Fiú és lány közötti barátság létezik?
Egyik haveromnak van lány barátja elég régóta, és még mindig jó köztük minden. Haverom nem szerelmes belé, sosem volt az, a lányt nem tudom mert annyira nem ismerem.
Nekem is volt lány barátom de csak 3 évig tartott a barátság aztán amikor szakítottam a barátnőmmel, ő tartotta bennem a lelket meg ugye nem sokkal utána elmentünk haverokkal iszogatni, majd a lány haveromat hazakísértem és ugye akkor feltörtek nála az érzelmek és kihazsnálta a helyzetet hogy szabad vagyok. Persze egyikünk sem gondolta igazán komoyan, másnap reggel szilánkos emlékekkel megbeszéltük hogy ezt tekintsük meg nem történt dolognak. De aztán ugye ez annyira zavaró volt pár hétig hogy amikor találkoztunk zavarba voltunk, meg mindketten szerettük egymást valamilyen szinten, legalább is én ezt éreztem, de ugye közbe a csajnak volt barátja aki külföldön volt 3 hétig és ugye olyannyira zavaros volt a légkör körülöttünk hogy a barátja egyből rájött hogy történt köztünk valami.
Na azóta nem beszélünk egymással.
Meg volt másik lány haverom is, hát belé bele zúgtam ő neki nem tetszett a dolog aztán úgy lekoptatott mint a huzat.
Nálam nem jött be ez a dolog.
Ez attól is függ, ki mit ért barátság alatt. Ha valakinél az már nem barátság, amiben -akár időlegesen is- megjelenik a szexuális vonzalom, akkor valóban kevés a valószínűsége, mivel legalább az egyik oldalról szinte biztos, hogy van/volt/lesz vonzalom. Ha ezt a helyzetet tudják jól kezelni, akkor ez még jó barátság lehet. Szerintem.
De nálam a barátság egy érzelmi kategória. Függetlenül a szexuális tartalmától. Így szerintem van férfi és nő között barátság, ha a vonzalmat a helyén tudják kezelni. A "helyén kezelés" pedig az adott két embertől függ. Vagy úgy kezelik helyén, hogy sosem történik semmi, de ezt el tudják fogadni mindketten; vagy történik, de ezt is el tudják fogadni mindketten és egyik sem lesz szerelmes a másikba. Van, aki szerinte ez nem fér bele egy barátságba. Ez az, ami nagyon emberfüggő. Amint írtam, nálam a barátság egy érzelmi kategória. Ha van benne szexualitás, de nem szerelem, szerintem az is barátság. Nyilván sokan nem értenek velem egyet, de ez az én véleményem.
(És igen, volt/van ilyen barátom. Ja, nő vagyok. Volt/van vonzalom, volt idő, amikor időnként engedtünk is neki, de érzelmileg sosem lépett ki a barátság-kategóriából a kapcsolatunk. Ugyanakkor, mint barátok, biztosan tudom, hogy mindig számíthatunk egymásra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!