Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szeretetben nincs elvárás?

Szeretetben nincs elvárás?

Figyelt kérdés

Sok helyen lehet olvasni, hogy a tiszta, önzetlen szeretetben nincs elvárás.

Ha én a másikért mindig aggódok ha hosszú útra megy és bármilyen későn is ér oda, mondom hogy jelezzen, addig nem tudok aludni, ezért úgymond nem lehet "valamiféle viszont elvárás"?

Gondolom az ilyen elvárások ego-generálta és önsajnálattal teliek.

Például ha nekem egy műtétem volt, amelytől féltem, nem várhatom -e el hogy az illető műtét utáni nap vagy két nappal utána érdeklődjön hogylétem felől? Amíg én nem kezdeményezek kommunikációt, nincs kapcsolatfelvétel, tehát nincs érdeklődés. Olyanokat már meg se merek említeni, hogy például kórházi látogatás... Ellenkező esetben én nem bírnám ki hogy ne látogassam meg, ne legyek ott.

Nem szép dolog az ilyesfajta elvárás, mert azt tükrözi: "ahogy én viselkednék, azt a fajta hozzáállást várom el a másiktól"?

Ez milyen szeretet, hogy elvárásokkal vagyok tele?

Csak azt az érzést erősíti meg bennem ami történt, amit mindig is éreztem: "igazából nincsenek emberi kapcsolataim, nem vagyok senkinek fontos, csendesen távozhatnék a világból". Ha "hirtelen kell valamiben segíteni", akkor abban a pillanatban fontos vagyok, amíg a segítséget megadom...

szept. 21. 09:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez a személy nem a barátod. Te szerettél volna a barátja lenni. Neki nem vagy sajnálatos módon fontos. Egy irányú volt a dolog. Én is így jártam.... Ma rágtam be egy olyan valakire, aki nekem fontos volt, ne kérdezd miért mert meg sem érdemelte. Hát ő meg leszart igazából mindig. Kár volt rápocsálnom az időt meg a szeretetem. Tőle annyit kaptam, hogy mikor elunta éppen az életét, akkor meg tudott találni. Amúgy a "beszélgetések" alatt egyszer nem hagyta el a száját olyan kérdés, hogy hogy vagy?/ mit csinálsz ma? Stb hasonló érdeklődő jellegű mondat. Neeeeem, mert ő túlságosan önző ahhoz, hogy magán kívül mással is foglalkozzon vagy a baromságaival. Semmi igénye, CSAK ha éppen unja magát. Akkor megkérdezte, hogy mizu? De rohadtul mocskosul leszarta, csak hát olyan hülyén nézett volna ki a dolog ha nem indít hasonló szöveggel csak bele a lecsóba... Eldöntöttem, hogy nem áldozok én rá többet. Hülye voltam így is. S nem érzem úgy, hogy sokat vártam vissza, csak hogy ezt nem tőle kellett volna... mert önkéntesen mentem a f.erdöbe kb, azzal hogy azok után is én voltam olyan hülye, hogy én bizony kerestem...
szept. 24. 23:45
 12/14 anonim ***** válasza:
28%
Egyedül Isten képes feltétel nélküli szeretetre
szept. 25. 09:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Adok-kapok elv van érvényben mindenütt. Naíg lenne hinni azt, hogy "nincs elvárás". Nem szégyen vállalni, hiszen a részünk az is.
szept. 28. 20:16
 14/14 A kérdező kommentje:

Ha elvárást fogalmaz meg az ember, könnyen éri az a vád, hogy patikamérlegen méricskéli a szeretetet.

Pedig nem tudom megoldani hogy ne fájjon: azelőtt napi szinten volt kommunikáció - mert mindig én kezdeményeztem - műtét óta nincs kommunikáció, mert gondoltam, megvárom mikor lesz érdeklődés. Már hetek teltek el.

Egész életemben ilyen kapcsolatokat találtam és úgy érzem, amolyan "jó vele jóban lenni, hogy ki lehessen használni" típusú kapcsolatokat találtam.

szept. 28. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!