Mit tegyek ebben a helyzetben ha nem akarom elveszíteni?
Van egy baráti köröm, fiúk, én vagyok az egyetlen lány. Sok éve megvagyunk már, sok közös élményünk volt, közel 10 éves baráti kör.
Adott az egyikük, aki kb 3-4 éve a barátnőjével való szakítása után (legalábbis nekem ez a teóriám) teljesen megváltozott. Az addig végtelen jólelkű, csacsogó és mindenkivel kijövő srácból egy igazi pökhendi és unszimpatikus ember lett. A barátnő azért szakított vele elvileg mert agresszív volt, és nem is mert vele szakítani csak publikus helyen. Tudom hogy nagyon összetörte a szakítás, azóta ritkán találkozok vele, de a ritka alkalmak alapján döbbenek rá, mennyire rossz irányba változott.
Ő egy olyan típus, aki nagyon sokra fogja vinni a szakmájában, tájékozott, intelligens srác, ami jelenleg átfordult abba, hogy mindenbe és mindenkibe beleköt, okoskodik, ő mindent mindenkinél jobban tud, mindenkit IS ISMER, nincs olyan téma, amiben esélyed lenne ellene. Nem tudok vele kettesben beszélgetni, mert nem oszt meg SEMMIT (de tényleg semmit), merthogy a magánélete privát. Se egyetem, se magánélet, semmi. Mondom akkor minek vagyunk barátok?
Bárhova utazunk közösen, odamegyünk enni ahova ő akar, megse kérdezi neked tetszene-e? Megvárni nem vár meg az utcán, nulla empátia, és minden nőkkel vagy lányokkal való témára megy a gúny és a zero empátiát mutató megnyilvánulások.
Én már korábban óvatosan jeleztem, ha bármiben szüksége lenne segítségre, nekem nyugodtan szóljon, segítek, megköszönte, de ennyivel le is tudtuk a témát.
Jelenleg odáig jutottunk hogy nem hajlandó összeállni velünk egy csoportos képre, nem eszik egy szülinapi tortából mert "ajj már", már nem is jár velünk annyira a közös eseményekre se.
Felém, mint lány felé egy szép szava sincs, vagy annyi se, hogy megkérdezze, miújság.
Igen, joggal merül fel milyen barátság ez? Miért nem építem le?
- Túl régi a baráti kör, és annak ellenére hogy ennyire megsavanyodott tudom ha nagy szrban lennék elsőnek pattani a kocsiba segíteni
- Nem akarok lányos hisztit csinálni és a többiekre bármilyen negatív hatást tenni
Egyébként döbbenet, hogy a többieket nem zavarja, vagy ha zavarja, nem mondják el neki. Már 4 éve is kikészített minket egy nyaraláson, de végül nem csináltunk belőle balhét. A dühkitörős korszaka lezárult, helyette egy megsavanyodott, pökhendi alak lett, már bocsánat.
Szeretném látni azt az embert, akivel annó barát lettem, de nem igazán találom. Sőt, nagyon idegesít.
Ha kivonom magam onnan, ahol ő is megjelenik, az megoldás?
Mivel hiába ülnék össze vele, úgy érzem nem érne célba a kritika, csak vádaskodásba menne át, mert képtelen befogadni.
A szakítása óta ilyen, azóta ha volt is csaja, titkolja, gondolom hosszútávon senki nem viseli el ezt a stílust és modort. Főleg hogy huszonév elején van, tehát nem 40-50-es akit már megviselt az élet..
Más barátaim se szeretik egyébként, örülnek is ha nem jön el a közös eseményekre mert ők se tudnak szót érteni vele
"A barátnő azért szakított vele elvileg mert agresszív volt, és nem is mert vele szakítani csak publikus helyen."
Vagyis nem a szakítás hozta ki belőle azt, amilyen most, hanem alapból ilyen. Csak megjátszotta magát előttetek. Mára viszont erre sincs szüksége, önmagát adja, ami persze nem tetszik nektek, mint ahogy a volt barátnőjének sem tetszett. Durva mi, 10 éve a barátod, mégsem ismered eléggé.
Szerintem is félreismerted. Nem a szakítás hozta ki belőle, ilyen volt, épp azért szakított a barátnője vele.
De lehet, van valami mentális betegsége. Írtad, hogy dühkitörései voltak most meg depresszív. Kezelés nélkül nem lesz jobb. Így csak azt fogja elérni, hogy senki nem akar vele barátkozni.
Szerintem te is engedd el. Ő már nem az az ember, akit valaha megismertél. Ja, és már sajnos rég elveszítetted.
Igen, ez igaz. Már csak azt nem tudjuk, megjátszotta-e magát, vagy mentális betegség cseszte szét az agyát.
De a végeredmény szempontjából mindegy is. Te már nem fogod visszakapni a vidám, pozitív, és mindenkivel jókat beszélgető srácot. Persze, szar érzés, mert hiányzik neked a régi önmaga, de ő már nem változik vissza. Legalábbis kezelés nélkül nem. Ezt fogadd el, és inkább engedd el ezt a baráti kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!