Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hülyeség, hogy így érzek a...

Hülyeség, hogy így érzek a barátommal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Jelenleg két emberre mondhatnám hogy a barátom, az egyikükkel csak online tartom a kapcsolatot úgyhogy rá nem igazán érvényes amit most írok. A másikkal élőben is és nála azt érzem hogy én sokkal kevésbé vagyok fontos neki, mint ő nekem. Meghallgat, beszélget velem, de neki tudom hogy sok barátja van és ők élveznek előnyt velem szemben (pl. programokra megy velük, engem csak nagyon ritkán hív, már volt hogy be is vallotta hogy más nem akar vele menni azért engem kérdez, több mindent megoszt velük magával kapcsolatban, és általánosságban többet is beszélgetnek). Félre ne értsetek, nem akarom kisajátítani, csak nekem ez így kicsit egy oldalú hogy nekem ő az egyetlen barátom (már aki személyesen is jelen van az életemben) de ő úgymond nem ugyanúgy "érez" irántam. Próbálkozok egyébként másokkal is barátkozni de nagyon nem megy. Egyetemről és munkahelyről még haveri szinten sem tartok kapcsolatot senkivel :/
tegnap 23:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Arról, hogy neked ő az egyetlen barátod nem ő tehet. Egyetemen, munkahelyen ha nem sikerül, sebaj, járj el olyan sport vagy egyéb programokra, ahol szert tehetsz új cimborákra.
ma 00:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem csak egyetemre és munkahelyre érvényes. Szoktam még járni programokra, jóban vagyok a legtöbb emberrel, de legjobb esetben is csak haver szintnek nevezném néhányukat. Sajnos fogalmam sincs hogy barátkozzak, hiába kezdeményezek, nem válik be
ma 01:04
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazából eleve úgy kellett volna feltennem a kérdést, hogy kell barátkozni 😂
ma 01:05
 4/4 anonim ***** válasza:

"nála azt érzem hogy én sokkal kevésbé vagyok fontos neki, mint ő nekem"

Ilyen sajnos van. Ezt neked kell eldönteni, hogy akarod-e így is ezt a barátságot, vagy számodra ez nem kielégítő.

Felnőttként nehéz barátkozni, főleg ha az ember igazán vágyna is rá, mert akkor hajlamos túlreagálni, erőltetni, nyomulni, esetleg önérzeteskedni stb., egyszóval az arany középutat nehéz megtalálni.

De először csak olyat kell találni, akikkel lehet "haverkodni", abból lehet később barátság, csak nem kell túlságosan rányomulni, ráfeszülni, ehhez pedig a legjobb mód, ha rájössz, hogy egyedül is boldogulsz (lehet önálló hobbid, mehetsz egyedül programokra stb.). Ez felszabadít, és ha nincs nyomás rajtad, könnyebb kapcsolatokat is kialakítani, nem leszel olyan görcsös.

ma 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!