Szakítottál meg kapcsolatot régi barátaiddal vagy ők veled valamiért?
Szerintem ilyen esetekben valahol mindenki szereti a másikat hibáztatni,hogy biztos csak azzal lehet a probléma,aki megszakítja a kapcsolatot velünk,végtére is: hogy is lehetne velünk a baj,mikor korábban senki,soha nem panaszkodott ránk,és mi is normális emberként gondolunk magunkra?
De épp itt van a probléma,azaz: más az,hogy mi hogy látjuk magunkat,és más,ahogy mások minket,és ez gyakran igen élesen eltérhet,úgy,hogy azt észre se vesszük.
Egyébként a mai világban kifejezetten kevés visszajelzést kapunk embertársainktól magunkról,(legyen az pozitív vagy negatív)ezért mindenképpen érdemes figyelmesen végig hallgatni,amikor valaki rászánja magát,és elmondja,ő hogy lát minket.Nekem összesen 2x történt ilyen az egész életemben,és már elmúltam 40 éves.
Szóval nagy elvárásokat nem támaszthatunk,ne várjuk el mindenkitől,hogy maguktól elmondják,mi a helyzet,nem fogják,mert ez sokaknak nem éri meg.
Inkább kérdezzünk rá,ha valóban kíváncsiak vagyunk a válaszra,neked,kedves kérdező is ezt tanácsolom.
9-es,a 8-as vagyok:
Igen,de ez megint az érem egyik oldala csak,a tiéd.
Ezt is meg lehet nézni a barátnőd szemszögéből is.Írod,hogy mondhatott volna ezt meg azt,de azért mégis leírtad,a legjobb megoldásként azt láttad,ha mindent maga mögé utasítva téged választ,mert a te barátságod megér mindent,képzeld csak akkor,ha mégis az első dolgot adja magyarázatként ( bocsi,de a kolléganő szülinapján nem akarok fáradt lenni),akkor mennyire megbántódtál volna.
Nem,nem bántásként írom ezeket neked,csak kérem,hogy nézd meg ezt a szemszöget is.
Nekem is volt sértődékeny barátom,nem is lehettem vele őszinte sohasem (az őszinteséget ne úgy értsd,hogy tapintatlanul kimondok neki nyersen mindent,ami eszembe jut róla,hanem normálisan megfogalmazva a mondandómat se volt képes semmit elfogadni),ezért én is mindent úgy alakítottam folyton,hogy legyen "kiskapu" a beszélgetésekben,amin észrevétlenül távozhatok.Úgy vagyok vele,hogy aki senkinek nem hisz el magáról semmit,annak mondja meg az anyukája a frankót,hátha ő több sikerrel jár.
Ez a határozott véleményem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!