Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Létezik IGAZI barátság?

Létezik IGAZI barátság?

Figyelt kérdés

Számomra az igazi barátság azt jelenti hogy két hasonló ember kölcsönös tisztelettel és odaadással fordul egymáshoz. Minta ők egyek lennének. Elmondhatnak mindent egymásnak, még a legféltettebb titkokat is. Nem kell megjátszani semmit egymás előtt, mert tökéletesen elfogadják a másikat. Nem használják ki a másikat semmilyen célból. Nem irigykednek. Soha nem hazudnak egymásnak. Figyelmesek. Bármit megosztanak egymással.

Nem addig tart a barátság amíg minden happy, hanem akkor is ha az egyikük bajban van. Bármit megtennének egymásért. Úgy tekintenek a barátjukra mint saját magukra.

Én röviden ezt gondolom a barátságról és eddig mindig így álltam hozzá, viszont már nem tudom hogy létezik-e még valaki, aki így gondolkozik erről. Volt már pár barátnőm, de előbb utóbb mindig kiderült hogy csak kihasználtak vagy átvertek. Az utóbbihoz is hat év kellett hogy rájöjjek csak az én részemről volt igazi, közben pedig csak kihasználtak ahol csak tudtak.

Van olyan ember aki tényleg a szívére teszi a kezét és úgy gondolja hogy nincs egy titka sem a barátja előtt és tényleg bármit megtenne érte???

(Mondjuk amíg nem kell megtenni semmi komolyabbat addig úgy sem tudod megtennéd-e. Mert képtelenség elképzelni olyat amit még soha nem tapasztaltál.)

Szóval a kérdés, létezik igazi barátság, vagy ehhez túl önzőek az emberek?

25/N

2012. szept. 27. 14:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek jó barátságok,ami akár egy életen át tarthat,de igaz barátság olyan amiről Te irsz nem létezik szerintem.A legtöbb ember,még saját magának is hazudik,nem őszinte magához.Ráadásul egy bizonyos kor felett nem mondanék el mindent még a barátomnak sem.
2012. szept. 28. 05:59
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem létezik! Akit én igaz barátnőmnek tekintettem, elhagyott, mert egy új barátnője tele beszélte a fejet, de az csak kihasználja... ennek ellenére én a mai napig bármit meg tennék érte és az életemet is oda adnám, hogy meg mentsem, ha baja lenne... vele szinte olyanok voltunk mint két tojás és semmi titkom nem volt előtte! Szinte már testvérekként tekintettünk egymásra. De majd csak akkor látja be, hogy igazam volt és igaz barátja voltam, ha a barátnője lebukik... olyan jó lenne... és tudom a mostani barátnője a kis ujját sem mozdítaná, ha a bnőmnek baja lenne...
2012. okt. 12. 02:12
 13/15 eve5 válasza:
nekem a tesóm mindig azt mondta h nem létezig igazi barátság, és azt hogy miútán nagyobb leszek megtudom hogy miért :|
2016. jún. 1. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:
Hármas válaszoló vagyok. Hát, shit happens... Őszintén, azóta már nem vagyunk barátok, ő rühell, és folyamatosan kifikáz, ahol csak lehet, én meg azóta is gyakorin válaszolgatok hülye kérdésekre. Sajnos tényleg sz-ar volt abban a bizonyos palacsintában.
2016. jún. 5. 00:07
 15/15 anonim válasza:
100%
Nekem 17 éves barátságnál derült ki hogy kakis a palacsinta... Jó nagyot koppantam... Jah... És közös tetkónk is van... Szóval elég car emberismerő vagyok ezek szerint..
2016. aug. 24. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!