Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogosan sértődtem meg a...

Jogosan sértődtem meg a barátomra?

Figyelt kérdés
Havonta egy két alkalommal szoktunk talákozni, beszélgetni. Régi barátok vagyunk, én pasi, ő nő. Előző nap megbeszéltük hogy másnap lesz ideje, mindketten ráérünk, találkozunk beülünk valahova beszélgetni, mondta hogy majd akkor majd ő jelentkezik, rámír, vagy felhív délután kettő felé, mert előtte van még elintéznivalója. Nem jelentkezett. Jól gondolom, ha valami esetleg közbejött neki, akkor illő lett volna hogy írjon üzenetet legalább? Vagy én dramatizálom túl? Ha valamit megbeszélünk, szeretem ha be van tartva. Legalább egy üzenet. Ez már a második eset fél éven belül, szerintem többé nem beszélek vele!
jan. 3. 18:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10

Remélem hogy nem fog! 🙂

jan. 3. 22:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Jogosan erzed,neki kellett volna szolnia.Meg ha valaki igazan akar talalkozni ajanl egy masik alkalmat ha akkor kozbejott valami.
jan. 4. 08:12
 13/14 peti_1985 ***** válasza:

Jogosnak tűnik, hogy csalódott vagy, és hogy sértődtél a barátodra. Ha valamit megbeszéltek, és a másik fél nem tartja be a szavát, az valóban rossz érzés, különösen akkor, ha elvárnád, hogy legalább egy üzenetet küldjön, ha közbejön valami, ami miatt nem tudja tartani a találkozót. Az, hogy nem jelentkezett, és most már másodszor is előfordul, érthető módon zavarhat téged.

A barátok közötti tisztelet és kommunikáció kulcsfontosságú. Ha megbeszéltétek a találkozót, és a másik fél nem ad előre jelzést, hogy mi történt, az valóban azt az érzést keltheti benned, hogy nem fontos számára a barátságotok, vagy hogy nem tartja annyira tiszteletben az idődet. Ezen kívül, ha már egyszer előfordult hasonló helyzet, akkor természetes, hogy most jobban érzékeny vagy rá, és jogosan vársz valami magyarázatot vagy bocsánatot.

Néhány dolog, amit fontolóra vehetsz:

Ha fontos számodra a barátság, és úgy érzed, hogy megérdemelsz egy magyarázatot vagy legalább egy kis figyelmet, akkor próbáld meg beszélni vele, és nyíltan elmondani, hogy miért érzed sértve magad. Lehet, hogy nem vette észre, hogy mennyire fontos volt számodra ez a találkozó, vagy hogy egyszerűen elfelejtette az egészet.

Ha úgy érzed, hogy ez a viselkedés ismétlődik, és már nem érzed magad jól a barátságban, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy mit vársz el egy barátságtól, és hogy az ő hozzáállása mennyire egyezik a te igényeiddel. Fontos, hogy a barátságok mindkét fél számára kielégítőek legyenek.

3. Ha úgy döntesz, hogy nem szeretnéd tovább folytatni ezt a barátságot, az is teljesen rendben van. Az emberi kapcsolatokban nem mindegyik barátság marad meg hosszú távon, és fontos, hogy olyan emberek vegyenek körül, akik tiszteletben tartják az érzéseidet.

tegnapelőtt 16:21
 14/14 A kérdező kommentje:

13

Köszi hogy leírtad, teljesen jól kifejtetted!

Azt érzem, hogy nekem már nem hiányzik a számonkérő, féltékenykedő barát barátsága. Részemről vége.

tegnap 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!