Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Volt már olyan, hogy valakivel...

Volt már olyan, hogy valakivel jóban voltatok és hirtelen passzívvá vált felétek? Rákérdeztetek, hogy miért?

Figyelt kérdés
Van egy nő ismerősöm (nem párkapcsolat), akivel korábban sokat dumáltunk szakmai és egyéb kérdésekben, aztán hirtelen már nem írt semmit, hogy mi újság vele, nem reagált rám. Nagyon hirtelen volt a váltás és nem értem az okát. Ti ilyenkor megkérdezitek, hogy történt-e valami, megbántottátok-e valamivel? Vagy hogy reagáltok? 38F/38N, szóval nem kamaszkori hangulatingadozás 😉 Egy hónap eltelt.

szept. 29. 10:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Volt, nem kérdeztem, mert magamtól rájöttem.
szept. 29. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Manapság már csak ha rá mersz kérdezni ilyenkor nőnél hogy mi a helyzet, akkor csak vagy terelést, hárítást, hazugságot fogsz kapni, nem változott semmi, te látod rosszul és társai. Vagy nyílt/burkolt agressziót, hogy te erőszakos vagy, hogy mered őt elszámoltatni, számon kérni, birtokló és kisajátító vagy, nárcisztikus stb. De őszinte választ azt nem, vagy nagyon nagyon ritkán. Elvárják hogy találd ki, és kopj le magadtól :D

Egyébként itt az történhetett hogy vagy már nem érdekled mert leírtad magad neki valamivel (ez néha lehet már egyetlen apróság is, vagy csak hogy nem úgy és nem akkor közeledtél amikor neki az megfelelő lett volna), vagy megváltozott élethelyzet (azért is az tahó aki az ilyenről nem értesíti a másikat, aki elvileg fontos számára), vagy szimplán új pasi van a képben, és láttam írod ez nem olyan ismerkedés csak szimpla barátkozás, de arra is ki tud hatni nagyon. Gyakran mindenki mást elhanyagolnak, leépítenek ilyen esetekben. Vagy csak szimplán megunt és most eldob. Manapság így megy ez.

szept. 29. 12:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Megkérdeztem minden rendben van-e, mert hiányoznak az ugratásai és a dumálásaink. Ez így nem tűnt túl drámainak, de mégis egy jelzés volt, hogy nekem nem mindegy. Ha fontos neked az ismeretség, akkor úgysem bírod ki, hogy ne kérdezz rá előbb-utóbb. Ha nem érzel ilyen késztetést, akkor nem is érdekel a másik ember. Olyat szerintem ne kérdezz, hogy megbántottad-e valamivel, ez úgy jön le, mintha nálad benne lenne a pakliban, hogy mindig megbántasz valakit. (28F)
szept. 29. 12:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nőként írom, olyat mindenesetre ne csinálj, hogy bár észrevetted, hogy valami nem stimmel, nem kérdezel rá, csak később írsz valami happy üzenetet, mintha mi sem történt volna. Mert ha tényleg megbántottad, akkor ez csak olaj a tűzre, még megalázó is lehet. Ez tényleg tud fájni. Ha nem érdekel, hagyd békén, ha érdekel, ne csinálj úgy, mintha nem vetted volna észre a változást. Arra ott vannak a nem-barátok.
szept. 29. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges kérdezni, mert az emberekbe bele van kódolva az, hogy ne mondják el a gondokat, ez pedig így van jól. Én is azt tapasztaltam, hogy amikor én őszintén kifejeztem a nemtetzésem vagy azt, hogy egyedül szeretnék lenni, akkor mindennek el voltam hordva, menekültek tőlem. Ezért én is így tapasztaltam, hogy ha gondot éreztem, akkor hiába kérdeztem a másikat, csak annyit reagált, hogy nincs gond, aztán elmenekült.

Pont ezért nekem is magamtól kellett rájönnöm. Én a végletek emberek voltam, vagy túl zárkózott vagy túl mohó. Néha nem csak mindegyik emberrel így viselkedtem, hanem volt egy ember akire pakoltam a olgaimat, a többiektől pedig elzárkóztam.

Pont ezért én ahol látom, hogy rezeg a éc, kezd eltávolodni az ismerősöm, ezt néze először, hogy nem észlelt e hirtelen éles váltásokat a modoromban vagy nem telepedtem-e rá túlságosan.

Ha ezt nem érzem, a másik ami gond szokott lenni, hogy a poénkodásnál sem érzem mindig a határokat, néha pedig bántásnak veszik az emberek. Ezen is elmerengek, hogy nem erről van-e szó.

Tehát vedd a főbb rossz tulajdonságaidat és azok alapján próbáld meg visszajátszani, hogy mi lehet az eltávolodás oka.

szept. 29. 18:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es valaszolo" hogy mered őt elszámoltatni, számon kérni, birtokló és kisajátító vagy, nárcisztikus stb. De őszinte választ azt nem, vagy nagyon nagyon ritkán. Elvárják hogy találd ki, és kopj le magadtól"

Ezt nagyon jol osszefoglaltad! Nekem pont ezt mondta egy baratnom.No- no baratsag.Mikor szova tettem dolgokat.Kiveve azt nem mondta hogy narcisztikus vagyok helyette azt hogy hogy jatszmazok es ez egy toxikus kapcsolat ...pont o jatszmazott.Projektalt.

Ami az oszinteseget illeti ossze- vissza filozofalt,utotte egyik szavat a masikkal.

szept. 29. 18:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én mindegyik válasszal egyetértek, tényleg mindegyikben van igazság. Saját életemben volt példa erre is arra is. Inkább az a kulcsfontosságú, ha jól ismered az illetőt, olyan-e, hogy ha baj van, akkor nem támad, hanem csendben szenved, vagy pedig agresszív, aki ilyenkor ha kérdezel, mindennek lehord téged. Kimutatta-e ő korábban, hogy fontos vagy neki, vagy csak langyos víz volt eddig is.
szept. 29. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én azért ránéznék, hogy minden oké-e vele, és elég kitartóan. Ha férfi, ha nő.

Lehet, hogy naiv vagyok, de nagyon sokszor jártam úgy, hogy azt hittem, rólam szól az, hogy nem keres a másik, építi le a barátságot, aztán kiderült (és nem két nap alatt, mert rendszerint nem mondták el elsőre, mikor kérdeztem, hogy mi van, akkor minden szipiszupi, csak "nagyon elfoglaltak"), hogy igazából hozzám az ég adta világon semmi köze nem volt a dolognak, tőlem teljesen független lelki nehézségek álltak a háttérben.

okt. 1. 22:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudom mi történt hirtelen, mert nem volt konfliktus, nem beszéltetek olyanról, szóval nem találsz reális okot - én megkérdezném, hogy mi történt? Ha érdemben nem válaszol, hárít stb. akkor elengedném az életemből. Ha nem akar tovább barátkozni, hát semmi sem kötelező. Megtartanám a távolságot én is.
okt. 2. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!