Hülyeség azért egy bizonyos fajta kutyát venni, hogy bebizonyítsam egy régi ismerősnek, hogy milyen felelőtlen volt az ő ugyanilyen kutyájával?
Egy régi ismerősöm tőlem kért tanácsot a leendő kutyájával kapcsolatban, de semmit nem fogadott meg. 1 Szaporítótól vette, mert az olcsóbb és leszarta, hogy kiket támogat, 2 szar táppal etette, csak mert az menő, reklámozott, 3 ivarosnak tartotta és szaporította, 4 a napi leghosszabb séta 15 perc volt az utcában, 5 nem szocializálta, nem engedte oda se keverék, se nála nagyobb kutyákhoz(csivava), agresszív és idegbeteg kutya lett, amit cukinak és bátornak tartott ..
Folyton arra gondolok, hogy vennem kéne egy ugyanilyet, hogy megmutassam, hogy is kellett volna csinálni. Persze minden feltétel adott, nemrég halt meg a kutyám, akit 10 évesen fogadtam örökbe menhelyről. (nem, őhozzá sem engedte oda, pedig pont ezért kért tanácsot tőlem)
Lehet így se fogná fel, csak látná a különbséget.
De akkor is tuti vmi kifogással jönne. De még ha nem is mutatná ki, lehet, hogy megértené.
Az lenne a célom, hogy legközelebb jobban utána járjon és meggondolja a dolgokat.
Szerintem ostoba ötlet.
A saját igazadat akarod bizonygatni neki, a kutyát felhasználva. A barátod pedig több mint valószínű, hogy nem adna neked igazat úgy se.
Értem én hogy jót akarsz, megtanítani hogy hogy kellett volna bánnia a kutyájával és hátha tanul belőle...de nem fog. Felesleges csak ezért egy ilyen kutyát bevállalnod.
Szerintem annyit reagálna rá, ha látná hogy a tiéd milyen nyugis, kedves, hogy az övé azért volt más mert egyéniség volt. Sokkal vagányabb, cukibb volt. Volt személyisége, blablabla.
Neki úgy volt jó a kutyája amilyen volt. Idegbeteg méregzsákként.
Nem fogod tudni bemagyarázni az ilyennek, hogy ez nem cuki kutya viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!