Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek igazam van, vagy...

Szerintetek igazam van, vagy csak én reagálom túl?

Figyelt kérdés

Megpróbálom minél rövidebben leírni.

Ez még év közben történt, hogy töriből feleltünk. Haveromat kihívta a tanár. Legelöl ültem, és kérte, hogy segítsek mert nem tanult. Mondtam, hogy persze, mindig szoktam segíteni. Bele is kezdtem, súgtam neki, de a felénél a tanár észre vette, és rám szólt, hogy azonnal fejezzem be. És hát abbahagytam, nem súgtam neki többet. Ő pedig utána föl volt háborodva, hogy miért nem segítettem neki, meg stb. És ez elég rosszul esett, mert én próbáltam neki segíteni, de hát a tanár orra előtt ez elég nehéz.

Szerintetek mit kellett volna tennem? Folytatnom kellett volna és vállalnom hogy mindketten egyest kapunk? Ti mit tettetek volna?

És már többször előfordult hasonló eset.

A másik problémám pedig ugyan ezzel a haverommal van. Például ha engem a tanár valamiért megdicsér vagy jobb jegyet kapok nála, akkor meg rám haragszik. Meg olyanokat mond, amik nem esnek jól. Már sokszor előre félek ha kikapjuk a dolgozatot, mert ha nekem jobb lesz, akkor megint hallgathatom. Ott tartok, hogy sokszor már örülni se tudok, ha mondjuk jó jegyet kapok. Pedig ez fordítva nem így van, én sosem szoktam hibáztatni ha őt dicsérik meg, vagy jobb jegyet kap.

Egyébként pedig tök jól megvagyunk, tök jól elbeszélgetünk, meg sulin kívül is találkozunk, és akkor nem ilyen.

Szerintetek mit csináljak? Tudom, ha ezt megmondanám neki, akkor megharagudna.

2013. aug. 28. 06:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez a srác nem a haverod, és természetesen nem, nem kellett volna folytatnod a súgást.

Az ember kicsit segít, ha tud, de nyilván nem a saját jegyei kockáztatása árán, és nem végig egy feleletnél. Egyébként súgni is csak annak lehet, aki azért képben van.

2013. aug. 28. 07:08
 2/7 anonim ***** válasza:
Ő nem a haverod ha ezt csinálja veled! csak kihasznál.
2013. aug. 28. 07:59
 3/7 anonim ***** válasza:
Aki nem tud veled örülni, az nem a haverod. Ennyi
2013. aug. 28. 09:38
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

De egyébként másban nem ilyen. Rengeteget szoktunk nevetni, meg szinte mindenben egyetértünk.

És nincs ötletetek, hogy hogyan tudnám a tudtára adni ezt? De ne úgy hogy nagyon komolyan vegye, inkább valahogyan poénosan.

2013. aug. 28. 10:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy barátnőm. Már elköltözött, más gimibe megy tovább. Általánosban szinte ugyanez volt. Dolgozatoknál is mindig elvárta, hogy segítsek neki. Írtam puskát kölcsönadtam neki, súgtam, leírtam a padra. Én sem mindig (lásd. puska) tanultam, de többnyire én voltam az, aki felkészült és ő az, akinek segítsek mert nem kaphat rossz jegyet. Nem mondom, volt, hogy ő is segített, de az jóval ritkább volt és volt, hogy elvárt valamit cserébe míg én nem. Ha bajban volt akkor is elvárta a segítséget. Meg általában, ha rászólt a tanár elkezdett engem piszkálni, hogy én se maradjak nyugton, kapjuk mindketten egyest vagy beírást és az úgy milyen jó lesz. Meg, ha én jó jegyet kaptam mint a te jó barátod bevágta a durcit és elmondott mindennek. Ha ő írt jobbat, akkor pedig végig azt kellett hallgatnom, hogy ő milyen ügyes, okos, eszes volt és milyen büszke rá mndenki. Ilyenkor én is megdícsértem, hogy kicsit csillapodjon, megköszönte és folytatta, hogy bezzeg én milyen hülye vagyok. Ha én szorultam segítségre (nem feltétlenül dolgozat vagy ilyesmi) várhattam tőle... Nem volt igazi barátnőm, de azért én szerettem és tulajdonképpen nem akartam "megválni" tőle ezért eltűrtem. Most viszont úgy hozta a sors, hogy elment. Sajnálom, de valamiben talán jobb is. Én tényleg szerettem őt mint barátot. Van rajtqa kívül más is, akire jobban is számíthatok, de hiányzik. Én próbáltam már többször is elmondani neki, hogy ez így nem jó. Nem csak én, többen is szóltak már miatta mert mindenkivel így viselkedett. Volt, aki meg is akarta verni. Durván és szépen is megkapta már, hogy változtatni kéne, de nem használt. Próbáld meg szépen elmondani neki, hogy mi itt a gond, keress érveket és próbáld meggyőzni.
2013. aug. 28. 10:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Szinte nálunk is ugyan ez van. Meg mikor dolgozatot írunk, és ő elfelejt tanulni, akkor is engem hibáztat. Mert hogy én nem szóltam neki. Az más ha hiányzik, de ott volt előző órán. És másnap leharapja a fejem, hogy miért nem hívtam föl, hogy tanuljon. Egy az, hogy én is el voltam foglalva a tanulással mert én szoktam, másik meg hogy azon kívül még sok más teendőm is volt, egyszerűen nem tudok helyette is tanulni. Nekem se járhat mindig ez az eszembe.

És ez odáig ment már, hogy teljesen elrontja a napjaimat. A többi haverom már mondta is, hogy amíg ő nem érkezik meg, tök jó kedvű, jó fej vagyok, és amint megjön, tök sz*r kedvem lesz, mert tudom hogy idő kérdése, és kezdi megint a szokásosat. És másnak is feltűnt már, aki még nem is a barátom, és kérdezte, hogy miért tűröm el, hogy így viselkedik velem?

2013. aug. 28. 11:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nos. Nem a legjobbbarátod, csak a barátod. Bár... Aki barát az ilyenért nem hibáztat senkit! Nekem a legalja haverom is ha kapok egy jó jegyet azt mondja kab...e, tuti puskáztál stb..természetesen poénbol. Az hogy máshol a haverod, az hogy jókat nevettek... Ha ilyeneket csinál akkor én nem barátkoznék vele többet. Nevetni tudsz bárki mással is, és az nem fog ilyeneket csinálni.. Szerintem nem baj hogy nem segítettél. Nekem pl mikor a legjbbhaverom ment ki felelni biosz órán, semmit nem segítettem neki, még ki is röhögtem hogy milyen béna, mert nagyon egyszerű tananyag volt az. Ő nem sértődött meg ezért, és nem is zavarta, de ugyanezt, akármilyen sima barátomtol elvárom.
2013. aug. 30. 02:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!