Gyerekkori kiközösítés és szekálás után felnőtt korban miért kezdek el üvöltözni emberekkel ha lekezelők, gúnyolódnak vagy tahók?
Figyelt kérdés
Abszolút nincs türelmem az emberekhez, azt hiszem csak keresztbe akarnak tenni.tegnap 12:13
1/4 anonim 

válasza:

Mert a bántalmazottból bántalmazó lesz.Legyen az fizikai ,vagy lelki bántás.Ezt hordozod magadban.
2/4 Psycho 

válasza:

Ezt a mintát láttad, ahogy #1 is írja. Ilyenkor nemcsak az áldozat szerepét tanulod meg, hanem azt is, hogy bizonyos helyzetek kezelésére legitim eszköz az agresszió (ha elfogadjuk a tényt, hogy erre vezethető vissza). Természetesen ez implicit, tudattalanul végbemenő tanulás.
3/4 A kérdező kommentje:
2
Hát bizony legitim.
Bár nem szeretem, hogy így van mert belül mélységesen elítélem.
De úgy érzem nincs más opció.
tegnap 12:51
4/4 anonim 

válasza:

Akkor irány a pszichológus!
Traumáid vannak amik nincsenek rendesen lezárva. Igazán soha ne mis lesznek, de megtanulhatsz élni velük. Úg yértem úgy élni, hogy nem a traumáid fogják befolyásolni a kapcsolataidat, mint most.
És az is érthető, hgoy nem látsz alternatívát, elvégre hiába tudod, hogy ez rossz... igazából mást nem ismersz. Egy jó pszichológus segít ebben is.
Én is átmentem ezen. Most is nagyon felzaklat, ha bullyt látok, rendesen megvisel, de már nem tépném ki a belső szerveit azonnal az elkövetőnek, hanem igyekszem rendesen rendezni a dolgot vele is, magamban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!