Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nem írtam vissza egy régi...

Nem írtam vissza egy régi ismerősnek 2 napon belül, erre törölt. Én érezzem magamat rosszul?

Figyelt kérdés

Egy régi ismerősöm rám írt a semmiből, hogy szia. Én láttam, nem írtam vissza azonnal, gondoltam ez várhat (semmi mást nem írt/kérdezett), majd elfelejtettem, 2 nap múlva jutott eszembe, erre láttam, hogy törölt.

Nem voltunk sose nagyon jóban, csak ismertem, annyira nem is hiányzik a facebook barátsága. De csak szerintem gyerekes ez?

Nekem is van, hogy napok után írnak vissza. Felnőtt, dolgozó emberek vagyunk.

Egyébként ő férfi, én nő. (Nagyon nem tetszik, nem akarok tőle semmit, nem ezért kérdeztem.)

2024. febr. 3. 03:23
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

#10 inkább az ő egoja sérült

(Akár nagyképűen hangzik, akár nem, nem is állnék össze vele, de nem biztos, hogy ilyen célzattal írt.)

2024. febr. 3. 06:58
 12/33 anonim ***** válasza:
59%
Erre mondja az angol, hogy "good riddance".
2024. febr. 3. 07:01
 13/33 anonim ***** válasza:
31%
Kiírtál még kérdést is róla, de nem; a te egód nem sérült. Áááá nem, nagyon nem, el is hiszem mindjárt. Hadd ne kezdjek egy monológba, légyszi.
2024. febr. 3. 07:03
 14/33 anonim ***** válasza:
24%

“Akár nagyképűen hangzik, akár nem, nem is állnék össze vele”

De basszus nem látod, hogy most magad alatt vágod a fát? Konkrétan most bevallottad hogy egy kettős mércét használó álszent vagy.

Tehát ha olyan régi ismerős lenne, aki bejön, rögtön ugrottál volna. Semmi korrektség nincs benned.

2024. febr. 3. 07:10
 15/33 A kérdező kommentje:

#13, neked sem írnak vissza a lányok?

Nem csak azért lehet kérdést kiírni, mert sérült az egod, hanem nem érted a másik viselkedését. Én személy szerint nem értem, mert nem akadok fenn azon ha 1-2 napot várnom kell a válaszra. Maximum olyan szinten foglalkoztat, hogy emiatt jogtalanul gonosznak gondol. Az egom nem sérült van BŐVEN, nála vonzóbb és szimpatikusabb srác, akivel beszélek.

2024. febr. 3. 07:30
 16/33 A kérdező kommentje:

#14, Ez teljesen jogos. Aki bejön, annak ugrok, mert FONTOS. Te is visszaírsz olyannak, aki bejön, nem?

Ez még nem jelenti azt, hogy aki nem jön be azt utálom, csak van, ami elé kerül fontossági sorrendben, ezért picit vár a válaszra. Viszont ha nem csak egy sziát írt volna, hanem mondjuk segítséget kér akármihez, biztos, hogy azonnal ugrok. Nem vagyok szar ember, de hadd állítsak fontossági sorrendet. Vannak irl kapcsolataim, családom, közeli barátaim, munkám, napi teendőim. Lefekvés előtt írt egyébként, és mivel számomra “csak egy ismerős” (és ezt ne értse rosszul senki), nem bonyolódtam akkor beszélgetésbe, mert másnap korán keltem. Aki ennyin megharagszik, az meg is érdemli.

2024. febr. 3. 07:33
 17/33 anonim ***** válasza:
96%

Vannak, akik időnként - és az év eleje erre pont ideális - "takarítanak" az ismerősök között, ha nem beszélünk soha, nem is posztol, nem aktív, akkor minek van ott.

Valószínűleg nem személyes, simán teszt volt, reagálsz-e egyáltalán, nem, akkor felesleges vagy az ismerősei listáján.

(Nekem nem szimpi ez a hozzáállás, szerintem pont ez a fész lényege, hogy látok-tudok azokról is, akikkel nem vagyunk napi kapcsolatban, pl. annak ellenére, hogy kb. évente a születésnapi köszöntéskor beszélünk egy régi barátnőmmel, nagyon örülök, hogy látom, hogy babája született stb.

De van olyan ismerősöm, aki rendszeresen pucol így le régi isneretségeket. Engem is töröltek már le így, és bár nyilván kit érdekel, ha ő így akarja, az ő dolga, de attól még rosszul esik az embernek.)

2024. febr. 3. 07:48
 18/33 A kérdező kommentje:

#17, kívàncsiságból megnéztem most, nem hiszem, 1000 körüli ismerőse van, szerintem simán megsértődött.

Nem értem, ilyenen miért kell, de az ő tudja, csak szerintem gyerekes.

2024. febr. 3. 07:56
 19/33 anonim ***** válasza:
76%

Jól látod, gyerekes reakció. De ne törődj vele ennél többet, mert fölösleges. Egy szia után egy bármilyen kérdést még másnap is írhatott volna, de ilyen lalás ismerősökre nem nagyon van vágya az embereknek, én megértelek.

Én jártam úgy, hogy egy iskolai ismerősöm sok év múlva letörölt az ismerősei közül, sokáig nem is voltunk ismerősök utána, aztán bejelölt, de telefonról nem mutatta, hogy van jelölésem, hetekig észre se vettem. Aztán jött egy értesítés, hogy engedélykérések közt van új üzenetem, és ez az ismerős írt, hogy miért nem vagyok képes visszaigazolni... :D azóta is jó ott neki, ahol van.

2024. febr. 3. 08:09
 20/33 anonim ***** válasza:
30%

Az ember nemcsak annak ír, aki bejön neki, sok válaszadó nem tudom miért feltételez ilyen szándékot.

Sokminden lehet, ami a törlést kiváltotta nála, ha például neki olyan a munkája, hogy naponta sok órát tud eltölteni vele, automatikusan feltételezheti hogy "a másik is" -> és mivel nem érkezik válasz, megsértődve törli az illetőt.

2024. febr. 3. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!