Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Online sikerült barátot találnod?

Online sikerült barátot találnod?

Figyelt kérdés

ma 06:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%
igen
ma 06:44
 2/14 anonim ***** válasza:
72%
Igen, ha csak ennyi a kérdés!
ma 06:45
 3/14 anonim ***** válasza:
72%
tizenévesen igen, ma már azt sem
ma 06:55
 4/14 A kérdező kommentje:
#2 Részletezheted :)
ma 07:10
 5/14 anonim ***** válasza:
Sikerülhet, nekem is sikerült.
ma 07:12
 6/14 anonim ***** válasza:
Csak toxicot.
ma 07:25
 7/14 Fragments of Fantasy ***** válasza:

Igen, volt már rá példa.

Barátra és barátnőre is.

ma 07:49
 8/14 anonim ***** válasza:

Többféleképpen is.

Van jó és rossz példám is.

A rossz példa. 2015-ben, tehát nemsokára 10 éve történt, hogy itt a GYK-n férfibarátság témán kiírtam egy kérdést. Volt egy cimbim, akiben sajnos csalódtam, ez ihlette. És rám írt valaki itt privátban, hogy nem gondolnék-e arra, hogy bővítsem a barátaim körét? Meglepett az efféle közeledés, de mondom, miért is ne, mi bajom lehet. Pár levélváltás után elküldtem a facebook adatlapom linkjét, mondom ott sok dolgot láthat róla, sokminden publikusra van állítva. Jött is a jelölés. AZtán tök jó fej vot a srác, mondta, hogy menjünk uszodába. Ez volt az első ilyen cimbitali. (Kiemelném, hogy nem meleg ismerkedés volt, heteró vagyok, én kimondottan csak cimbizés miatt mentem bele.) Talizgattunk, eljártunk sörözni, biliárdozni, volt ez az uszoda program, aztán bevittem a baráti körbe is. A srác magányos volt, de jó szándékú, ezért is karoltam fel. De sajnos egy idő után kifordult magából. Az erdélyi származású barátomat aki korábbról volt barátom, lebozgorozta (ez ilyen "jöttment" jelentésű, pejoratív szó), egy másik, inkább haverral meg engem beszéltek ki és lehordtak mindenféle buúzának meg idiótának, holott nekem az volt gyanús, hogy a srác felkérdezett, hogy az uszodai talin miért bújtam el a függöny mögé öltözéskor. Nem tulajdonítottam jelentőséget, de fura volt. Aztán olyan elszámoltató, szemrehányó stílust vett fel, lecseszett, hogy miért nem lájkolom a dolgait a face-en, a messengeren ha nem azonnal válaszoltam, megsértődött. Lényeg, hogy én meghúztam a határaimat, aminek az lett a vége, hogy ő tiltott le. Ki sem alakult egy mélyebb barátság, és engem is óvatosságra int a jövőt tekintve.

Másik: autómárkához köthető fórumokon már az ezredforduló óta részt veszek. Index.hu-nak volt ilyen csoportja, még van is, tehát a Facebook előtt is van élet. Lényeg, hogy itt is az onine térből szerveződtek közös hobbi miatti talik és vannak olyan barátságaim, amik ebből az időből származnak s a mai napig élők. Igaz, ezek nem a társkeresők mintájára szervezett barátkozások, hanem közös hobbi, közös érdeklődési kör, autóstalik stb. De a kiindulásuk online volt.

ma 08:11
 9/14 anonim ***** válasza:
Igen, meg voltak pár évig, de ahogy egyik kommentelő is írja, inkább toxikus emberek voltak. Most van egy barát innen, vele jól megvagyunk.
ma 08:25
 10/14 anonim ***** válasza:
Jó, ha vannak online barátok, de kell azért olykor a személyes jelenlét is.
ma 09:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!