Férfi képes úgy barátkozni nőkkel, hogy az csak barátkozás maradjon?
Férfi vagyok, ilyen szemszögből írtam most ki a kérdést.
Nem muszáj elolvasni a blablát, lehet anélkül is válaszolni, érzéseket/tapasztalatokat megosztani.
_______
Mostanában sok nagyon szimpatikus lánnyal találkoztam, akik felkeltették az érdeklődésemet valamivel. A kedvességükkel, valami közös témával, valamit megláttam a személyiségükben, tényleg csak ilyen kíváncsiság alakult ki bennem feléjük, amit így azt gondoltam, hogy teljesen el lehet különíteni attól, hogy ők nők.
De nem ezt tapasztalom, és teljesen úgy érzem, hogy a válasz a fenti kérdésre az, hogy: nem!!
Pedig nagyon jó lenne, mert így látom bennük, mint ember, hogy milyen értékes tulajdonságokat rejtenek ők, hogy mennyire jó lenne közösen megélni pillanatokat ilyen szimpatikus emberekkel, tágítani a világnézeteket, élményeket megosztani, bármi, és csak reménykedem, hogy valami hasonlót én is nyújthatok és jelenthetek számukra.
De mi ez a helyzet? Miért érzem/gondolom azt, hogy ez nem lehet csak ennyi? Miért kell vonzalom oda, ahol annak nincs értelme, nincs helye, tudatos részem szerint nincs benne logika, nincs rá szükségem? Főleg ha van párom, akit szeretek, akivel szintén van más-más témákban nagyon jó közös dolgaink, kimozdulunk, csinálunk mindent, tervezünk, élünk.
Nem is tudom mit kell éreznem. Csalódottságot mindenképp, mert (lehet hülyeség, de) veszteségként élem meg ezeket a helyzeteket. Hiszen sok befektetett energia találni egy szimpatikus embert, akit többre tartasz pár bájcsevejnél.
Ha van egy barátnője, társa akit szeret akihez vonzódik akivel boldog, akkor ebben az esetben hiába szép a másik nő is, képes csak barátkozni vele.
Vagy valaki akivel rendszeres a szex és kielégült.
De ha egyedülálló senkije nincs, akkor minden neki tetsző nőben a potenciális jelöltet fogja látni.
Vagy...legyen a nő olyan külsőre aki amúgy nem tetszik neki.
Csalódottság és veszteség, jól leírtad!
Középiskolásként természetes volt, hogy fiúk és lányok barátkoznak egymással. Pedig akkor is volt már szexuitás és vonzódás a pakliban, vagyis a fiatalok tudatában, mindennapi gondolatiban. Jobban tiszteletben tartottuk a másikat, akinek párkapcsolata volt, az különleges kategóriába tartozott, hogy él szexuális életet. És ahhoz nekünk semmi közünk nem volt, így lehetett ugyanúgy barát.
Felnőtt fejjel a szexualitás valahogy sokkal nagyobb probléma, és mindig mindenhol az jön elő.
Sokat veszítünk így, hogy nem látjuk más téren a kapcsolódási lehetőséget a másik nemmel. Nagyon fontos élettapasztalatokat, tudást, szeretetet, más nézőpontokat tudnánk nyújtani egymásnak, ha meglenne bennünk a bizalom. Talán már saját magunkban is kételkedünk, mert mindig az jön elő, hogy férfi és nő csak a szexelni tud egymással. Még akkor is, ha mindkettő kielégítő párkapcsolatban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!