Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Rég elmúlt barátság még...

Rég elmúlt barátság még mindig fáj?

Figyelt kérdés

Eléggé szánalmas az amit leírod, de ezt érzem. Volt egy osztálytársam akivel nagyon jóban voltunk, de érettségi után különváltak az útjaink. Ez tényleg jó rég, 2012-ben történt. Pestre ment, én egy évvel később költöztem oda. Abban az egy évben sem keresett amikor én még itthon voltam és utána is 2x találkoztunk, ő sosem írt nekem, mindig én voltam az aki érdeklődött, igaz ő hívott meg anno találkozni. Ezzel a volt baráttal 9 éve nem is beszéltem már és tudom, hogy baromira nem józan dolog ez, de még mindig gyakran eszembe jut és fáj, hogy ő tovább lépett és elfelejtett. Ennyi idő után mág nem lenne jó megkeresni őt, ráadásul ő soha nem mutatott érdeklődést felém a költözés óta.

Az a bajom, hogy nem tudom elfelejteni és tovább lépni, tudom, hogy egészségtelen már ezen rágódni és énis letenném ezt a batyut, de nem tudom. Idegesít, hogy nem felejtettem még el ezt az egészet.

Nektek van valami hasonló élmén? Sok éve nem látott volt barát iránti vágyódás?

Igazából az elhagyatottság fáj még mindig, ő simán tovább lépett, mintha soha nem is ismertük volna egymást és én voltam olyan bolond, hogy ezt egy életre szóló barátságnak gondoltam anno.

febr. 5. 18:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#4 Átérzem, hogy még 9 év elteltével is foglalkoztat. Nálam is sok idő, míg megkedvelek valakit és bizalmat szavazok neki, nem is történik meg gyakran, de az a pár ember tényleg nagyon fontos számomra. Ha hirtelen egyoldalú lesz akkor jön a „nem voltam elég” érzés meg az a szörnyű felismerés, hogy egy barátként kezelt ember csak úgy simán kitöröl az életéből és azt sem tudom miért én meg el se tudtam képzelni, hogy majd egyszer nem tartjuk a kapcsolatot.

Ha nem volt előtte semmi vita, vagy lezárás, csak simán eltűnik és vissza se néz, akkor ugyanígy örökre ezen agyalok.

febr. 6. 23:25
 12/14 A kérdező kommentje:
11, igen, ez telejsen igaz rám is és a szituációra. Eszembe sem jutott, hogy ez a barátság majd nem lesz a jövőben, azt feltételeztem ő is ragaszkodni fog ehhez, de nem. Ugyan úgy éreztem, hogy nem voltem elég, béna voltam, talált jobbat, érdekesebb embereket és vita sem volt, nem vesztünk össze. Egyszerűen eltűnt és ő soha nem kezdeményezett beszélgetést, soha nem ő írt nekem. Összehaverkodott ott egy csapattal, velük járt bulizni, fesztiválozni, szó szerint elfelejtett. Buta is voltam, mert már a legelején, amikor kiderült, hogy ő elköltözik, nem is közölte. Harmadik embertől tudtam meg. Már ekkor tudnom kellett volna, hogy kb semmit nem érek a szemében, vagy max annyit, hogy pár évig egy átmeneti havernak jó voltam. Ostoba voltam, de a rossz érzés még a mai napig megvan amitől szabadulnék.
febr. 7. 06:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, kudarc lehet. Ilyet élek át mostanában. Rokonok, akikkel az egész fiatalságunkat együtt töltöttük, felvették velem a kapcsolatot, és kitárgyalnak a hátam mögött, élvezik, hogy pletykálhatnak rólam. Véletlenül tudtam meg egy kívülállótól. Bár gyanús volt.

Ezen kívül hazudoznak össze-vissza. Letagadják az egész fiatalságukat, mulatságos, jó történetekkel együtt.

Kudarc. Nagyon rossz érzés.

márc. 2. 14:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz szabadulni ettől a kudarctól, nem is tudom, hogyan lehet.
márc. 2. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!