Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is küzd ilyen problémával...

Más is küzd ilyen problémával férfiként? Hogy a nők félreértik a barátkozásomat?

Figyelt kérdés

Furcsa, nem furcsa szoktam nőkkel barátkozni, olyannal is, akinek van párja, -ez még a jobbik eset- meg olyannal is, akinek nincsen -itt szokott baj lenni.

Szóval a problémám az, hogy nagyon gyakran ha neten vagy való életben is elkezdek beszélni egy nővel, aki nekem szimpatius, akkor nagyon sokszor félreértik. Rohadtul kínos magyarázni, hogy "amúgy ne félj én nem akarok tőled semmit ,csak beszélgetni meg eszmét cserélni" vagy ilyesmi szöveget mondani.

a baj, hogy erre meg van amelyik megsértődik, meg kapok ilyen értetlen kifejezéseket mindig, komolyan szerintem az a férfi van a legrosszabb helyzetben, aki a nőkkel barátkozni is tud. 😟

Ami igazán szokott fájni, hogy tök jól elbeszélgetek egy nővel, minden oké...és mikor "nem lépek" mert miért is lépnék, hisz csak a barátságára vágyom, akkor így elkezd elhúzódni tőlem, már nem akar közös programot csinálni, napokig nem válaszol, ha válaszol is ilyen lerázósan, vagy kiderül, hogy a "közös hobbink" nem is érdekli annyira mint mondta.

Nekem ez a legrosszabbul eső érzés a világon, mikor nyíltan megmondom, hogy csak a barátságát akarom, akkor mit gondolt? Hogy majd rányomulok? Vagy lehet azt hiszik, hogy csak bátortalan vagyok, miközben pedig csak őszinte voltam végig?

most is december elején elkezdtem beszélgetni egy lánnyal egy közös FB csoportból, nagyon megörültem neki, mondom végre egy rokon lélek, akivel barátok lehetünk! 😄😊 Az elején minden jó volt, mindig írt, hogy most bocsi nem érek rá, de m unka után írok, meg minden...én szinte naponta írtam vele. Ő lelkesen válaszolt...aztán úgy kb. egy hete már ne molyan lelkes, válaszol, de röviden, van, hogy több nap késéssel.

most tudom azt gondoljátok, hogy lehet csak rémeket látok, ami lehet is, csak...félek, hogy ő is félreértett, és várta volna a randi meghívást, amit hát nem küldtem, mert nem is akarok vele randizni. Terveztem, hogy majd találkozzunk egyszer ha ráér, de azt is így leghamarabb tavaszra-nyárra gondoltam.

Szóval más is küzd ilyesmivel?

jan. 22. 10:33
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Arra nem gondoltál esetleg, hogy nem 1on1 kellene barátkozni, vagy nem neten? Inkább társaságban, több lánnyal beszélgess egyszerre és akkor nem lesz félreérthető számukra. Meg ne egyesével találkozz a barátaiddal.
jan. 22. 10:39
 2/20 A kérdező kommentje:
1! Hogy akasszak le hasonló érdeklődésű embereket nyilvános helyen? Arról nem is szólva, ha ilyen helyen csak így leszólítok valakit, az még féleérthetőbb, nem?
jan. 22. 10:41
 3/20 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom mi a hobbid, de járj olyan helyekre, ahol ezt űzik az emberek.

Vagy a meglévő baráti társaságod bővítsd

Vagy tedd egyértelműbbé, hogy nem akarsz tőlük semmit, beszélj nekik a csodálatos feleségedről/pasidról vagy bármi (pl gyakran utazgatsz és nem akarsz kapcsolatot). Nem kell hazudni, azt mondd, ami az igazság, csak lehet ezt hangsúlyosabban előadni. Szóval úgy mesélj magadról hogy egyértelmű legyen, hogy nem akarsz semmit.

jan. 22. 11:06
 4/20 anonim ***** válasza:
53%

Mert ez így leírva totál úgy hangzik hogy csak azért mondod, hogy nem akarsz semmit, mert rengeteg kudarc ért már. Valójában akarnál, de ezzel elejét veszed az elutasításnak. Játszmázol. Mit akarsz te idegenekkel beszélgetni, de komolyan? És ráadásul az ellenkező nemmel? Milyen eszmét cserélnél?

