Ciki ilyet adni karácsonyra?
Van egy barátnőm, aki 16 éves (én 17). Szereti a lovakat. Tegnap hívásoztunk és kérdeztem, mit varrjak neki karácsonyra (ez a hobbim). Azt mondta, lovacskát. Mutattam neki az eddigi munkáimat és nagyon tetszett neki (legalábbis ezt mondta).
Ciki lenne egy 16 éves lánynak kézzel készült plüss lovat adni karácsonyra? Tudom, hogy már nem gyerek és én sem vagyok az.
Azt tudom, hogy horgolt dolgokat nem ciki adni. De varrott dolgokat?
Szép gesztus😊És ő kérte, akkor biztos örülni fog neki.
Amúgy mi az a hívásozás?🤣Videohívás?
"Tegnap hívásoztunk" 🤦🏻♂️
"Tegnap beszéltünk telefonon" --> így kell rendesen fogalmazni. Szívesen.
5-ös
Folyamatosan változik a nyelv. A régi szavak eltűnnek, helyettük új szavak keletkeznek.
Nekem megmondom őszintén, teljesen természetes már ez a szó. Fel sem tűnik, hogy nem helyes.
A barátnőimmel így mondjuk. Mások is így mondják. És ez nem azt jelenti, hogy nem tudok helyesen írni/fogalmazni.
Túl kellene lépni ezen.
XD
Az a lényeg,hogy örömet szerezz
többi amit csináltál tetszik neki
ő mondta,hogy lovacska jó
szerintem örülni fog
kifejezed vele a szeretetedet
ez ilyen egyéni,egyedi személyes ajándék
Köszi a válaszokat!
Megkérdeztem a másik barátnőmet, aki jobban ismeri őt, azt mondta örülne neki. Akkor készítek egyet. :))
Ja amúgy ne boomerkedj, teljesen normális dolog, hogy a tiniknek saját szlengjük van :D Csak mert nem szoktunk tinikkel beszélgetni és nem feltétlen értjük, attól még ez így van jól, így volt ez 50 éve meg 300 éve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!