 emberen kívül soha senkinek.
- utcán kéregetős idegennek nem adok, miután ugyanaz a személy 2 egymást követő nap ugyanazzal a dumával akart megvágni. (Első alkalommal még "bevettem")
- üzletben, pénztárnál idős, nyugdíjas néni-bácsi hogy ne maradjon adós 10-20-30 Ft-tal, kisegítem
- ismerős (tudom és látszik is rajta, hogy a kocsmába jár), és panaszkodik, hogy a régi barátok elfordulnak az embertől, ha azt látják, hogy valakinek rosszabbul megy, mint korábban. No itt vágtam közbe, igen, ezt én is tapasztaltam már, mióta nyugdíjas vagyok!!!! És továbbléptem! Legközelebb már nem is köszönt.
Amúgy olyan házban lakok, ahol kismillió idős, együlálló személy él, bármikor, bármelyikhez becsöngetek esetenként egy adag főznivaló kajával, pár szem gyümölccsel, hálásan fogadják. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy sokat kaptam, úgyis csak rám romlik, "segítsen megenni"! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!