Már nem akar velem lenni?
Van egy barátnőm, akivel általánosiskola óta a barátok vagyunk. Pár éve hetente 1-2x összefutunk beszélgetni, de az utóbbi időben nem is keres. Mikor megkérdezem, hogy Mizu vele, pár nap után kapok választ, hogy "jajj nem jelezte a telefonom, hogy írtál".
Ha elhívom valahová, akkor "bocsi, tanulnom kell." Mondok egy másik időpontot, akkoris van valami. Egyszer elmondta, hogy ő nagyon introvertált, és ritkán vágyik a másik társaságára, van, mikor sokáig nem keresi a másikat, de instán mindig azt látom, hogy találkozik a többi barátjával. Ha belemegy a találkozóba, akkor pedig nagyon jól elvagyunk, van, hogy inkább tovább marad a megbeszéltnél, mert olyan jól elbeszélgetünk. Ha már sok ideje nem beszéltünk,akkor minden nap ír egy hétig és annyi. Ezért sem értem. Őt hittem az egyetlen igaz barátomnak, vele tudok nagyon jól elbeszélgetni. Lehet, hogy soknak tart?
Sajnos ilyen az élet. A különböző élethelyzetek és új környezet (más iskola, költözés, új barátok, stb...) miatt a legtöbb esetben félbeszakadnak a barátságok.
+ Ahogy felnövünk, folyamatosan változik a személyeségünk. Nem törvényszerű, hogy ő még mindig ugyan az az ember, akit megismertél. Lehet, hogy nagyon jó nosztalgiáznia veled a közös emlékekről, de lehet, hogy rengeteget változott és már nem vagy annyira érdekes számára.
Aranyszabály, hogy ha érdeklünk valakit az életben, akkor van ránk ideje. Ha neki nem jó a felajánlott találkozás ideje, akkor neki illenie másik időpontot ajánlania. Ha nem teszi és te ennek ellenére tepersz, az nagyon erőltés szagú sajnos és ha össze is jön a találkozó, valószínűleg akkor sem olyan lesz az (és a barátságotok), mint szeretnéd.
A megoldás az lenne, ha olyan barátokat keresnél, akik számára hasonlóan fontos vagy te is. Ez nehéz, de hidd el, nem éri meg ilyen emberek után teperni (nekem is volt ebben részem tizenévesen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!