Tudod, ha őszintén leírnád, hogy "figyi, xy vagyok, valójában szeretnék kapcsolatot, de sorozatosan elbukom, nem tudom mi lehet az oka, te mint nő, nem akarnál-e beszélgetni esetleg erről?" De hidd el, valójában senkinek nem feladata ez, kivéve azoknak akik azzal keresik a kenyerüket, hogy beszélgessenek.

Én tudok beszélgetni, irányt mutatni, de őszintén, akinek a közvetlen környezetében nincs olyan ellenkező nemű (testvér, anya, kolléga, unokatestvér, sógornő, a sarki kocsma pultosa, stb.), akivel tudna beszélgetni és ismerik egymást, az sosem fog a neten sem kapcsolatokat kialakítani.

Mi a cél a beszélgetéssel?

jan. 22. 11:19
 5/20 A kérdező kommentje:
4! Gyakorlatilag leírtad azt, ahogy sajnos sok nők gondolkodik rólam. Pont ez a hibás gondolatmenet, ami miatt kínlódok.
jan. 22. 12:01
 6/20 A kérdező kommentje:
4! A kérdésem hozzád! Miért gondolkodsz így?
jan. 22. 12:02
 7/20 anonim ***** válasza:

Kérdező: Miért nem szeretnél kapcsolatot ezekkel a nőkkel? Az indoklás sokat segítene a probléma megoldásán. Pl feléjük is sugározhatnád az indokaidat és kevésbé lennél félreérthető. Illetve nem kell naponta hosszan beszélgetni a barátokkal, pláne nem ellenkező nemű barátokkal, mert átléphet egy határt a leendő potenciális kapcsolatokban.

Az is fura, hogy beszélni folyamatosan beszélnél velük, de találkozni nem? Miért?

jan. 22. 12:05
 8/20 A kérdező kommentje:

7! Miért akarják kapcsolatot velük?

De most komolyan nem értem, a gondolatmenetet sem!?

Mi köze egy közös érdeklődési körnek egy párkapcsolathoz???🤔🤔

Miért akarjak találkozni valakivel, ha egyszer online is tudunk kommunikálni? Ráadásul épp azért se akarnék találkozni, hogy ne értsék félre.

jan. 22. 12:31
 9/20 anonim ***** válasza:
31%

#8 Miért nem akarsz párkapcsolatot? Van már? Meleg vagy? Egyszerűen nem vágysz rá? Nem olyan az életed (pl sokat utazol)? Más típusú párt szeretnél stb.

De nekem ez a barátkozásod is fura. Nekem vannak barátaim, de egyikkel sem beszélek minden nap. Sőt, inkább találkozok velük.

Ellenkező nemű barátaim is vannak és többnyire társaságban találkozom velük. Nekem nagyon fura ez a dinamika, hogy online és csak párbeszéd van. Szerintem ez sok más nőnek is furcsa lenne.

Illetve feszélyez is, mert legtöbbünknek volt több olyan "barátja", akik mondták, hogy csak barátságot szeretnének és aztán kiderült, hogy mégse és csúnya vége lett. Ez ellen védene valami biztosíték (pl hogy boldog párkapcsolatban élsz vagy hogy meleg vagy) és az is segítene, ha nem csak kettesben lennénk barátok. Én utoljára gimiben voltam nyitott ilyesmire, azóta kerülöm ezt. Ezért mondtam javaslatnak, hogy adj valami biztosítékot, hogy nem fogsz soha rájukhajtani (illetve okot hogy ne legyen féltékeny a lány pasija/leendő pasija).

A csak online barátságok meg eleve nehezebb helyzetben vannak. Miért ne akarnál találkozni a barátaiddal?

jan. 22. 12:41
 10/20 A kérdező kommentje:
9! Kicsit elbeszélsz mellettem azt érzem.
jan. 22. 13:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!