Mit lehet tenni egy ilyen ember ellen?
Van egy társaságunk, de még abban a szakaszban vagyunk, hogy mindenki próbálja kiismerni a másikat. Egy személy közülük minden nap hívott bulizni, majd rájöttem én ezt nem akarom/semmi értelme és fontosabb lett a saját életem és dolgaim, de nem nézte jó szemmel, hogy nem ő az első. Otthon szerintem unatkozik meg a családi háttere sem jó, többször mesélt arról, hogy pszichológushoz kellene járnia, de ő nem akar. Hasonló dolgokat vágott a fejemhez, hogy ő nincs megsértődve rám, hogy nem járok el vele, de például egy személy akivel együtt vagy nem élvezhet nagyobb prioritást, mint ő maga, vagy a többiek. Itt kezdődtek azt hiszem a gondok.
Ki akar rúgatni a suliból, zsarol mindennel, pedig nem értem mikor bántottam, mindig segítettem neki, sőt, baromi sokat segítettem neki minden téren. "Bármelyik pillanatban eljárhat a szája, ha úgy gondolja". Ürügyeket keres, hogy mivel lehetne kirúgatni, valami biztos van a markában, amivel dobálózik. Azt mondta, hogy majd amikor olyan kedve van elintézi, hogy kirúgjanak, mert nem vagyok már neki szimpi (nem csinálom azt, amit akar), de biztosan nem fogok leérettségizni, ezt borítékolhatom. A tanárok d*gják, szóval azt se tudom mit csináljak, vagy mit fogjak a kezembe ellene.
Az ilyen embert az élteti, hogy úgy érzi félnek tőle. Attól magabiztos, hogy másokat manipulál; ez neki egy játék ahol ő a főnök, aki kézben tartja mások sorsát.
Ami persze nem igaz. Ha jól értem egy diáktársadról van szó, ami rögtön el is helyezi őt a társadalmi ranglétrán: nincs valódi hatalma. A mondás itt is igaz, amelyik kutya ugat az nem harap.
Egyébként egy diákot nem lehet csak úgy kirúgni az oktatási intézményből, az iskolaigazgató ilyet csak akkor tehet, ha a tanuló átvételéről egy másik intézmény vezetőjével már megállapodott. Ha ez nem történik meg, az eljárás nem jogszerű. Arról már nem is beszélve, hogy alapos indok kell hozzá. Ha nem vertél meg egy tanárt, vagy nem loptál semmit, nincs miért aggódnod.
Az illetőt meg kerüld, az ilyen mérgező embernek az fog fájni a legjobban. Ha jön a süket dumával, hogy eljár a szája, mondd meg neki, hogy már indulhat is vamzerkodni, nem kell komolyan venni. De ne beszélj vele sokat, vedd félvállról, vakkants egyszavas válaszokat ha beszél hozzád.
Köszi első.
#2 egyik sem. A végén leírtam milyen kapcsolata van a férfi tanárokkal az intézményben, szóval ezért tartok tőle.
Köszi a válaszokat, most egy kicsit megnyugodtam, már ezen pörög az agyam egész nap.
#6 sajnos valóban vannak ilyenek, ha hiszed ha nem.. még akkor tudtam meg tőle, amikor "jóba" voltunk, ha lehet egyáltalán ilyet mondani. Ő állt a legközelebb hozzám, de megváltozott mindenben, aztán 180 fokos fordulatot vett, indok nélkül utálni kezdett, most pedig ki akar nyírni onnan és azt sem tudom miért, valszeg mert nem tetszik a pofam már.
Tehát tőle tudom az egészet ő mondta el, nem egyszer falaztam neki, hogy miért nem jött be órára stb. de mindegy is nem ez a lényeg, ha elhiszed elhiszed, ha nem nem. Köszi a válaszokat!
Egészen biztos, hogy nem szexelt a tanárokkal (ráadásul többel!). A lány kóros hazudozó, valószínűleg nem sok szeretetet kap otthon se, és azzal próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy kitalál hülye sztorikat. Mivel nem kapta meg a figyelmet nálad, most elkezdett agresszívan reagálni és fenyegetődzni.
De amúgy az a vicces, hogy pont te tudnád őt kellemetlen helyzetbe hozni a hülye történetei miatt. Ha fenyeget, mondd el neki, hogy elmondod az említett tanároknak, hogy azt híreszteli róluk, hogy lefeküdtek vele. Ha az adott tanár megtudja ezt a sztorit, szerintem a szüleit is behívja, és ülhet ott az igazgatóval, hogy magyarázkodjon. Ez ugyanis nagyon súlyos vád, nem csak az állását veszítheti el egy tanár, de akár büntetőeljárás is indulhat, ilyesmit nem szabad kitalálni, ezt időben meg kellene tanulnia.
Persze vannak esetek, amikor a tanár és a diák között kapcsolat alakul ki, akár az is, hogy a tanár erőszakoskodik, de így, hogy ez a lány piócaként akaszkodik rád, aztán agresszívvé válik veled szemben és fenyegetődzik, ez inkább önbizalomhiányos, kóros hazudozó személyiségre vall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!