Lányok! Van-e fiú barátotok?
Nálam hogy kinek és mit engedek meg az nem a nemtől függ, hanem attól, hogy mennyire közeli barátról van szó (az más dolog, hogy a legközelebbi barátaim mind nők).
A legjobb barátnőimmel olyan intimebb témákról is mesélek, amiről lehet, hogy egy sima barátnak nem. Az számít, hogy mióta ismerjük egymást és mennyire állunk közel egymáshoz, nem az, hogy nő vagy férfi.
(#1)
13,
Köszönöm a választ! :) Tehát te a fiú/férfi barátoddal is tudnál ugyanolyan mélységben beszélni bármiről, mint egy nővel, gátlások nélkül, ha adott esetben az a férfi lenne a legjobb barátod. Nagyon hülye példákat mondok, de pl. hüvelygombáról, menstruációs problémákról, a szexuális életed legmélyebb részleteiről, gyermeknevelésről, a férjed/párod intim dolgairól is, bármiről, pont úgy mint egy nővel.
Értem, el is fogadom :), csak bennem van egy kis olyan érzés, hogy lehet, hogy nehezebben nyílnék meg ellenkező nemű legjobb barátnak bizonyos kényes témákban, mint azonos neműnek. Meg lehet, hogy "kiszolgáltatottabnak" érezném magam bizonyos szitukban, ha az ellenkező nemű legjobb barát "azt" is tudná rólam (valami kényes dolgot), míg egy azonos neműnél ez nem zavarna annyira, mert tudom, hogy ő is ugyanabból a nemből van összegyúrva mint én, tudja miről beszélek. Elég zavarosan írtam, nem tudom érthető-e.
Az általad említett témák többségéről a legjobb barátnőimmel se szoktam beszélgetni, mert nem olyan témák, amikről alapvetően társalogni szoktam. Például a menstruációról nem szoktam velük se beszélgetni, azon kívül, hogy éppen mennyire fáj vagy mikorra várható (ami például közös nyaralások miatt lehet releváns), de ezt akár egy idegennek is elmondom, felnőtt ember nem csinál belőle dolgot. A párom intim dolgairól nem szoktam beszélgetni, mert bunkóságnak tartom, kivéve ha a párom is ott van vagy biztosan tudom, hogy nem bánná, ha más is tudná.
Teljesen érthető, hogy mire gondolsz, de nőként szerintem egy értelmes férfi nem veri a földre magát, ha hall a menstruációról, hiszen ugyanolyan természetes dolog, mint a megfázás.
(#1, #13)
#10, 14. A női barátaimmal sem beszélek ilyenekről, amiket írtál, a szexuális életem meg ilyesmik az rájuk sem tartozik. Olyat pláne el sem tudok képzelni, hogy a férjem szexuális dolgait kiteregessem, bármilyen jóban is legyek valakivel. A menstruáció sem központi témám de pl. az endometriózis mibenlétét én magyaráztam el az egyik férfi barátomnak, mert nem tudta, hogy pontosan mi az, a másik pedig még kolis korunkban kért felvilágosítást a fogamzásgátló pontos működéséről, mert gyanította, hogy az akkori barátnője át akarja verni a tablettákkal.
Ami meg az ilyen testi érintkezős dolgokat illeti, alapból nem vagyok ilyen "fogdosós", nem puszilgatom meg taperolom a barátaimat, üdvözléskor és búcsúzáskor az ölelés fér bele nőknél is meg férfiaknál is.
14,
Minden szavad értem és egyet is értek azzal, amit mondasz. Itt jön be a képbe az, hogy kinek milyen mélységűek és milyen jellegűek a baráti kapcsolatai, ki mit oszt meg, mit és mennyit beszél meg úgy általában a legjobb barátaival. Van aki nem megy bele nagyon a mélységekbe, más meg a legapróbb részleteket is szereti elemezni, megbeszélni, kibeszélni a legjobb barátnőjével, barátjával. Alkati kérdés is. Ilyen esetekben gondoltam, hogy esetleg nem biztos, hogy ugyanazt részletezném egy fiú előtt, mint egy lány előtt. Vagy fordítva. Szerintem vannak olyan szituációk, amikor számít vagy számíthat a legjobb barát neme. És azt is elhiszem meg megértem, ha valakinek nincs ilyen. De amúgy köszönöm a klassz válaszaidat! :)
16,
Köszi neked is! Nem leszek álszent, meg nem fogok hazudni, én szoktam szexualitásról mélyebben beszélgetni barátnőkkel, barátokkal. Nálunk nem játszik ez a 'szexuális életem nem rájuk tartozik' téma. Nyíltan megbeszélünk elég sok mindent. (Nem kibeszélünk.) Persze vannak határok és korlátok. De nem zárkózunk el teljesen a témától.
14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!