Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Voltatok olyan helyzetben,hogy...

Voltatok olyan helyzetben,hogy annyira mélyen megsértett benneteket egy baràt,hogy egy év elmúltàval is éreztétek annak fàjdalmàt?

Figyelt kérdés
tegnap 12:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem már nem igazán lehet megbántani.
tegnap 12:21
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Sőt annyira, hogy ott, akkor, végleg bezárult egy ajtó. Ennek már 4 éve. És nem is fog kinyílni soha többet.

Azóta is, ha összefutunk valahol, kedvesen elbeszélgetek vele, érdeklődöm hogyléte felől, de igazából nem érdekel a válasza és ő sem. Felületesen társalgunk, de nem keresem a társaságát.

tegnap 12:27
 3/15 A kérdező kommentje:
Én még arra se vagyok képes,hogy felületesen tàrsalogjak vele.Egyszer elfordultam màs irànyba,hogy ne kelljen vele összefutnom.De ha làt szerintem tükröződik rajtam amit tett.Tàrsasàgba nem jàrok ahol ő ott van,feszült lenne a hangulat.Nem tudnek nyugodt és jó szívvel ott lenni
tegnap 12:31
 4/15 anonim ***** válasza:
17%
A sértettséget a túl nagy ego okozza. Valójában az egod sérül, ami aztán dühöt eredményez. Pedig mindennek oka van, minden okkal történik.. Ezért sem érdemes haragudni a másikra, mert minden ember más szinten van, máshol tart a fejlődésben. Mindenki csak arra képes, ami lényéből fakad.. Egy verébre tudnál haragudni, mert repülni tud, úszni meg nem? Egy cápára haragudni tudnál, mert nem képes repülni? A tölgyfára, hogy nem tud sétálni? Ezek elég hülye példák, tudom, csak azt akartam szemléltetni, hogy mindenki arra képes csak, amilyen ő saját maga, amire biológiailag, genetikailag adott. És lehetséges a fejlődés, de csak egy bizonyos szintig.
tegnap 12:40
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy barát, de egy hozzám viszonylag közel álló személy igen. Igazából meggondolatlanul mondott egy mondatot, amiben szinte 0 előzetes információ alapján minősítette a viselkedésemet. Szerintem szegénynek fogalma sem volt róla, ez milyen rosszul esett. Ha más kontextusban mondja azt az adott jelzőt, még elgondolkodtam volna, hogy igaza van-e, de abban a helyzetben nagyon rosszul esett, és egyáltalán nem volt igazságos, amit mondott.

Nem haragudtam rá igazán, nem az a fajta vagyok, de mindig eszembe jutott, ha néha találkoztam vele, és beszélgetnem kellett vele. Most nemrég ismét találkoztam vele, és most éreztem, hogy már tényleg teljesen elengedtem ezt a megjegyzését, kellett egy év, hogy teljesen elfelejtsem az ügyet. Szóval mély nyomot hagyott azért bennem, de nem éreztem emiatt haragot vagy ilyesmit, mert nem szándékosan volt bunkó, csak túl könnyen ítélkezett.

tegnap 12:49
 6/15 anonim ***** válasza:
4# Régen én elég sértődékeny és haragtartó voltam. De aztán rájöttem: ki vagyok én, hogy haragudjak a másikra? Csomó hiányosságom, fogyatékosságom van, először ezeket kéne saját magamban rendezni, kijavítani és maximum csak ezután lenne jogom szemrehányást tenni valakinek. Az pedig, hogy hogyan látom a többi embert, hogy miként reagálok egyes helyzetekre, az is sokkal többmindent mond el rólam, mint a többi emberről.
tegnap 12:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen is, meg nem is. Tett már olyan "barát" ami miatt megszakítottam a kapcsolatot. Nekem nem fér bele, sem a barátságba, de semmilyen kapcsolatba sem.

Viszont a harag és a sértettség elmúlt hamar. Nem vagyok haragtartó. De azért hülye se vagyok, nem akarok direkt rosszabb magamnak. Akikben már többször csalódtam, azokkal nem tartom a kapcsolatot. Ha valahol összefutunk véletlenül, akkor normálisan el tudunk beszélgetni, de már nem járunk össze, mint régen.

tegnap 13:22
 8/15 A kérdező kommentje:
A fajdalom van ott bennem,hogy ez igy tortent,igy viselkedett es az okozhatja a haragot is
tegnap 13:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Megsérteni nem tud egy barát, de olyan már volt, hogy hazudott, vagy elárult, visszaélt a bizalmammal. A fájdalom megmarad, hisz olyan embertől jött, akiben megbíztam, akitől egyáltalán nem számítottam rá. A legrosszabb, hogy ettől még hiányozni fog, nem tudom hirtelen megutálni, ha kedveltem, jó embernek tartottam. Könnyebb lenne ha legalább haragudni tudnék rá.

(Meg persze van egy kis önsajnálat, hogy mivel érdemeltem ezt ki. Meg önmarcangolás, hogy miért bíztam meg túlságosan valakiben, vagy miért nem láttam jönni, ami jött.)

tegnap 13:54
 10/15 anonim ***** válasza:
70%
Volt ilyen többször is, elég keményen félre tettek úgymond. Vagy lecseréltek. Nagyon sértő volt a mód, ahogy tették. De már nem izgat, nem hiányolom őket, ahogy később elnéztem, amúgyis megszűnt volna az ismerettség, mert annyira más felé ment az életünk, hogy már engem zavartak volna.
tegnap 14:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!