Régi ismerősnek (volt osztálytárs) kínos állást ajánlani? Ti hogy reagálnátok rá?
Jól megy a vállalkozásom, kellene segítség, feladtam álláshirdetést, de a jelentkezők... ne menjünk bele.
Szóval számba vettem, hogy az ismerőseim közül ki tudná ellátni a feladatot, és igazából csak egy volt osztálytársam van, akire teljes mértékben mindent rá mernék bízni, mert megbízható, precíz és jól intézi a dolgokat.
Kérdés, hogy kínos lenne? Vagy nem is tudom hogy fogalmazzak - nekem jól megy, neki meg van egy minimálbéres munkahelye... nem gáz így felkeresni?
Én jelen helyzetemben örülnék egy ilyen lehetőségnek és élnék vele. Nyilván, ha úgy venném észre később, hogy ez a jó kapcsolatunk rovására menne, akkor inkább hagynám.
A te ismerősöd reakcióját nem igazán értem, bár kérdés, hogy milyen módon ajánlottad fel neki a munkát. Lehet, hogy valamiféle szánalmat érzett, azt általában nem viselik jól az emberek. Abból én sem kérnék.
Milyen munkáró van szó?
Amúgy megértem,küldtek nekem is már linket,sztm megalázó,professionon én is tudok keresni.
Előző vagyok
Szakmai fejlődési lehetőséget kellett volna kigangsúlyoznod,semmiképp nem a minimálbéres fizetésére utalnod (ha esetleg így tetted).
Ha valahogy el tudod érni,egyszerűsített foglalkoztatást ajálhatsz neki,akkor nem kell otthagynia a munkahelyét.
Régen jóban voltunk, de évek óta nem beszéltünk - szakmailag tökéletesen megfelelne, ezért gondoltam rá, illetve kölcsönösen tudjuk, hogy megbízhatunk a másikban.
"sztm megalázó, professionon én is tudok keresni" - Szerintem Ő is így érezte...
"semmiképp nem a minimálbéres fizetésére utalnod" - Üzletember vagyok, így természetesen utaltam rá, hogy milyen s..r helyen dolgozik, minimál pénzért... és kapásból az 1.5 x-ét ajánlottam fel. (Ügyfeleknél meggyőző, ha a konkurenciát szidom - aki a konkurenciánál dolgozik, annál ezek szerint nem válik be.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!