Nem kedvelem a párom barátait, ismerőseit. Már meg is jegyezte, hogy nem kéne gúnyolódnom, megjegyzéseket tennem. Mit tegyek?
Kb. 2 éve vagyunk együtt, nagyon jó a kapcsolatunk. Egy dologban nagyon különbözünk, hogy nekem kevés barátom, ismerősöm van, mivel én mindig is megválogattam, hogy kikkel haverkodjak. Én szerény, őszinte emberekkel vettem mindig körbe magam. Az ő haverjai többsége meg hencegők, irigyek, pökhendik. A többségük aszerint ítéli meg az embert, hogy milyen ruhája, milyen órája, kocsija van, miközben az ő zsebükben is alig lapul pár forint. Látszatemberek. Nem vagyok az a blamálós fajta, de múltkor is mikor néztük a FB-ját, kicsúszott a számon egy hölgy ismerősére, hogy "ez mekkora ri**nc."
Rám is szólt, hogy nem kéne így beszélnem másokról.
Igazából nem is járunk szórakozni a haverjaival. Mondtam neki, hogy menjen bármikor, de én nem tartok vele. Mikor voltunk együtt, én már majdnem a plafonra másztam egyik barátja nőjétől, nem értettem mit lehet egy órát dumálni a műkörmökről. Nekem van, ápolt a kezem, és ennyi. Nincs tovább. Ő meg annyit szónokolt már róla, hogy halálra untam magam. Mikor meg filmekről, vagy hírekről kezdtünk dumálni, csak hallgatott, mint a kukamatyi. Egy másik "barátnője" meg az óriási mellei, vastag karja, óriási hasa ellenére felvett egy szerintem rá kicsi ruhát, amiből buggyant minden. Mikor a pasim elmesélte, hogy a csaj hajtott rá pár éve, kicsúszott a számon, hogy "ez a kismalac?" Vagy az egyik barátja, aki hencegett, hogy 600 eurós telefonja van. Közöltem a sráccal (gyári munkás), hogy hát nekem is volt Iphone-om, és logisztikus léttemre sem használtam ki, le is cseréletem egy gombos, egyszerűbb ketyerére, mert ezeket a telefonokat szerintem nem ilyen földönfutóknak tervezték, mint mi vagyunk. Na, emiatt is én voltam a bunkó. Nem a srác, aki hencegett. Sosem voltam ilyen, magamon is csodálkozom. De irritálnak. Nyeljem be, vagy legyek önmagam? Nem tudom..
madarat tolláról, ugye :)
Másrészt, ha ilyen butának tartod a barátait, akkor Őt is annak tartod? Látható, hogy nem sokra tartasz egy gyári munkást-ez mondjuk Téged minősít-ha úgy érzed, ezek az emberek nem illenek a köreidbe, úgy gondolom rosszul választottál párt.
Nekem tetszik, hogy ilyen a stílusod, de a párod oldaláról nézve bántó is lehet, hisz ő jóba van a kismalaccal is.
Teljesen más a baráti körötök ezért érthető, hogy nem tudsz velük miről beszélni és unod magad.
Magadban röhögj jót rajtuk ha valamit viccesnek találsz és kész.Így legalább a párod sem bántódik meg.
Különbség van a haver és a barát között. Ha csak haverkodik velük, néha elmennek bulizni vagy megisznak valamit azzel nincs gond szerintem. Néha bírd ki őket a párod kedvéért, de csökkentsd minimálisra a találkozások számát, addig mondjuk elmehetnél te máshova a te barátaiddal.
Az én páromnak is van sok ismerőse, haverja, de ők nem barátok. Barátból kb. 2-3 van neki. A haverokkal ha találkozunk akkor beszélgetünk felszínesebb dolgokról, nevetgélünk és ennyi. Otthon pedig meg szoktuk beszélni, hogy kiről mi a véleményünk.
Engem az zavarna a legjobban, hogy ha olyan emberekkel barátkozik, akikről neked alig van jó véleményed, akkor nem ismerted-e őt félre esetleg. Legalábbis engem ijesztene, hogy ránézésre butának és a vagyontárgyaival hencegő barátok miért nem szúrnak szemet a barátomnak. Mintha nem ugyanaz lenne az értékrendetek. Ugyanakkor ő régebb óta ismerheti őket, biztos mélyebb oldalukkal is találkozott már. Szerintem próbáld meg egy kicsit kevésbé kimondani az első gondolatodat, fogalmazz finomabban. Picit olyan vagy a leírás alapján, mint aki utazna arra, hogy felpiszkálja a társaságot. Ha sötétnek tartod a gyári munkást aki a 600 eurós telefonjával henceg, akkor magadban nevess jót, igyál inkább, hallgass és figyeld meg őket. Te vagy az új belépő, ne akard már megmondani egy sötét tuloknak, hogy semmi értelme a 600 eurós telefonjának, mert nem tudja (szerinted) kihasználni. Ne húzd fel magad rajta, ne akard átnevelni. Ő ilyen, ennyi esze van, ennyi is marad, viszont ha te sok ilyen monológot előadsz, akkor hamar kiutálhatnak a társaságból, elkezdhetik a barátod nyaggatni, hogy milyen hülye csaj vagy, minek van veled, stb. Szerintem ilyen társaságban (ahol felmérted a terepet és arra jutottál, hogy jézus, ezekkel az emberekkel 2 értelmes szót nem tudsz váltani) fogadd el, hogy a barátod társasága, ritkán találkoztok velük, nem velük éled az életed - hálistennek.
A mobilos témához pedig még annyit, hogy ha azt gondolod, hogy egy iphone-t nem lehet kihasználni - logisztikus létedre - akkor ez meg az, amivel te kérkedsz előttük: "olyan okos vagy, hogy felismerted, hogy neked egy 5-10 évvel ezelőtti telefon bőven megfelel, tehát aki nem miniszterelnök vagy részvényes, az csak idióta lehet, ha jobb telefont vesz". - hencegett a gyári munkás, te meg leoltottad, hogy úgyse fogja kihasználni a mobilját. Ezt hadd döntse el már ő, ha neki kell a fényképező bele, a játék (hazafelé a buszra melóból), a mit tudom én még mi, akkor az az ő szíve joga.
Nekem is vannak kövér barátnőim, de ők ízlésesen öltözködnek, XL-es testükre nem erőszakolnak rá M-es méretű felsőket... ami a "kismalacot" illeti. Ja, és ők nem szólják meg az embert, hogy "a felsődet láttam én is az árleszállításon". Annyira a nyelvemen volt, hogy milyen kár, hogy a sátrakat nem adták olcsóbban, de inkább ráhagytam. Meg a hülye megjegyzés, hogy "hát én ilyen sz@r Skoda Fábiáért biztosan nem adtam volna pénzt, akkor inkább vettem volna Mercit, vagy Volkswagen-t. De ezt olyan, akinek még Trabantja sincs.
A párom ebben a közegben "nőtt fel". De már kezdem felnyitni a szemét, hogy az emberi értékek nem itt kezdődnek. Viszont még mindig megsértődik, mikor a haverjait kritizálom.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!