Mit csináljak ha az internetes barátom öngyilkos akar lenni?
Pár éve véletlenül találtunk egymásra. Ő az USA-ban él. Sokat szoktunk beszélgetni, pl játékokról, összehasonlítani a magyar, amerikai dolgokat, stb. Én nem tudok olyan jól angolul, ő segít nekem fejlődni.
Az biztos, hogy valami nincs rendben vele. Egyszer mondta, hogy nem szereti, hogyha látják őt az emberek, még a saját családtagjai sem. Közösségben szorongással küzd.
Tegnap írta nekem, hogy gondolkodik az öngyilkosságon. Ez nagyon megrendített.
Írtam, hogy mondja el a problémáit, megpróbálok segíteni, de szerinte a beszélgetés nem fogja megoldani. Mondtam, hogy keressen fel pszichológus.
Mit tudnék tenni?
Ne lebeszélni próbáld, hanem beszéljetek arról, mi a fontos számára. Ez alapján el lehet indulni abba az irányba, hogy hogyan is találhat értelmet az életének.
Amíg úgy dönt, megpróbálkozik valamivel, még mindig dönthet úgy, hogy feladja. De ha csak úgy feladja, akkor nem lesz lehetősége több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!