Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ugye jól gondolom, hogy nem...

Ugye jól gondolom, hogy nem bunkóság, ha nem reagálok?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, akiről korábban azt gondoltam, hogy barátok vagyunk. De kiderült, hogy csak haverként tekint rám. Én szerettem volna ha ez rendes barátság lesz, mert amúgy jófej. Telt az idő és lassan arra is rájöttem, hogy nem is havernek tart, hanem amolyan tartalék társaságnak, valahol az ismerősei között, ha nincs más. Ezen felül lelki szemetesládának. Ma pl rám írt, valamin puffogott...de amúgy nem érdeklődik mi van velem. Én régebben rá írtam, de meguntam, hogy csak én keresem. Szóval a maira nem reagáltam, mert kihasználva érzem magam.

Ez gáz? Mármint hogy nem írtam vissza, és nem foglalkozok a nyűgével.

jan. 22. 02:36
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Aki puffog, azt tényleg békén kell hagyni. Ügyes voltál. Majd lesz másik barátod!
jan. 22. 03:17
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem kell eltűrnöd,hogy a másik rád tegye minden baját.Egy barátság lényege,hogy oda-vissza megosztjátok az élményeiteket.Lesz még barátod,aki ilyen!
jan. 22. 05:19
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem, nem bunkó dolog.
jan. 22. 07:24
 4/9 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon is jól teszed. Én így építettem le sok embert és nem bántam meg.
jan. 22. 07:33
 5/9 anonim ***** válasza:
33%
Nem leszek ezzel népszerű, de szerintem bunkóság. Ahelyett hogy ignorálod leírhatnád neki azt amit most itt is, hogy tartaléknak érzed magad, szóval ha ezen nem változtat akkor többet nem reagálsz. Még lehet változtatna is, mert sok embernek csak a fejében él ez a "szerintem nem foglalkozik velem eleget" dolog, a másiknak meg fel sem tűnik.
jan. 22. 08:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem milyen fekete-fehér dolog. Nekem is volt egy ismerősöm, akivel próbáltam tartani a kapcsolatot, de soha nem árult el semmit. Én sem akartam egyoldalú kommunikációt. Azt hittem, ha én elmesélem, hogy velem mi újság, akkor ez kölcsönös lesz. Utólag megbántam, mert én így kiadtam személyes történéseket, érzéseket, de ő nem osztott meg semmit továbbra sem. Még az is lehet puffog, hogy „lelki szemetesládának” használtam.

Én például nem merek direktbe kérdezni a „hogy vagy”, „mi újság”-on kívül, mert én sem szeretem, ha faggatnak. Próbáltad azt, hogy te is megosztottál vele dolgokat magadtól? Nézd meg, hogy arra hogy reagál, visszakérdez-e később. Én úgy vagyok vele, hogy ha egy barát elmondja mi rossz történt vele, akkor megbízik bennem. Ha én nem mondok neki semmit, akkor meg nem várhatom el, hogy kitalálja mi bajom.

jan. 22. 10:33
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

6. Igen, próbáltam én is mesélni a magam dolgairól, de sose kérdezett vissza, max meghallgatta és ami folytatólagos sem érdekelte, mi lett a későbbiekben.

5. Mivel nem érzem annyira jó barátoknak magunkat, nem látom értelmét, hogy ezt elmondjak. Már csak azért semm mert régebbeb elpanaszolta, hogy a legjobb barátja rövid idő alatt leépítette a kapcsolatukat, és tőle mondta, hogy megkérdezte, mi a baj. Ha számítanék, tőlem is megkérdezné, de oda sem figyel rám.

jan. 22. 12:30
 8/9 anonim ***** válasza:
Akkor egyértelmű, hogy ez az ember nem érdemli meg az idődet, amit a vele folytatott kommunikációval elpazarolnál.
jan. 22. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:
65%
Ettől még nem reagálni szerintem bunkóság. Ha nem akarod vele tartani a kapcsolatot, akkor írd ezt vissza neki. Utána már tekintheted lezártnak.
jan. 22. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!