Mit kellene tenni ezzel a barátsággal?
Figyelt kérdés
Röviden próbálom összefoglalni. Nagyon régóta barátok vagyunk, külföldre is együtt költöztünk, sokmindenen túlvagyunk. Az egyik fő probléma az, hogy a barátom párja egyszerűen elviselhetetlen, és nem csak nekem és az én páromnak,hanem a baráti társaságban mindenkinek. A barátom szereti őt és én ezt el is fogadom, viszont nem könnyíti a helyzetet. A barátom eléggé lusta ember, aki mostanában nem keres, nem érdeklődik,és jóban lett nagyon az egyik kollégájával, akivel minden idejét tölti, mivel ő úgymond " kéznél van". Beszélni kb lehetetlen lett vele. Szeretném megmenteni ezt a barátságot, de úgy érzem csak én teszek erőfeszítés a dolog érdekében, és ez nagyon zavar. Olyan ez mint egy nem működő párkapcsolat ahol megkellene teljesen szakítani a kapcsolatot, viszont rengeteg közös barátunk van,sokat járunk egy társaságba, és nem szeretnék rosszban lenni. Szerintetek mit kellene tennem?2024. febr. 25. 00:35
11/27 A kérdező kommentje:
Szóval a gimiben nem voltak barátaid? Meg véletlenül sem írtad le vagy 3x :)
2024. febr. 25. 01:54
12/27 anonim válasza:
#16 Ne haragudj de nem véletlenül nem voltak barátaid. Már a válaszaidból is sugárzik, hogy mérgező ember vagy. Ide jössz panaszkodni másik ember kérdése alá. És nem, nem kell olyan emberért harcolni, aki nem akar már beletenni egy kapcsolatba. Ő most jól el van egy elérhetőbb kollégával. Gondolom ha majd elkopik mellőle, akkor talán visszatér, ha nem lesz helyette más. Ezt kierőszakolni nem lehet.
13/27 anonim válasza:
15# Lehet kicsit agresszív vagyok, de csak az igazságot írtam le. Kérdező helyében én igenis futnék egy 10 éves, stabil barátság után, lehet lepontozni engem, hajrá...! Nekem soha nem volt ilyen tartós barátságom. Csak segíteni akarok.
14/27 A kérdező kommentje:
Azt ugye tudod, hogy nem erőltetünk valamit csak azért mert régi? Ezért is tettem fel a kérdésem, mert vannak kétségeim. Ha van egy 20 éves nem működő házasságod ahol vered az asszonyt, az is jó, mert 20 éves? Csak saját magad sajnáltatod itt mint valami 10 éves. Írd ki egy saját posztba, hogy egyedül vagy, aztán ott lehet róla beszélni. Bár teljesen érthető miért vagy egyedül, ahogy előttem is írtak, baromi toxikus lehetsz.
A többieknek köszi a választ.
2024. febr. 25. 09:25
15/27 anonim válasza:
16# Te kérdezted a véleményünket, nem?? Ha nem érdekel, akkor meg miért kérdezted meg ezt tőlünk? Ha már te eldöntötted, hogy nem erőlteted a barátságot, akkor mégis mire vársz, megerősítésre? Nem értem.. Ha én toxikus vagyok, akkor te mi vagy? Ha mondjuk van egy 10 éves barátság, amit napi szinten tartottak, kidobnád csak úgy a kukába? Természetesen NEM, ne is áltasd magad..
16/27 anonim válasza:
17# "Ha mondjuk van egy 10 éves barátság, amit napi szinten tartottak, kidobnád csak úgy a kukába?"
Ha pedig a válaszod erre az, hogy IGEN, akkor soha nem is volt ez erős, igaz barátság. A döntés a te kezedben van, csak később nehogy megbánd... Nem tudod visszacsinálni, ha rosszul döntesz.
17/27 anonim válasza:
#18 Ha nem vetted volna észre itt a másik fél már rég döntött.. Ugyanis tojik a másik félre. Attól mert a kérdező elkezdi kérdezgetni, nem hogy jobb lesz, hanem rosszabb. És valószínűleg csak megerősítést várt. Egy olyan ember , akinek soha nem voltak rendes baráti kapcsolatai meg persze, hogy azr gondolja, hogy a végsőkig küzdeni kell és az a legnagyobb hiba. Ugyanis ragad, tapad és le se lehet vakarni. Ilyenkor kezd el még jobban menekülni mindenki. És nem érti hogy miért, hisz ő mindent megtett a másikért...
18/27 anonim válasza:
19# Lehet, hogy sose voltak barátaim, lehet, hogy kissé nyomulós vagyok, de utánad akkor se futnék, ha vasvillával kergetnének engem! Szivi...
19/27 A kérdező kommentje:
20-as, menjél és keress fel egy pszichológust. Szükséged van rá!
2024. febr. 25. 10:45
20/27 anonim válasza:
#20 Senki sem kéri tőled, hogy fuss utánam vagy bármit is akarj. Ez egy oldal, ahol tapasztalatot és véleményt írunk. Ez erről szól és nem többről. Felesleges többet bele vinni. Kívánom neked, hogy megtapasztalhasd milyen egy minőségi barátság és legyen csodás napod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!