Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kiközösítenek. Mit tegyek?...

Kiközösítenek. Mit tegyek? Hogyan beszélhetnék erről velük? 16l

Figyelt kérdés

Tavaly kerültem gimibe és szép lassan összekovácsolódott egy kis baráti társaságom. Nekünk alapból ilyen kicsit szurkálódós a stílusunk de nem rossz szándékkal. Viszont ez a szurkálódás elkezdett egy kicsit túlzó irányba menni. Elkezdett oda jutni a dolog hogy engem illetnek ilyen megjegyzésekkel hogy a (nevem)-t utáljuk mert az vicces, nevem egy csicska, és amin nagyon kiakadtam ahogy a barátomrol és rolam beszélnek. Ha vhonnan kések, akkor az biztos azért van szerintük, mert éjfélig dugtunk a barátommal, amikor még le se feküdtünk egymással hisz ez egy friss kapcsolat. A másik meg az hogy mindenem a tánc és meghívtam őket az előadásomra mert benne vagyok a diótörőben és szél elegánsan azt mondták leszarjuk. Volt olyan is amikor késésben voltam, nem volt kajám, és beküldtem az egyiküket a boltba nyilván írtam hogy azon ne múljon vissza adom kp-ban és így mondta hogy most nem tudja mert gyűjti a pénzt. Erre azt mondtam a kp is pénz és fel is lehet tölteni a kártyára. Mérges voltam mert nem ment be a boltba hiába adtam volna vissza neki,és mondtam hogy alacsony a cukrom mindjárt elájulok, és késésben vagyok és csak azért se volt képes bemenni a boltba. Amikor eggyütt sétálunk mindig rohannak, le se szarják hogy én ott vagyok mögöttük. Jelenleg írunk egy könyvet és csak én dolgozom vele (amivel nem lenne bajom, imádok írni) viszont a véleményüket kis se fejezik, hiába írok emiatt, a csoportunkba. Ha más miatt írok akkor se válaszol senki. Ha kettesben vagyok velük, nem ilyen erős ez akiközösítés,csak ha az egész csapat eggyütt van.

Őszintén anyámmal már beszéltem erről és azt mondta hogy nem tudja mi lenne a jó. Szerinte beszélni kéne velük és mivel ez a kiközösítés azóta erősebb mióta barátom van, így szerinte féltékenyek is lehetnek. Nem tudom hogy kéne velük beszélni. Hogy lehetne a témát megközelíteni. Hogy lenne a jobb? Egy nap leülni velük személyesen? Üzenetben? Vagy a következő beszólásnál?

nov. 1. 20:49
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Épp ez az hogy érdekel. Ha csak ennyit tudsz írni hogy tipikus csaj barátság,semmi tanács, akkor inkább ne írj semmit!
nov. 2. 12:40
 12/20 SZTANN ***** válasza:
37%

Szerintem ez nem kiközösítés. Nem mindenki szeret - te sem szeretsz mindenkit. Osztálytársak vagytok, nem kell piszkálni egymást, de nem is lehettek mind puszipajtások. Nem vagyunk egyformák. Próbálj kevesebb okot adni arra, hogy szurkálhassanak vagy utálhassanak. Ne dicsekedj, ne nagyképűsködj, ne bántsd őket - és ők sem fognak. Viszont ne légy mimóza, aki folyton sértődött, folyton búbánatos miattuk.

De egyformán szeretni soha nem fognak téged mind, az nem is lehetséges. És nem kell erőltetni, nem kell ezen rágódni állandóan - lépj túl az apróságokon!

nov. 2. 12:58
 13/20 SZTANN ***** válasza:
50%

12 +: és mi az, hogy "beküldtem a boltba egyiküket" ?!

Akármilyen helyzetbe is kerülsz önhibádból (késésben vagy), az nem ok arra, hogy akárkit is BEKÜLDJ a boltba. Legfeljebb szépen megkérheted, ő tenne szívességet neked, ha hajlandó. Általában akit szépen megkérsz, az szívesen megteszi, de ha parancsszóval beküldöd, le se fog sz..ni, és még ő lesz megsértve. (Joggal.)

Nézz magadba, talán te is oka vagy annak, hogy nem te vagy mindenki szíve csücske!

nov. 2. 13:03
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom ha tőlem kérnek valamit, mert éppen boltközelben vagyok, akkor általában kepes vagyok megtenni. Ha valaki fél órával kezdés előtt suli előtt van, nem csinál semmit, és én megkérem SZÉPEN hogy menjen már be nekem boltba mert kések, (ami bárkivel megeshet) és a CUKROM LENT VAN kell egyek mert ha nem elájulok. És vissza adtam volna mert nem vagyok suttyó. Ennyot csak lehet kérni a barátnőmtől.
nov. 2. 13:50
 15/20 A kérdező kommentje:
+nem dicsekszem, megvagyok csondben mellettük nem tudom hol írtam ilyet hogy dicsekszem.
nov. 2. 13:51
 16/20 anonim ***** válasza:
87%
Bármennyire is nehéz ezt elfogadni, ezek az emberek nem a barátaid. A barátság nem arról szól, hogy "vannak jó pillanataink". Az igazi barátság lényege pont az, hogy amikor minden szarul alakul körülötted, ők akkor IS ott vannak, mert fontos vagy nekik, és kérés nélkül támogatnak.
nov. 2. 14:39
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A kajádat, késésedet a te feladatod megoldani, senkire nem háríthatod a felelősséget.

Azzal, hogy te kp-ben odaadod, mert nála csak kártya van, miközben ő számlán gyűjti a pénzt, plusz melót adnál neki. Az meg, hogy cukrosan te nem készülsz magadnak kajával, megint nem a másik dolga. Csak a tiéd.

nov. 2. 15:30
 18/20 A kérdező kommentje:

17-én ezt ertem hogy en felelősségem. De ennyit meg lehet tenni egy úgynevezett barátnőnek nem? Főleg hogy én is mindig megveszek nekik bármit meghívom ha úgy van. + bárkivel előfordul hogy rosszul jön a busz, ezért késik

Ennyit se lehet kérni manapság már egy embertől? Mondtam neki hogy utalva is tudom ha neki csak úgy jó. Erre neki az volt a válasza, hogy nem tudja a bankszámlaszámát megnyitni se az appban. + én ha olyan anyagi helyzetben vagyok, akkor bármit megveszek nekik ha épp boltközelben vagyok.

nov. 2. 18:18
 19/20 anonim ***** válasza:
Kérdező végig olvasva mindent te csak egy pótkerék vagy. Megtűrnek hogy ne legyél egyedül. Lesz*rják a könyvedet, lesz*rják a táncodat, lesz*rják ha rosszul vagy. Szekálnak, beszólnak, csúnyán beszélnek veled és szerinted mindezt azért mert pasid lett? Felvilágosítalak... eddig sem érdekelted őket. Valamilyen érdekből elviselnek de nem tartanak a barátjuknak és ne keress semmilyen kifogást mert akkor sem lesznek soha a barátaid.
nov. 5. 13:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van.
nov. 6. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!