Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerinted közülük ki (k) a...

Szerinted közülük ki (k) a barát (ok)?

Figyelt kérdés

A: lány, minden nap ír Facebookon, kérdezi, hogy mi van velem, érdeklődik, mesél magáról is. Ad (jó) tanácsokat is, de nagyon messze lakik, sosem tudunk találkozni, maximum félévente 2x. Eddig a közelben lakott, de a sors máhogy hozta. Most szeptember óta tart ez a "távbarátság". Van esély arra, hogy ez megmaradjon?

B: fiú, nagyon jó vele beszélni, megért engem, mindenről tdunk beszélni, mindent tud rólam. Egy városban lakunk, egy iskolába járunk, mégsincs soha sem ideje találkozni (igazából lenne ideje, csak nem velem akarja tölteni, szerintem). Ennek ellenére barát ő? Hiszen jól megvagyunk, de ez állandó konfliktusforrás (mármint, hogy nincs ideje). Amikor meg mondom neki, hogy bezzeg XY-nak van ideje rám, akkor rögtön mondja, hogy akkor holna találkozzunk. Nem értem.

C: fiú, fél éve lettünk nagyon jóban. Eddig minde rendben volt, hülyültünk, elvoltunk, segítettem neki, ha kellett neki segítség. De mostanában visszahallom, hogy miket mondd a hátam mögött (és nem szépeket). Biztos forrásból tudom, hogy mindig kibeszél, mert a barátomnak szokta mondani a dolgokat... (Csak nem tud a kapcsolatról, mert titkos - kicsit bonyolult)

D: lány, elvileg ő a legjobb barátom. Koleszos. Amikor itt vagyunk a suliban minden tök jó, tényleg olyan legjobb barátnős a dolog, de amikor hazamegy, akkor nem is keres, nem hív magához, ha én hívom, nem akar hozzám eljönni stb. Egész nyáron pl alig találkoztunk, max kétszer.

Szóval, te melyiket neveznéd barátodnak, ha ebben a helyzetben lennél?

17L (ők is mind 17 évesek)

2013. nov. 1. 18:23
 1/9 anonim ***** válasza:
őszintén egyiket sem... de mai világban már igen sajnos... de ha leginkább válaszolni kellene... akkor az A .. de mivel messze lakik így nem nagyon lehet megítélni h ő találkozna e vele ha ott lakna így ő kizárva... hmm.. B .. szerintem
2013. nov. 1. 18:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az A meg a D jó barátok, a C egy köcsög, a B-nek meg vagy tetszel, vagy nagyon nem.
2013. nov. 1. 19:49
 3/9 anonim ***** válasza:
A szerintem igen, B is talán, C egyáltalán ne, hagyd a francba. A D pedig pont ez van velem is. Csak az én legjobb barátnőm suliban is kb. alig 'akar' velem lenni, mindig várja, hogy odajöjjön hozzá más barátja, ha meg nem jön hozzá senki, akkor ő megy oda valakihez...egész nyáron szart a fejemre.
2013. nov. 1. 20:23
 4/9 anonim válasza:
A: szerintem aranyos, és annak ellenére h távol lakik a lényeg hogy jól megtudjatok beszélni dolgokat :)B:Ha jól elvagytok, az a lényeg.De ne legyél a nyakán, egyszer szerintem ugyis keresni fogja a társaságod.És ha jóban vagy vele megbeszélitek hogy mi a gond mit csinál, lehet hogy xy tetszik neki, te meg csak barát vagy vagy nemtudom...C: nem barát, felejtsd el.D: nekem is van egy ilyen osztálytársam...csak kicsit távolabb lakik ezért nem várok el tőle túl sokat.Nekem nem ő a legjobb barátnőm, de ha neked igen, egyszer látogasd meg, nézd meg mitcsinál, és dumáljátok meg ezt a problémát.Lehet hogy vita lessz ebből, de egy próbát szerintem megér.Mert én is vesztem nagyondurván össze a legjobb barátnömmel, de egy héttel azután hozzámjött és mostmár minden oké.Amugy bisztos vagyok benne hogy találsz még más barátokat is, de ne mondj el nekik mindent, csak idővel, h ne járj ugy mint C-vel:)
2013. nov. 2. 11:09
 5/9 anonim válasza:
kérdezz ráá hogy mi van xy-al, anélkül hogy szóbahoznád hogy kire mikor van ideje:) szerintem rendes srác lehet
2013. nov. 2. 11:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem az A még igaz barát lehetne,csak hát messze van...
2013. nov. 4. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:

A: aranyos, biztos jó barát, de hosszútávon nem lesz ez így jó, figyeld meg, egyre kevesebbet tudtok majd beszélni, kiüresednek majd a beszélgetések a "szia mizu? semmi veled? semmi, most megyek szia!"-van

B: hát, nehéz eset, szerintem ülj le vele, és mond meg, hogy ez így nem jó

C: felejtős, hagyd a fenébe, ha utána meg baja van, hogy nem beszélsz vele, mond meg neki, hogy minek, ha ő úgy is kibeszél a hátad mögött

D: hátööö... sima barátnak/havernak oké, de legjobbnak azért nem nevezném

2013. nov. 26. 22:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Ezek közül csak az A barát. B-t nem érdekled, C egy köcsög, D-t sem érdekled különösebben, csak ha nincs épp jobb.
2013. nov. 27. 06:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyikük sem a barátod.
2022. jan. 12. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!