Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mennyire jogos, ha egy picit...

Mennyire jogos, ha egy picit csalódott vagyok a barátomban, mert se szó, se beszéd "internetmentes időszakot" tartott az ünnepek alatt és ghostingolt?

Figyelt kérdés

Pontosabban, ha csak ünnepek alatt tette volna... Akkor én sem szívesen internetezem. De kvázi szinte az egész téli szünet alatt. Szünet első napján beszélgettünk, majd egyszer csak nem érkezett válasz a beszélgetés közben. Majd másnap sem, harmadnap sem. Meg úgy semmikor. Két ünnep között sem. Még az ünnepi köszöntésre sem. Se szó, se beszéd, se elköszönés, se figyelmeztetés eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Ha szólt volna, akkor felőlem személyesen is találkozhattunk volna vagy ha nem, akkor legalább nem kerestem volna. Fontos dolgokról szerettem volna vele beszélni, mivel ő az egyik olyan barátom, akiben igazán megbízom. Történt velem egypár dolog, amit csak vele szerettem volna megosztani. Erre most, szó szerint egy-két nappal vízkereszt és a szünet vége előtt ír, hogy bocsánat, "internet-, számítógép- és telefonmentes időszakot" tartott az ünnepek alatt, most majd hamarosan szeretne visszatérni... Hát már bocs, de ez szerintem bunkóság. Alig van időnk évközben beszélgetni, mert mindketten belepusztulunk a tanulásba, hisz jó tanulók vagyunk erős gimnáziumokban. Szünetben lett volna időnk végre egy kiadósat beszélgetni de nem, a digiböjtje miatt most sem tudtunk... :-(

Felőlem akkor és annyit nélkülözheti a netet, amennyit csak akarja, de nem az az elintézési módja, hogy beszélgetés közben ghostingol egyet, majd két és fél hét múlva hallok róla először legközelebb, hogy ő digidiétázott egyet. Sz@rul esett... Meg tudom érteni, ha nem akar annyit a virtuális térben lenni, de akkor szólhatnak, hogy személyesen találkozzunk... Pedig jóban voltam a sráccal...

Mit gondoltok erről?

jan. 5. 03:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehet új pár van kinézőben neki és azért mellőzött téged. Ilyenkor hajlamosak az emberek mindenkit mellőzni.

1 vagyok. Amúgy meg hányszor van hogy te hallgattad az ő nyűgjét ő meg nem kíváncsi a tiedre. Ez is gyakori és nálatok is benne lehet.

jan. 5. 13:12
 12/15 peti_1985 ***** válasza:
73%

A csalódottságod teljesen jogos, és az érzéseid is érthetőek. Az, hogy a barátod anélkül "ghostingolt", hogy előre jelezte volna, hogy egy "internetmentes időszakot" tart, valóban fájó lehet, főleg akkor, ha az év során alig tudtok beszélni, és ezt a szünetet vártad volna arra, hogy végre kicsit több időt töltsetek egymással. Az is fontos, hogy a kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet és a kommunikáció, és amikor valaki ilyen módon eltűnik anélkül, hogy bármit előre jelezne, az könnyen sértésnek tűnhet, különösen akkor, ha az egyik fél nem tudja, hogy mi történt.

Az internetmentes időszak alapvetően nem lenne probléma, ha a másik fél előre tájékoztat arról, hogy szeretne egy kis szünetet, és felajánlja, hogy személyesen találkozzanak. De az, hogy se szó, se beszéd eltűnik, és utána csak hosszú hetek múlva ad magyarázatot, valóban úgy tűnhet, hogy nem értékeli eléggé a kapcsolatot, vagy nem tekint téged olyan fontosnak, hogy legalább egy köszöntést, vagy egy pár szót váltson veled az ünnepek alatt.

A legjobb lenne, ha őszintén beszélnél vele erről, hogy elmondhasd neki, hogyan érezted magad a helyzetben, és miért volt fájó, hogy így eltűnt. Lehet, hogy nem is vette észre, hogy így bántott téged, és a kommunikáció segíthet tisztázni a helyzetet. Az ilyen dolgok a jövőben elkerülhetők lehetnek, ha mindketten figyeltek arra, hogy ne hagyjatok kérdéseket nyitva, és tisztában legyetek egymás elvárásaival.

Az érzéseid fontosak, és nem kell őket elnyomni. Mivel ő a bizalmas barátod, valószínűleg fontos számára, hogy jól kommunikáljatok, így valószínűleg értékelni fogja, ha őszintén elmondod neki, hogyan érezted magad ebben a helyzetben.

jan. 5. 16:00
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló volt, csak fiú-lány dolog.

Ünnepek előtt még minden remek, mikor jövök vissza, mikor futunk össze, aztán egyik napról másikra gyakorlatilag nem nagyon írt vissza. Napi egyszer válaszolt hosszabban ahol konstatálta amit írtam és annyi.

Közben láttam, hogy másokkal tölti az idejét, ide ment, oda ment, szóval ideje az volt, csak rám nem kíváncsi már.

jan. 5. 17:57
 14/15 anonim ***** válasza:
71%
Nyilván nem vagytok olyan szoros viszonyban, hogy pont tőled kellene engedélyt kérni erre.
jan. 5. 19:28
 15/15 anonim válasza:

Nálam is ugyanez volt, itt is fiú-lány dolog, én vagyok a fiú.

Nem szólt semmit. Utolsó nap szünet előtt sokat voltunk együtt egy társaságban, erre hazautaztunk a családunkhoz és azóta szinte nulla kommunikáció. Valszeg már aznap tudta, hogy amúgy le sem fog szarni a szünetben. Én meg még azon gondolkoztam, hogy szünetben milyen programot terveznék vele.

Nekem is nagyon rosszul esett.

Eddig minden nap vagy minden második nap beszéltünk, most meg el se olvasta az üzeneteimet másnapig, pedig olyanokról írtam neki, amik érdeklik.

Írt szilveszterkor, hogy buék (őszintén ezen meg is lepődtem, pedig alap dolog), én vissza írtam, aztán erre csak két nap múlva olvasta el és reagált rá valamit.

Nemrég küldtem neki egy két perces videót, de tudom, hogy végig se nézte, mert a végén lett volna a lényeg, de arra nem tért ki az egyszavas válaszában.

Erre ma meg írt, hogy szerdán megyünk-e együtt korizni.

Egész szünetben egy dologról mesélt minimálisan, úgyhogy már én sem mesélek neki, ezek szerint nem kíváncsi rám, ugyanezt eljátszottuk nyáron is.

Én már kezdem elengedni a dolgot. Lassan inkább keresek egy normális, elérhető lányt.

tegnap 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!